הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לעבוד כבד בפיצולים

• פותח/ת השרשור TOMN21
  • פורסם בתאריך

TOMN21

משתמש מתחיל
145
1
נק' מוניטין:
-33
145
1
במידה ועובדים כבד בטווח חזרות של 4-8 אבל במתכונת של 12 סטים לשריר גדול ו9 לקטן...כמה יהרוס פה הקטע של הנפח מבחינת התקדמות בעליה במשקלים? והאם תוכנית כזאת אידיאלית לעליה במסת שריר כמו תוכניות כוח למיניהן?
תודה מראש

אני אגיד לך למה פתחתי ת'אשכול בכלל...עבדתי כוח לא מעט זמן ובאמת המשקלים שלי די נחמדים בלי להתרברב או משהו
אני 185 על 92 קילו ואני באמת שלא רואה שינוי
העלתי כמויות בתפריט ובאמת שזה מתחיל להרגיז..
באמצע התוכניות כוח נתתי תמיד איזה חודשיים של עבודה בפיצולים בטווח חזרות של 4-12 ובסטים של 16 לשריר גדול ו9 לקטן וראיתי תוצאות טובות באמת.
ותוכניות כמו שציינת של רק לחיצה או רק סקוואט באמת נתנו לי פוש גדול ועליה במשקלי עבודה די מהר..אבל הרגל לא גדלה בורה משמעותית או שהחזה לצורך העניין לא גדל.
בגלל זה אני רוצה להתחיל לפצל ולעשות 5 אימונים בשבוע של ABCXABX ולעבוד כמה שיותר כבד בכל תרגיל.
רציתי גם לשאול שאם אני מתחיל את האימון חזה שלי בליצה ונותן באמת את כולי לתרגיל..וכנ''ל לסקוואט ולדד ליפט...מה הבעיה שאחרי זה ננסה לעשות נגיד גם פרפר במשקל גדול ככל הניתן באותו רגע (אחרי שנתתי עבודה חזקה בבנצ פרס)?

סליחה על החיפרה ותודה על העזרה

גם ABC צריך לדעת לתכנן - ופרפר זה תרגיל שאני לא הייתי בוחר בו

הנה דוגמא לתוכנית ABC שבצעתי (חיים תכנן) - 5 פעמים בשבוע - וכן היא מצוינת והעיפה אותי במשקל הגוף קדימה.

אימון A (חזה - יד אחורית) - חמש סטים של לחיצת חזה 6-8 חזרות, לחיצת חזה שיפוע חיובי 3 סטים של 10-12 חזרות, לחיצה צרפתית 10-12 חזרות 2 סטים.

אימון B (גב - יד קדמית) - דדליפט שלוש סטים של חמש חזרות, מתח עם משקל 5 סטים של 6-8 חזרות, יד קדמית (מוט) שני סטים של 10-12 חזרות.

אימון C (רגליים-כתפיים) - סקוואט 5 סטים של 6-8 חזרות, דדליפט רומני שלוש סטים של שש חזרות, פרס 3 סטים של 6 חזרות.

כמובן שצריך להקפיד על זמן מנוחה קצר בין הסטים של 60\90 שניות וחימום מתאים. כמובן שהמשקלים כולם משקלים כבדים (אומנם לא משקלי שיא כמובן)

שעובדים על תוכניתו מסוג זה - מבינים מה זה גיהנום אמיתי ולא חושבים על תרגילים מפגרים כמו פרפר.

• פותח/ת השרשור
מה המשקלי עבודה?
ובעיקרון אתה יכול ללכת לכיוון הבאדי בילדינג ולא להיות מתאמן כוח..
לא משנה מה יגידו לך, אני רואה חברים שלי שעובדים עם נפח וגדלים מצוין עם תוכניות שדומות לתוכניות פיצולים שי בפורטל...
אתה לא צריך יותר מידי נפח אבל גם לא חייב תוכנית כוח...
AB מהפורטל יכולה להיות טובה...או תוכנית כמו של לייל מקדונלד..
ותביא תתוכנית שבחרתה כי לא כולם מושלמות יש חלק שצריך לשנות קצת

אז זהו אחי שאני לא מעוניין בבאדיבילדינג ומאוד חשוב לי הכוח
גם אני בעצמי גדלתי מאוד מאימוני נפח וכל פעם חזרתי לתוכניות כוח כי הייתי מכור לעניין ואני עדיין ככה
לקחתי גם תתוכנית של לייל ועשיתי אותה אבל קורה בה מצב שבפלג גוף תחתון האימון סבבה לגמריי
ובעליון כל תרגיל של שריר מסוים עובד גם על הנגדי ככה שיוצא מצה שהחזה עובד בהכל והגב והידיים כנל
אז רציתי כבר לבוא חזק יותר לאימוני חזה או גב למשל אם אני מפצל אותם
המשקלים שלי כרגע זה מהפעם האחרונה הם
דד ליפט 182 ל2 משיכות
סקוואט 172 ל2
בנצ 125 ל4

---------- התגובה התווספה ב 15:05 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 14:54 ----------

גם ABC צריך לדעת לתכנן - ופרפר זה תרגיל שאני לא הייתי בוחר בו

הנה דוגמא לתוכנית ABC שבצעתי (חיים תכנן) - 5 פעמים בשבוע - וכן היא מצוינת והעיפה אותי במשקל הגוף קדימה.

אימון A (חזה - יד אחורית) - חמש סטים של לחיצת חזה 6-8 חזרות, לחיצת חזה שיפוע חיובי 3 סטים של 10-12 חזרות, לחיצה צרפתית 10-12 חזרות 2 סטים.

אימון B (גב - יד קדמית) - דדליפט שלוש סטים של חמש חזרות, מתח עם משקל 5 סטים של 6-8 חזרות, יד קדמית (מוט) שני סטים של 10-12 חזרות.

אימון C (רגליים-כתפיים) - סקוואט 5 סטים של 6-8 חזרות, דדליפט רומני שלוש סטים של שש חזרות, פרס 3 סטים של 6 חזרות.

כמובן שצריך להקפיד על זמן מנוחה קצר בין הסטים של 60\90 שניות וחימום מתאים. כמובן שהמשקלים כולם משקלים כבדים (אומנם לא משקלי שיא כמובן)

שעובדים על תוכניתו מסוג זה - מבינים מה זה גיהנום אמיתי ולא חושבים על תרגילים מפגרים כמו פרפר.

זה בידיוק מה שאני מתכוון אחי והפרפר סתם הייתה דוגמא לתרגיל לא משהו רציני
אני רק אומר שמה הבעיה להוסיף אפילו עבודה כבדה של עוד תרגיל ל2-3 סטים של 6-12 חזרות ועוד תרגיל עזר?
עכשיו בהמשך לשאלה...האם זה יכול לפגוע במשהו העבודה המתמשכת של הידיים במהלך האימון?
כי אם יד אחורית עובדת חזק מאוד בחזה ואחרי זה נותנים לה עוד תרגיל...האם זה לא יוצא מין עבודת נפח מטורפת על האחורית אפילו שמנסים להעיף משקלים כמה שיותר?
ופה אני רוצה להתייעץ איך לחלק את האימונים מבחינת קבוצות שרירים? ואיך אני מחלק את האימון מבחינת ימים בשבוע?
ABCXAB יהיה טוב?

---------- התגובה התווספה ב 15:07 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 15:05 ----------

למתאמן מתחיל אין שום יתרון בתוכנית נפח
המטרה שלו צריכה להיות לעלות משקל על המוט
אחרי שהוא משיג כוח בסיסי (אחרי SS או לינארית) אז אפשר לעבור לנפח או מה שבא לו

אני הרבה אחרי הSS וכל השטויות האלה ומשקל על המוט אני חושב שכבר יש לי מספיק..
אני רוצה עכשיו לקחת את מה שהשגתי בכוח ולהחדיר את זה לאימוני נפח לתקופה של איזה חודשיים ואז לחזור לכוח...לדעתי אני גם אגדל מזה .

זו אמורה ליהיות תוכנית של עבודת נפח גדולה מאוד - לכן הטענה המרכזית פה בפורום שתוכניות מסוג זה מתאימות למתאמנים ברמה מתקדמת עם יכולת התאוששות טובה או אנשים על חומרים. קל להיפצע או להגיע בקלות לסוג של אימון יתר.

וכן תבנית של 5 אימונים לתוכנית כזאת.

אני הרבה אחרי הSS וכל השטויות האלה ומשקל על המוט אני חושב שכבר יש לי מספיק..
אני רוצה עכשיו לקחת את מה שהשגתי בכוח ולהחדיר את זה לאימוני נפח לתקופה של איזה חודשיים ואז לחזור לכוח...לדעתי אני גם אגדל מזה .
מצויין
בחלוקה של לייל יכולת לעשות אימון אחד שאתה מתחיל חזה כבד ואימון שני שאתה מתחיל גב כבד.
אולי תשקול לעשות את הWS4SB?
יש אחלה נפח וכל תקופה אתה עושה ME לשריר אחר..
מה שכן אתה תצטרך יותר להתמיד בה מחודשיים
או שיש את החדשה (יחסית) של דפרנקו BUILT LIKE A BAD ASS

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
מצויין
בחלוקה של לייל יכולת לעשות אימון אחד שאתה מתחיל חזה כבד ואימון שני שאתה מתחיל גב כבד.
אולי תשקול לעשות את הWS4SB?
יש אחלה נפח וכל תקופה אתה עושה ME לשריר אחר..
מה שכן אתה תצטרך יותר להתמיד בה מחודשיים
או שיש את החדשה (יחסית) של דפרנקו BUILT LIKE A BAD ASS

מזאת התוכנית של דיפרנקו? איפה אני מוצא אותה?

---------- התגובה התווספה ב 15:40 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 15:36 ----------

זו אמורה ליהיות תוכנית של עבודת נפח גדולה מאוד - לכן הטענה המרכזית פה בפורום שתוכניות מסוג זה מתאימות למתאמנים ברמה מתקדמת עם יכולת התאוששות טובה או אנשים על חומרים. קל להיפצע או להגיע בקלות לסוג של אימון יתר.

וכן תבנית של 5 אימונים לתוכנית כזאת.

אוקי ובמקרה שאני באמת אוסיף עוד תרגיל לשריר גדול ואחד לעזר היד לא תגדל כתוצאה מאימון נפח מוגזם עבורה?
כי אני אגיד לך תאמת אני באמת עובד עצים ותמיד הייתי עושה תרגיל עזר 1 ותמיד גם היה נשאר לי כח... וההתאוששות שלי באמת טובה אני מקפיד גם על פחמימה מספקת ואוכל לפי תפריט...
ושוב בנןגע לחלוקת שרירים... יותר טוב חזה ואחורית וגב קדמית?

החלוקה שכתבתי היא חלוקה טובה. אין צורך להוסיף תרגיל - כל האימון עצמו לוקח 20-30 דקות. הוא מתיש ביותר. הנפח מטורף בתוכנית הזאת ואם אתה עובד כמו שצריך לפי התוכנית אתה לא תצטרך שום תרגיל נוסף.

זו תוכנית ל5 אימונים בשבוע - ברמה גבוהה מאוד שוב לטעמי זו תוכנית לאנשים על סטרואידים.

ולא לזמן ארוך ועם דילואד אחרי, אחרת אתה מתפרק.

אחרי שהתחלתי את התוכנית הזאת שכתבת, 3 וצי שבועות מטורפים. בפעם הראשונה בחיי עברתי את ה100 קילו משקל גוף.

אני בהחחלט מתכוון לבצע אותה שוב אחרי שאתחזק ואחזור למאזן חיובי.

• פותח/ת השרשור
חברים עזרתם לי מאוד... מודה לכולכם!!

---------- התגובה התווספה ב 16:37 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 16:33 ----------

אחרי שהתחלתי את התוכנית הזאת שכתבת, 3 וצי שבועות מטורפים. בפעם הראשונה בחיי עברתי את ה100 קילו משקל גוף.

אני בהחחלט מתכוון לבצע אותה שוב אחרי שאתחזק ואחזור למאזן חיובי.

שאלה אחרונ בהחלט..לעשות את כל התוכנית בפרמידות או להשאר על אותו משקל ולנסות לעלות במשקלים כמה שיותר מהר עם שאיפה לעליה בכל שבוע?

חחח איזה פירמידות אחי - הסטים כולם אקרוסים. כן כול שבוע מוסיפים עוד טיפה. וזה אקרוסים לא כולל חימום (זה עוד סטים נוספים שלא נספרים בכלל וגם שם זמני המנוחה קצרים)

אני אתן דוגמא קטנה להמחשה: אם בתוכנית ליניארית אני לוחץ סט אחד של 140 ל5. אז בABC הגעתי ל130 ל6-8 חזרות ל5 סטים עם מנוחה של 90 שניות בין הסטים (שריר גדול) בשבוע השלישי. זה לא כולל חימום כמובן.

• פותח/ת השרשור
חחחח טוב נראה לי שנוותר על עוד תרגיל לשריר גדול 😃
ואת החימום לעשות כמו בבולקינג רוטין? 3 סטים חימום עם עליה בהדרגה ו1-2 חזרות עם המשקל עבודה?

יש טווח רחב של אפשרויות שאתה יכול לעשות...אתה יכול לעשות גם 5/3/1 או טקסס וכו' ועם כולם תגדל, גם hst יכול להיות אפשרות באם באלך עכשיו נפח..

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית