הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ פרונט סקוואט וצביטת כתף

• פותח/ת השרשור Kman
  • פורסם בתאריך

Kman

משתמש משקיע
3,761
155
נק' מוניטין:
4,650
3,761
155
הולמס פלייס
טוב. יש לי בעיהעם צביטת כתף. נניח חתירה בעמידה אני לא יכול לעשות כי זה יעשה כאבים.

התחלתי לעשות פרונט סקוואט, לא משקל כבד. התחלתי מ60 קילו.
אני מחזיק את המוט באחיזת BB, באחיזה של הרמת משקולות אני לא מסוגל כרגע.
בכל מקרה קיבלתי צביטת כתך בכתך ימין. בכל זאת בזמן הסקוואט הכתף נמצאת בכפיפה, למרות שהמנוף מתקצר, עדיין יש עומס.
אני מבצע את הסקוואט משהו כמו שבוע וחצי שבועיים.

יש משהו שמומלץ לאנשים שיש להם צביטת כתף? תרגילים מסויימים? חיזוק שרירים מסויימים?

תודה

• פותח/ת השרשור
אני מתכוון ללמוד להחזיק את זה כמו שצריך. אני מניח שזה דורש להתחיל ממוט ריק. עם המשקל שאני עושה כרגע לא הצלחתי לשמור על מרפקים גבוהים

אני מסכים, האחיזה הרגילה הרבה יותר טובה לדעתי מהאיקס הזה, בייחוד לאנשים עם בעיות כתפיים.

איך אחיזת 'איקס' בעייתית לכתפיים?
(גם אחיזה רגילה לא בעייתית, אבל מה הבעיה ב X)

אני מתכוון ללמוד להחזיק את זה כמו שצריך. אני מניח שזה דורש להתחיל ממוט ריק. עם המשקל שאני עושה כרגע לא הצלחתי לשמור על מרפקים גבוהים

מה יש ללמוד? כולה צריך להחזיק את המוט. דווקא להתחיל ממוט ריק זה לא בהכרח הפתרון הכי טוב, יכול מאוד להיות שתצטרך קצת משקל (40-60 ק"ג נניח, בהנחה ואתה לא באמת ענק) בשביל שהמוט והידיים יהיו במקום הנכון. גם לא כזה נורא אם צריך לשחרר קצת את האחיזה ושהמוט יהיה על קצות האצבעות.

חשבתי : ))
אני יש לי את השייר המכובד שלי בבעיות עם כתפיים ושאלתי כי בזמנו ניסיתי קצת פרונט סקוואט (בק סקוואט LB היה בלתי אפשרי) ולא הכתפיים עשו לי בעיות (היו מספיק אחרות).

כן, כי דרושה גמישות בכתף וגם פוזיציה נכונה של המוט על הכתפיים. ובגלל ההכנסה של המרפקים פנימה מרגישים בהתחלה את הגב. זה מרגיש לא נוח בהתחלה אבל מתרגלים, אני מסמפט פרונט (עד שהוא נהיה כבד פתאום, ואז רוצים למות).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית