הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בעיה באימונים!

• פותח/ת השרשור lbs92
  • פורסם בתאריך

lbs92

משתמש מתחיל
176
0
נק' מוניטין:
-33
176
0
שלום,
כפי שכתבתי לא מזמן, החלטתי לעבור לתוכנית AB עם תרגילים מורכבים.
עד עכשיו עבדתי ABC אבל אני רוצה לעבוד על כל השרירים בתדירות גבוהה, ככה שאני רוצה לעשות AB ארבע פעמים בשבוע ולעבוד על כל שריר פעמיים.

אז החלוקה שלי הולכת ככה:
A- חזה, רגליים ויד קדמית
B- גב, כתפיים ויד אחורית

עשיתי אימון B, והלך ממש בסדר.
לעומת זאת, באימון A הייתה לי בעיה. בשרירי הרגליים ביצעתי 5 סטים של סקוואט חופשי עם מוט (התחלתי לשבור מקביל, אבל הורדתי ממש במשקל- מ-95 ק"ג ל-80 ק"ג בערך) ועשיתי גם סטים במכונה ללחיצת שרירי התאומים. אבל לא מצאתי עוד תרגיל לרגליים. לא הסתדרתי עם המכונות של הכפיפת/פשיטת רגליים, הן ממש לא נוחות במכון הזה, ולכן חשבתי כבר לעשות לחיצת רגליים אבל וויתרתי בסוף כי לא היה לי זמן.
האם סקוואט ולחיצת תאומים במכונה מספיקים לרגליים? האם הגירוי מספיק? או שכדאי להוסיף גם איזה 2-3 סטים של לחיצת רגליים (שאגב יש לציין שבתרגיל הזה אני הכי מרגיש את הרגליים עובדות קשה)?
וזה בסדר שהורדתי המון במשקל עבודה כדי לעשות סקוואט מלא? או שעכשיו יש פחות גירוי לשרירים כי התרגלתי לעבוד עם משקל הרבה יותר גבוה אבל ירידה עד 90 מעלות עם הברכיים?

ושאלה אחרונה- בשריר החזה- בחרתי שלושה תרגילים שהכי עובדים טוב על החזה לדעתי- לחיצת חזה חופשי עם מוט, פלייס(פרפר) עם משקולות ולחיצת חזה בשיפוע חיובי עם משקולות. האם התרגילים אפקטיביים ומספיקים לאימון חזה? או שכדאי להחליף תרגיל/להוסיף משהו נוסף לחזה?

אשמח אם תקראו טוב את השאלות שלי לעומק ותענו לי על הדברים ששאלתי, אני ממש צריך ייעוץ מאנשים מבינים.

תודה.
😃

שלום,
עד עכשיו עבדתי ABC אבל אני רוצה לעבוד על כל השרירים בתדירות גבוהה, ככה שאני רוצה לעשות AB ארבע פעמים בשבוע ולעבוד על כל שריר פעמיים.

אז החלוקה שלי הולכת ככה:
A- חזה, רגליים ויד קדמית
B- גב, כתפיים ויד אחורית

לעומת זאת, באימון A הייתה לי בעיה. בשרירי הרגליים ביצעתי 5 סטים של סקוואט חופשי עם מוט (התחלתי לשבור מקביל, אבל הורדתי ממש במשקל- מ-95 ק"ג ל-80 ק"ג בערך) ועשיתי גם סטים במכונה ללחיצת שרירי התאומים. אבל לא מצאתי עוד תרגיל לרגליים. לא הסתדרתי עם המכונות של הכפיפת/פשיטת רגליים, הן ממש לא נוחות במכון הזה, ולכן חשבתי כבר לעשות לחיצת רגליים אבל וויתרתי בסוף כי לא היה לי זמן.
האם סקוואט ולחיצת תאומים במכונה מספיקים לרגליים? האם הגירוי מספיק? או שכדאי להוסיף גם איזה 2-3 סטים של לחיצת רגליים (שאגב יש לציין שבתרגיל הזה אני הכי מרגיש את הרגליים עובדות קשה)?
וזה בסדר שהורדתי המון במשקל עבודה כדי לעשות סקוואט מלא? או שעכשיו יש פחות גירוי לשרירים כי התרגלתי לעבוד עם משקל הרבה יותר גבוה אבל ירידה עד 90 מעלות עם הברכיים?

ושאלה אחרונה- בשריר החזה- בחרתי שלושה תרגילים שהכי עובדים טוב על החזה לדעתי- לחיצת חזה חופשי עם מוט, פלייס(פרפר) עם משקולות ולחיצת חזה בשיפוע חיובי עם משקולות. האם התרגילים אפקטיביים ומספיקים לאימון חזה? או שכדאי להחליף תרגיל/להוסיף משהו נוסף לחזה?

אשמח אם תקראו טוב את השאלות שלי לעומק ותענו לי על הדברים ששאלתי, אני ממש צריך ייעוץ מאנשים מבינים.

תודה.😃

למה אתה עושה את התוכנית הזאת?

• פותח/ת השרשור
מה זאת אומרת למה? כי אני לא רוצה לעשות פיצולים של ABC יותר ואני רוצה לעבוד על השרירים בתדירות גבוהה יותר, בגלל זה AB ארבע פעמים בשבוע. ויש לי גם תרגילים מורכבים בתוכנית- בנץ' פרס, סקוואט, מתח עם משקל, מקבילים..
בכל מקרה, אני צריך תשובות על השאלות ששאלתי.

מה זאת אומרת למה? כי אני לא רוצה לעשות פיצולים של ABC יותר ואני רוצה לעבוד על השרירים בתדירות גבוהה יותר, בגלל זה AB ארבע פעמים בשבוע. ויש לי גם תרגילים מורכבים בתוכנית- בנץ' פרס, סקוואט, מתח עם משקל, מקבילים..
בכל מקרה, אני צריך תשובות על השאלות ששאלתי.

ואתה חושב שככה תצליח להתקדם?
ההתקדמות היחידה שעשית פה זה לעבור מתוכנית על הפנים לתוכנית על הפרצוף...
בהצלחה.

שלום,

אז החלוקה שלי הולכת ככה:
A- חזה, רגליים ויד קדמית
B- גב, כתפיים ויד אחורית

תודה.
😃

ראשית למען הגילוי הנאות אני חייב להסכים עם כל אלה שמעליי, התכנית הזאת נראית קרקס, שלא לדבר על האימון חזה שלך שלא ברור לי למה החלטת שפלייס עם משקולות זה תרגיל טוב לחזה.. אבל כנראה שאתה לא תשנה את התכנית אז לשאלתך:

5 סטים של סקווט זה מספיק לגמרי על גבול היותר מדי, לא הייתי מוסיף שום תרגיל בנוסף והייתי מוריד את הלחיצת תאומים שזה מיותר לחלוטין.

הסקווט שעשית קודם לא מעניין אם הוא לא שבר מקביל, אם עכשיו אתה תוסיף משקל באופן פרוגרסיבי לסקווט שלך אתה תקבל גירוי.

לגבי החזה: הייתי מעיף את הפלייס ונשאר אם לחיצה שטוחה עם מוט ושיפוע חיובי עם משקולות. וכמובן להעלות עומס פרוגרסיבית

אלה העצות הכי טובות שאני יכול לתת לך במסגרת התכנית הזאת למרות שאני מסתייג ממנה. העצה הכי נכונה תהיה להחליף תכנית אבל אם כבר אתה עושה אותה דעתי היא מה שכתבתי

שיהיה בהצלחה בכל מקרה

• פותח/ת השרשור
תגובה

אז על איזו תוכנית אתה ממליץ? SS אני לא רוצה לעשות.

גם תוכנית AB היא טובה כשהיא משלבת תרגילים מורכבים.

ולמה רק סקוואט מספיק? אני לא עובד על התאומים בממוקד וגם אני אישית מרגיש שהסקוואט לא מספיק לי. אגב, התרגיל הזה מאוד קשה לי לביצוע, לא יודע למה. אני מגיע למצב שאני מוריד ממש במשקל עבודה כדי לשבור מקביל, אבל אז אני מרגיש שממש קשה לי לעשות את זה. יכול להיות שאין לי גמישות ברגליים? כי לחיצת רגליים אני כן מצליח עם משקל גבוה יותר ויותר חזרות. סקוואט קשה לי יותר לבצע.

ולגבי החזה- אין לי בעיה לשנות את הפרפר (פלייס) עם המשקולות. פשוט בתרגיל הזה אני מרגיש ממש את החזה עובד. כדאי להחליף אותו במשהו אחר?

ולמה רק סקוואט מספיק? אני לא עובד על התאומים בממוקד וגם אני אישית מרגיש שהסקוואט לא מספיק לי. אגב, התרגיל הזה מאוד קשה לי לביצוע, לא יודע למה. אני מגיע למצב שאני מוריד ממש במשקל עבודה כדי לשבור מקביל, אבל אז אני מרגיש שממש קשה לי לעשות את זה. יכול להיות שאין לי גמישות ברגליים? כי לחיצת רגליים אני כן מצליח עם משקל גבוה יותר ויותר חזרות. סקוואט קשה לי יותר לבצע.

ולגבי החזה- אין לי בעיה לשנות את הפרפר (פלייס) עם המשקולות. פשוט בתרגיל הזה אני מרגיש ממש את החזה עובד. כדאי להחליף אותו במשהו אחר?

אם אתה לא רוצה לעשות SS אז אני ממליץ שתיקח אחת מהתוכניות כאן:

http://www.kilogram.co.il/570/תוכניות-אימונים-לתקופת-המסה/

ואם בסקוואט אתה צריך להוריד משקל כדי לשבור מקביל אז תוריד משקל, זה מה שקורה כשלא לומדים את התנועות כמו שצריך.

למה אתה לא רוצה לעשות SS?😳😣

1. למה אתה לא רוצה SS? זאת אחלה תוכנית ונראה שהיא ממש מתאימה לך.
2. גם SS היא סוג של AB, עם התקדמות פרוגרסיבית. מה רע? אבל אם אתה מתעקש על AB רגילה, לפחות תוריד את כמות התרגילים.
3. סקוואט מספיק. ועוד איך. ברגע שהמשקל כבד, התרגיל עובד על כל חלקי הרגליים, כולל תאומים. והשריר המסכן הזה לא צריך עוד התעללות בצורת תרגיל ספציפי.
4. בטח שיכול להיות שאין גמישות, במיוחד בהמסטרינג. ברגע שהוא קצר מדי זה מקשה על ירידה נמוכה. תשדל לחמם טוב טוב לפני התרגיל, ותעבוד קצת על מתיחה שלו, אולי בגוד מורנינג.
5. לא להחליף כלום בחזה, רק להוריד. אין שום סיבה לעשות פלייס וגם לא לחיצה בשיפוע, החזה עובד מספיק קשה בלחיצה רגילה גם אם אתה לא מרגיש אותו תפוס (שזה לא אומר כלום), ואם תעמיס עליו לא תתאושש ולא תעבוד במקסימום משקל שאתה יכול לעבוד בו.

1. למה אתה לא רוצה SS? זאת אחלה תוכנית ונראה שהיא ממש מתאימה לך.
2. גם SS היא סוג של AB, עם התקדמות פרוגרסיבית. מה רע? אבל אם אתה מתעקש על AB רגילה, לפחות תוריד את כמות התרגילים.
3. סקוואט מספיק. ועוד איך. ברגע שהמשקל כבד, התרגיל עובד על כל חלקי הרגליים, כולל תאומים. והשריר המסכן הזה לא צריך עוד התעללות בצורת תרגיל ספציפי.
4. בטח שיכול להיות שאין גמישות, במיוחד בהמסטרינג. ברגע שהוא קצר מדי זה מקשה על ירידה נמוכה. תשדל לחמם טוב טוב לפני התרגיל, ותעבוד קצת על מתיחה שלו, אולי בגוד מורנינג.
5. לא להחליף כלום בחזה, רק להוריד. אין שום סיבה לעשות פלייס וגם לא לחיצה בשיפוע, החזה עובד מספיק קשה בלחיצה רגילה גם אם אתה לא מרגיש אותו תפוס (שזה לא אומר כלום), ואם תעמיס עליו לא תתאושש ולא תעבוד במקסימום משקל שאתה יכול לעבוד בו.

מה שהבאת פה זה פשוט SS רק במילים אחרות 😃

• פותח/ת השרשור
תגובה

על סמך מה אתה קובע שהיא לא טובה?
יש בה בנץ' פרס, סקוואט, מתח עם משקל..
זה תרגילים בסיסיים שראיתי שיש גם ב-SS..
פשוט אני מוסיף עוד כמה תרגילים פה ושם כדי ליצור יותר עומס על השרירים

על סמך מה אתה קובע שהיא לא טובה?
יש בה בנץ' פרס, סקוואט, מתח עם משקל..
זה תרגילים בסיסיים שראיתי שיש גם ב-SS..
פשוט אני מוסיף עוד כמה תרגילים פה ושם כדי ליצור יותר עומס על השרירים
😵
תוכנית היא לא רק 'תרגילים', תוכנית היא יחס בין תרגילים,מספר סטים, חזרות, סדר עבודה, זמני מנוחה, שיתת התקדמות במשקלים ועוד פרמטרים אחרים .
אתה לא יכול לזרוק תרגילים "פה ושם כדי ליצור יותר עומס על השרירים". מומחים יודעים לעשות את זה נכון תוך התחשבות בכל אותם הפרמטרים. אתה לא מומחה:nono: (גם אני לא...).

• פותח/ת השרשור
הנה למשל אימון B (גב, כתפיים ויד-אחורית) שעשיתי היום:

גב:
מתח עם משקל- 4 סטים של 6 חזרות
משיכות לחזה- 3 סטים, 6-8 חזרות
חתירה עם משולש בפולי תחתון- 3 סטים, 10-12 חזרות
פולאובר עם מוט ישר בפולי עליון- 3 סטים, 8-10 חזרות

יד אחורית:
פשיטת מרפקים במוט- 3 סטים, 8-12 חזרות
לחיצה צרפתית (מוט W למצח) - 3 סטים של 6-8 חזרות

כתפיים:
לחיצת כתפיים- 3 סטים, 6-8 חזרות
הנפת משקולות לצדדים - 2 סטים של 8-12 חזרות

איך האימון הזה? והתרגילים עצמם?
אשמח אם תוכלו להגיד לי מה לשנות/לשפר.. אולי יש תרגילים שצריך להוריד/להחליף.. ואגב, בלחיצת כתפיים ממש לא הצלחתי באימון הזה, משום מה הרגשתי עייף ולא יכולתי לבצע יותר מ-6 חזרות במשקל שאני עושה איתו בד"כ 7-8 חזרות..

נערך לאחרונה:

גב:
פולאובר עם מוט ישר בפולי עליון- 3 סטים, 8-10 חזרותQUOTE]
למה רק 13 סטים לגב? פחות מ20 זה להיות סיסי

תצא כבר מהסרט שיותר זה יותר טוב
אם כבר תעשה תרגיל אחד כבד ואם ממש בא לך תרגיל לחזרות
לדוגמא:
מתח 3X5
מסור 2X10
הכי טוב SS

גב:
פולאובר עם מוט ישר בפולי עליון- 3 סטים, 8-10 חזרות

יד אחורית:
פשיטת מרפקים במוט- 3 סטים, 8-12 חזרות
לחיצה צרפתית (מוט W למצח) - 3 סטים של 6-8 חזרות

כתפיים:
לחיצת כתפיים- 3 סטים, 6-8 חזרות
הנפת משקולות לצדדים - 2 סטים של 8-12 חזרות

איך האימון הזה? והתרגילים עצמם?
אשמח אם תוכלו להגיד לי מה לשנות/לשפר.. אולי יש תרגילים שצריך להוריד/להחליף.. ואגב, בלחיצת כתפיים ממש לא הצלחתי באימון הזה, משום מה הרגשתי עייף ולא יכולתי לבצע יותר מ-6 חזרות במשקל שאני עושה איתו בד"כ 7-8 חזרות..

אני אתן לך ניחוש אחד למה לא הצלחת..

• פותח/ת השרשור
יותר מדי סטים?

אבל עבדתי על גב לפני, איך זה משפיע על הכתפיים?

לא עשיתי עוד כלום לכתפיים ורק כשהתחלתי עם הלחיצת כתפיים לא הצלחתי יותר מ-6 חזרות.. ואני מצליח יותר (8,7 חזרות).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית