ייעוץ משהו שהמדריך העיר לי אחרי שניסיתי SS

krispin

משתמש מתחיל
40
0
נק' מוניטין:
-24
40
0
אוקיי אז רק לפני שבוע התחלתי להתאמן במכון , חרשתי חומר באינטרנט והבנתי שSS הכי טוב בשבילי כדי לעלות במסה .
אחרי שקראתי הרבה על SS וניסיתי לעשות כמיטב יכולתי להבין את הSS , באמצע אימון עצר אותי מאמן (שלפני מה שהבנתי , הוא אחד המאמנים היותר מבינים ולא כמו שאר המאמני כושר בארץ) , הוא גדול וחטוב מאוד בעצמו , ואמר לי שאם אני ימשיך ככה אני יפגע בעצמי .
הוא אמר שהוא יביא לי תכנית לסיבולת כדי להרגיל את השריר בכלל בכללי למכון מכיוון שזה פעם ראשונה שלי למכון , ואחרי חודש הוא יעשה לי תכנית למסה (ניפוח הוא קורא לזה) .
מה אתם אומרים ? יש משהו בדבריו ?​

אנחנו משחקים בקקה כי אתה לא יודע לענות על זה או שהתשובה כל כך טריוויאלית?
תבחר מה שמתאים לך 😃

---------- התגובה התווספה ב 15:40 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 15:39 ----------

ללחוץ נכון בנץ' קשה לא פחות מסקוואט או דדליפט
זאת אחת ההרמות הכי טכניות שקיימות

עד עכשיו האנלוגיה שאלכס הביא הכי טובה
הדרך הכי קצרה בין חיפה לתל-אביב היא בטח דרך אילת
לא מסכים שבנץ' ודדליפט הן באותה רמת קושי. אבל ברצינות, בוא נסכים שלא להסכים, זה כבר נהיה מצחיק.

תבחר מה שמתאים לך 😃

---------- התגובה התווספה ב 15:40 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 15:39 ----------

לא מסכים שבנץ' ודדליפט הן באותה רמת קושי. אבל ברצינות, בוא נסכים שלא להסכים, זה כבר נהיה מצחיק.

דדליפט הרבה הרבה יותר פשוט, היא אחת מההרמות הכי קלות.
בנץ היא הכי מסובכת מכול ההרמות האיטיות, גם אנשים שעובדים הרבה שנים
נכון עדיין יכולים לשפר אותה.

תבחר מה שמתאים לך 😃

לא מסכים בכלל
כמו שרשמתי בנץ' היא אחת ההרמות היותר טכניות שיש
אם אני לא טועה אפילו בולטון כשלחץ משהו כמו 600-700 פאונד עדיין לא לחץ הכי טוב
מישהו עזר לו עם הטכניקה ותוך חצי שנה הוא הוסיף 70 פאונד ללחיצה שלו
להוסיף 70 פאונד [32 קילו] ללחיצה בחצי שנה זה הישג יפה מאוד גם למתאמן בינוני על אחת כמה וכמה למתחרה ברמה עולמית כמו בולטון
כוחה של הטכניקה בבנץ'........

ללמוד ללחוץ בנץ' נכון לוקח המון זמן

נו, עכשיו אנחנו סתם משחקים בקקה.

---------- התגובה התווספה ב 13:21 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 13:20 ----------

כשדיברתי על מורכבים, התכוונתי לסקוואט, דדליפט, חתירה ומיליטרי, שנראים לי יחסית קשים ללמידה ולביצוע נכון. לא דיברתי על בנץ', אבל באמת שאנחנו כבר מתקטננים. מי שלא מסכים איתי עד עכשיו, כבר לא יסכים, אין טעם בויכוח הזה.

אתה מודע שרוב הפציעות בחדר הכושר הן כתוצאה מלחיצות לא נכונות, רוב הדלקות והכאבי כתפיים, אם לא כל, הן מלחיצת החזה.
תעשה לך סקר .. תשאל מתאמנים שאתה מכיר במכון איזה פציעות יש להם/איזה פציעות הם עברו, ויכולות להיות שמאוד תופתע.

אז מה כן הנקודה?

שאתה מתעקש שעדיף להתאמן בצורה לייצנית לפני שמתחילים להתאמן בצורה נורמאלית?
למה לבזבז חודשיים?
חודשיים של אימון זה זמן יקר שאפשר להתקדם בהם מאוד
שעדיף להתחיל מעומס נמוך?, ברור.. מוט ריק לא עונה לדרישה הזאת?
שעדיף להתחיל מתנועות פשוטות ולא מתנועות מורכבות?
למה? זה שבנאדם עשה פשיטת ברכיים לא יעזור לו ללמוד סקוואט מהר יותר

אין שום סיבה לא להתחיל מתרגילי הבסיס ותוכנית הגיונית שבנוייה על התקדמות מהרגע הראשון שדורכים במכון [במידה ואין שום הגבלה גופנית כזאת או אחרת שמונעת מהמתאמן את זה]

כן. הנקודה היא שעדיף להתאמן אימוני ליצנות קלים במשך חודשיים, וזה לא רק עניין של עומס נמוך, זה גם עניין של קלות הביצוע של התרגילים. תחשוב, מה יותר קל, בטוח ופשוט: מיליטרי פרס או לחיצת כתפיים במכונה? מה יותר קל ללמוד עבור מתאמן טרי? מה יותר מסוכן לביצוע? הרי בלחיצת כתפיים אם הוא יגיע לכשל, הוא פשוט יעזוב את הידיות וגמרנו. מה יקרה לו במיליטרי? אתה יודע לזהות את המצב ולהכניס במהירות את המוט לראק. מישהו שבחיים שלו לא חווה כשל לא יודע.

הפשיטת רגליים במכונה לא תעזור ללמוד סקוואט במישרין, אבל כן תעזור בעקיפין בכך שהיא תחזק קצת את הבנאדם ויהיה לו יותר קל ללמוד סקוואט.

ולמי שאמר שהתרגילים המורכבים יותר טבעיים וקלים כי הם מבוססים על תנועות - בגלל זה צריך ספר שלם ו-DVD של שעתיים וחצי כדי ללמוד את התרגילים של SS? עוד לא ראיתי מישהו מעלה סרטונים לבדיקת טכניקה של פשיטת רגליים במכונה.

בקיצור, אתם מבינים את הנימוקים שלי, אבל לא מסכימים איתם. סבבה. נסגור את זה בזה.

כן. הנקודה היא שעדיף להתאמן אימוני ליצנות קלים במשך חודשיים, וזה לא רק עניין של עומס נמוך, זה גם עניין של קלות הביצוע של התרגילים. תחשוב, מה יותר קל, בטוח ופשוט: מיליטרי פרס או לחיצת כתפיים במכונה? מה יותר קל ללמוד עבור מתאמן טרי? מה יותר מסוכן לביצוע? הרי בלחיצת כתפיים אם הוא יגיע לכשל, הוא פשוט יעזוב את הידיות וגמרנו. מה יקרה לו במיליטרי? אתה יודע לזהות את המצב ולהכניס במהירות את המוט לראק. מישהו שבחיים שלו לא חווה כשל לא יודע.

הפשיטת רגליים במכונה לא תעזור ללמוד סקוואט במישרין, אבל כן תעזור בעקיפין בכך שהיא תחזק קצת את הבנאדם ויהיה לו יותר קל ללמוד סקוואט.

ולמי שאמר שהתרגילים המורכבים יותר טבעיים וקלים כי הם מבוססים על תנועות - בגלל זה צריך ספר שלם ו-DVD של שעתיים וחצי כדי ללמוד את התרגילים של SS? עוד לא ראיתי מישהו מעלה סרטונים לבדיקת טכניקה של פשיטת רגליים במכונה.

יש סיבות מועטות מאוד למה לא להתחיל לעבוד עם התרגילים המורכבים, אחת העיקריות היא שרוב המאמנים לא יודעים ללמד את התרגילים האלה, והסיבה המשנית היא, שרוב המתאמנים מפחדים מהתרגילים, זאת אומרת גם כשהשקעת ולימדת אותם(ואצל הרבה מתאמנים זה לוקח הרבה זמן והשקעה - מצד המאמנים), באים להם אנשים אחרים , מתאמנים או מאמנים ומפחידים אותם כמו נערה בלונדינית שראתה כושי בלילה ברחובות ארלם, ואז הם חוזרים לפשיטות ברכיים למינהם.

אם נדבר נטו על היעילות שלהם כנגד המכונות, אתה לא בכיוון, גם מבחינה סיכוי לפציעה.

ברור שמכונות זה יותר פשוט, אבל אם המטרה שלך היא ללמוד לעשות את התנועות המורכבות.
מתי אתה חושב שעדיף לעשות שטויות וטעויות כאשר אתה מרים מעט משקל או הרבה?

בקיצר אני מקווה שאתה לא מאמן, אם אתה רוצה לבזבז את הזמן שלך תהנה.

סיבה חשובה שלא הוזכרה: הרגלים לא נכונים שיעברו מהמכונות לתרגילים "האמיתיים". מתאמן אח"כ יחשוב שסקוואט זה לג פרס עם מוט, לא ישבור מקביל ולא ישתמש בהיפ דרייב. מתאמן יעשה פרס ולא ייכנס מתחת למוט, כי במכונה פשוט לוחצים לפי מה שהמכונה מכתיבה וכיו"ב.

אגב.. כמה אנשים התאמנו שנים רגליים בלג פרס וכל מכונה אפשרית אחרת הרימו שם כביכול משקלים גבוהים
אבל כשניסו לעשות סקוואט מלא בפעם הראשונה הם הגיעו למסכנה שהם אף פעם לא באמת עבדו רגליים?
אני ראיתי יותר מדי כאלה
ומבחינת קלות למידה... הם נתקלוב ואתם קשיים כמו אחי ואנשים אחרים שאני מכיר שמהיוםה ראשון במכון התחילו להתאמן עם מוט

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית