הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ פחמימות-עד כמה צריכים..שאלה על המאמר

scarface

משתמש פעיל
748
1
נק' מוניטין:
196
748
1
בנוגע למאמר:
http://www.kilogram.co.il/900/פחמימות-–-עדכמה-אנו-צריכים-אותם/

"מנגד, תצרוכת הפחמימות באימון משקולות מסובכת קצת יותר. מחישוב משוער שנעשה נמצא שכל שני סטים של עבודה (בהנחה שנמשכים 30-45 שניות) נצטרך כ-5 גרם פחמימות כדי לחדש את המאגרים ששומשו (גליקוגן – מאגרי הפחמימות בשריר). כתוצאה מכך אם נעשה 24 סטים באימון נצטרך כ-60 גרם אקסטרה פחמימה בתזונה היומית כדי לחדש את מאגרי הגליקוגן שנוצלו. כעת אם אכלנו 50 גרם פחמימה לפי דרישות המינימום שדיברנו לפני כן, נצטרך להוסיף לתזונה היומית כ-60 גרם פחמימה – מה שיוצר מצב שאנו אוכלים כבר כ-110 גרם פחמימה/יום. "

אם אני בדל פחמימה למה לי לחדש מאגרים?
ה50 גרם פחמימה שאני אכניס ילכו לדברים הבסיסיים (מזעור פירוק שריר,מזעור איבוד חנקן וכו') או קודם יאגרו בשריר?

• פותח/ת השרשור
מה קורה לעודף אנרגיה כשאתה לא צורך פחמימות?

זאת בדיוק השאלה שלי
גם אני חושב שעודף קלורי זה עודף מה זה משנה אם הוא הוא משומן או מפחמימה.
ועודד,למה קשה לעלות שומן בדל פחמימה? בגלל שחילוף החומרים עולה?
לא יותר הגיוני שאם יש עודף בגלל פחמימה אז חלק מזה נאגר גם בתור גליקוגן ולא רק שומן?

ע"פ מה שלייל אומר זה שברגע שמאגרי הגליקוגן מתמלאים ורמת האינסולין בדם עולה, כל שומן שתצרוך יאגר בתאי השומן. אני לא יודע לגבי המצב ההפוך (עודף קלורי בדיאטת דלת פחמימות).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית