הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

תוכנית תוכנית של לייל אני רוצה להוריד תעבודה לידיים הייעצות כללית לגבי השינויים

AsD[eyal]

משתמש משקיע
2,559
0
נק' מוניטין:
5,502
2,559
0
A
לחיצת חזה 4X6-8
ROW 4X6-8
מילאטרי 2X10
מתח באחיזה צרה 2X10
ב'נץ באחיזה צרה 2X10
B
סקוואט 4X6-8
דאדליפט רומני 4X6-8
GHR 2X10
כפיפת ירך 2X10
A
לחיצת חזה חיובי 4X6-8
מתח רגיל 4X6-8
מקבילים 2X10
מסור 2X10
לחיצת חזה באחיזה צרה 2X10
B
דאדליפט 4X6-8
פרונט סקוואט 4X6-8
כפיפת ירך 2X10
ופשיטת ירך 2X10

[אני עושה גם בטן ותאומים פעמיים בשבוע באימון B]

מה אתם אומרים:?

לא אמרתי בשום מקום שכדאי\עדיף לעשות את זה, פשוט ההצהרות השטותיות שלו מרגיזות.

דווקא הוא נתן לו עצה טובה. אתה סתם מחפש איפה לעצבן אותו. אז או שתחלוק על דעתו ותגיד מה יש לך להגיד או שאל תגיד כלום.

הבעיה היא שהקביעות שלו הן מאוד מוחלטות ונחרצות, ומתעלמות מהמון פרמטרים חשובים. כל מה שהוא עושה זה לדקלם מנטרות קבועות אשר לא תמיד נכונות.

לפותח הפוסט המקורי:
אם תגדיר מהן המטרות שלך או מה הסיבה/בעיה שבגללה אתה רוצה להוריד את העבודה על הידיים, אפשר יהיה לתת תגובות יותר ממוקדות.

בלי הגדרה ברורה של מטרות/סיבות/בעיות אפשר להמשיך להתווכח על העניין בלי סוף, לכל אחד יש את הדיעה שלו לגבי איזו תוכנית/חלוקה/תרגילים הם יותר טובים, ובתכלס זה מאוד אינדיבידואלי, וכל אחד באמת מגיב שונה לתוכניות אימונים שונות/חלוקת תרגילים שונה.

אני לא מבין מה זה הבולשיט הזה שאתם מתווכחים עליו. אחיזה צרה ואחיזה רחבה זה אותו חרא. שניהם מפעילים אותם שרירים. באחיזה צרה יותר קשה לנעול את המשקל ובגלל זה כביכול זה עובד יותר על היד האחורית.

אפשר לעשות את שניהם. לא רואה הצדקה לזה.

לך תעשה שיעורי בית עם THE SUN, כי הרגע כתבת שטות קינזיולוגית מטורפת. דווקא אליך לעומת הTHE SUN, שעושה שיעורי בית וקורא, יש לי יותר כבוד (אף על פי העבר העשיר בנינו).

לחיצת חזה בידיים צמודות מפעיל כשריר יעד את פושטי המרפק. הסיבה הע-י-ק-ר-י-ת היא לא בגלל ש"קשה לנעול את המשקל", אלא בגלל חוסר ידע קינזיולוגי של פעולת שרירי החזה.
שריר החזה, פעולתו העיקרית היא קירוב אופקי של הכתף (אם נוציא את רוטציה מידאלית עכשיו). הוא משמש כסינרגיסט בתנועות אחרות (כמו כפיפה בכתף וקירוב הכתף).
כשאתה עושה לחיצת חזה במנח רחב, אתה עובד בקו הפעולה של שרירי החזה. ברגע שאתה עושה לחיצה בידיים צמודות, נחש מה קורה?! טרלהלהלה!! עברת מקירוב אופקי לכפיפה בכתף.
זה נכון שבלחיצת חזה עם ידיים צמדות החזה כן עובד, אך הוא עובד בתור סינרגיסט בלבד.
העומס על פושטי המרפק הוא מירבי כשאתה מבצע את פשיטת המרפקים, כי זה לא רק שבאחיזה צרה הטווח תנועה שלהם גדול יותר, אלא גם ובעיקר, בגלל שיצאת מקו הפעולה של החזה וככה "נתת" להם יותר דגש בכך שאתה "מבודד" אותם. בגלל שהשריר קטן והעומס גבוה, הם שריר היעד בתרגיל ולא האנטריור דלתויד, שכמו החזה, הוא סינרגיסט אף על פי הכפיפה בכתף.
אם מישהו לוחץ חזה צר כמו שהוא לוחץ חזה רחב, אז הייתי מרים גבה לגבי חוזק שרירי החזה שלו.

אז אם כבר THE SUN, שקורא ולומד אבל כנראה לא מבין כלום ממה שהוא קורא ולומד, היה אומר דבר פשוט: "אני רואה שאתה מוציא את הידיים מהתוכנית של לייל שכן תומך במבודדים (וזה לא תרגיל מבודד), למה אתה עושה לחיצה צרה?"

במקום זה, הוא כותב בנוראיות רבה, ממה שהוא קורא ולומד (וריפטוי היה הורג אותו על כך) שבמשקל גבוה הוא היה גם נפצע רחמנא ליצלן, כשהוא עושה לחיצה צרה, בגלל העומס!(?)
תלמד את זה THE SUN: במשקל גבוה מדי אפשר להפצע בכל תרגיל. גם בסקוואט, גם בפשיטת מרפקים, גם במקבילים אם בן אדם לא מסוגל לעמוד בעומס של משקל גופו.

הבעיה היא שהקביעות שלו הן מאוד מוחלטות ונחרצות, ומתעלמות מהמון פרמטרים חשובים. כל מה שהוא עושה זה לדקלם מנטרות קבועות אשר לא תמיד נכונות.

הבעיה היא יותר גדולה. איך המקצוע הזה הפך לזנות לא רק בגלל מדריכים גרועים, אבל גם מילדים שקוראים ספר או מאמר באינטרנט ומזמרים מנטרות מבלי בכלל להבין את הדברים לעומק.

נ.ב

אני עשיתי קורס מדריכים בוינגייט, אני מניח שמה שקראתי ולמדתי, כפי שכתבתי כאן, זה כנראה בולשיט, למה לא למדתי אצל ריפטוי אישית קינזיולוגיה ואנטומיה. לכן EYAL, ממליץ לך להקשיב בפורום לכ-ל מה שאתה קורא וכמובן, להנות!

נערך לאחרונה:
אני די בטוח שכשריפטו אומר שאפשר להוסיף את הלחיצה הצרה הוא מתכוון לתכנית הבסיס שלו שכוללת תנועת דחיקה אופקית אחת באימון. אם יש לך כבר עוד אחת אז באמת אין סיבה לעשות. תזכור שבאימון מתרגלים תנועות ולא שרירים. וזה לא שחור לבן מבחינת הפעילות של השרירים.

אני די בטוח שכשריפטו אומר שאפשר להוסיף את הלחיצה הצרה הוא מתכוון לתכנית הבסיס שלו שכוללת תנועת דחיקה אופקית אחת באימון. אם יש לך כבר עוד אחת אז באמת אין סיבה לעשות. תזכור שבאימון מתרגלים תנועות ולא שרירים. וזה לא שחור לבן מבחינת הפעילות של השרירים.

תראה, אני בכלל לא הבעתי את דעתי על התוכנית, או על הבחירה של לחיצת חזה באחיזה צרה כתרגיל לטרייספס. ההכרזה של "אם כן רע מאוד - זה תרגיל שמעמיס המון" הרגיזה אותי, היא שטותית ומתלהמת, ותו לא. הבעיה פה בפורום (ושל THE SUN במיוחד) זה שהאנשים כאן מתווכחים, לא מתדיינים. המטרה שלהם ב"דיונים" היא לא ללמוד, אלא להראות שהם צודקים-וזה דבר פסול בעיני, במיוחד כשהמטרה העיקרית היא להשכיל.

זה תרגיל שלא מתאים לבוא בסיום האימון אחרי 2 תנועות של לחיצה, זאת הייתה הכוונה.

תראה, אני בכלל לא הבעתי את דעתי על התוכנית, או על הבחירה של לחיצת חזה באחיזה צרה כתרגיל לטרייספס. ההכרזה של "אם כן רע מאוד - זה תרגיל שמעמיס המון" הרגיזה אותי, היא שטותית ומתלהמת, ותו לא. הבעיה פה בפורום (ושל THE SUN במיוחד) זה שהאנשים כאן מתווכחים, לא מתדיינים. המטרה שלהם ב"דיונים" היא לא ללמוד, אלא להראות שהם צודקים-וזה דבר פסול בעיני, במיוחד כשהמטרה העיקרית היא להשכיל.

מסכים איתך .
יש גם חילוקי דיעות בין מאמנים ותורות שונות של אימון.

לפותח הפוסט המקורי:
אם תגדיר מהן המטרות שלך או מה הסיבה/בעיה שבגללה אתה רוצה להוריד את העבודה על הידיים, אפשר יהיה לתת תגובות יותר ממוקדות.

בלי הגדרה ברורה של מטרות/סיבות/בעיות אפשר להמשיך להתווכח על העניין בלי סוף, לכל אחד יש את הדיעה שלו לגבי איזו תוכנית/חלוקה/תרגילים הם יותר טובים, ובתכלס זה מאוד אינדיבידואלי, וכל אחד באמת מגיב שונה לתוכניות אימונים שונות/חלוקת תרגילים שונה.

הוא לא חייב לעבוד על הידיים, זה לא משהו הכרחי כל כך, הרי הם יגדלו מכורח העבודה שלו בתרגילים המורכבים. אבל מאידך, להגיד שהעומס יגרום לו לפציעה בגלל שהוא יעשה עוד שני סטים לידיים, זה סתם טיפשי.

לך תעשה שיעורי בית עם THE SUN, כי הרגע כתבת שטות קינזיולוגית מטורפת. דווקא אליך לעומת הTHE SUN, שעושה שיעורי בית וקורא, יש לי יותר כבוד (אף על פי העבר העשיר בנינו).

לחיצת חזה בידיים צמודות מפעיל כשריר יעד את פושטי המרפק. הסיבה הע-י-ק-ר-י-ת היא לא בגלל ש"קשה לנעול את המשקל", אלא בגלל חוסר ידע קינזיולוגי של פעולת שרירי החזה.
שריר החזה, פעולתו העיקרית היא קירוב אופקי של הכתף (אם נוציא את רוטציה מידאלית עכשיו). הוא משמש כסינרגיסט בתנועות אחרות (כמו כפיפה בכתף וקירוב הכתף).
כשאתה עושה לחיצת חזה במנח רחב, אתה עובד בקו הפעולה של שרירי החזה. ברגע שאתה עושה לחיצה בידיים צמודות, נחש מה קורה?! טרלהלהלה!! עברת מקירוב אופקי לכפיפה בכתף.
זה נכון שבלחיצת חזה עם ידיים צמדות החזה כן עובד, אך הוא עובד בתור סינרגיסט בלבד.
העומס על פושטי המרפק הוא מירבי כשאתה מבצע את פשיטת המרפקים, כי זה לא רק שבאחיזה צרה הטווח תנועה שלהם גדול יותר, אלא גם ובעיקר, בגלל שיצאת מקו הפעולה של החזה וככה "נתת" להם יותר דגש בכך שאתה "מבודד" אותם. בגלל שהשריר קטן והעומס גבוה, הם שריר היעד בתרגיל ולא האנטריור דלתויד, שכמו החזה, הוא סינרגיסט אף על פי הכפיפה בכתף.
אם מישהו לוחץ חזה צר כמו שהוא לוחץ חזה רחב, אז הייתי מרים גבה לגבי חוזק שרירי החזה שלו.

אז אם כבר THE SUN, שקורא ולומד אבל כנראה לא מבין כלום ממה שהוא קורא ולומד, היה אומר דבר פשוט: "אני רואה שאתה מוציא את הידיים מהתוכנית של לייל שכן תומך במבודדים (וזה לא תרגיל מבודד), למה אתה עושה לחיצה צרה?"

במקום זה, הוא כותב בנוראיות רבה, ממה שהוא קורא ולומד (וריפטוי היה הורג אותו על כך) שבמשקל גבוה הוא היה גם נפצע רחמנא ליצלן, כשהוא עושה לחיצה צרה, בגלל העומס!(?)
תלמד את זה THE SUN: במשקל גבוה מדי אפשר להפצע בכל תרגיל. גם בסקוואט, גם בפשיטת מרפקים, גם במקבילים אם בן אדם לא מסוגל לעמוד בעומס של משקל גופו.

הבעיה היא יותר גדולה. איך המקצוע הזה הפך לזנות לא רק בגלל מדריכים גרועים, אבל גם מילדים שקוראים ספר או מאמר באינטרנט ומזמרים מנטרות מבלי בכלל להבין את הדברים לעומק.

נ.ב

אני עשיתי קורס מדריכים בוינגייט, אני מניח שמה שקראתי ולמדתי, כפי שכתבתי כאן, זה כנראה בולשיט, למה לא למדתי אצל ריפטוי אישית קינזיולוגיה ואנטומיה. לכן EYAL, ממליץ לך להקשיב בפורום לכ-ל מה שאתה קורא וכמובן, להנות!

מצטער, אני לא מצליח להבין את ההסבר שלך.

תעיין כאן:

http://www.basrat.org/docs/carly_green_bench_press_journal_2007.pdf

Research has demonstrated a nonsignifi-
cant difference ±5% (p > 0.05) in one
repetition maximum with a grip width of
100% and 200% biacromial width, (3,
12). Electromyographic results showed
that grip width did not significantly af-
fect activity of the sternocostal head of
the pectorialis major (p > 0.05). Howev-
er, the narrow grip significantly in-
creased the activity of the clavicular head
(p < 0.01) and the activity of the triceps
brachii (p < 0.05) compared to the wide
grip (3, 12). Therefore, this demonstrat-
ed that force is not dramatically reduced
and neither is there a reduction in the
contribution of the pectoral muscles
when grip width is reduced.

דווקא הוא נתן לו עצה טובה. אתה סתם מחפש איפה לעצבן אותו. אז או שתחלוק על דעתו ותגיד מה יש לך להגיד או שאל תגיד כלום.

+1

לא רואה סיבה טובה לעשות גם לחיצה באחיזה צרה אחרי לחיצה בשיפוע ומקבילים. אפשר אולי במקום המקבילים, אם יש סיבה ספציפית שרוצים לעשות לחיצה באחיזה צרה.

לא שמתי לב שמדובר באחיזה צמודה. מי שעושה לחיצה עם ידיים צמודות (או חמור מכך, נותן למתאמנים שלו לעבוד כך) כנראה לא מאוד אוהב את פרק כף היד שלו.

מעבר לזה, המחקר שקולדפייר צרף די תואם את מה שאני מכיר מהחיים.

זה לא מה שהוא כתב. הוא דיבר על זה שלהוספת ווליום מיותר, יש צדדים שליליים שכדאי לקחת אותם בחשבון.

שמע, לא הייתי בכלל מגיב לשרשור הזה, אבל אתה באמת מוכרח ללמוד להחזיק קצת את הרגשות שלך בפנים כשאתה כותב. יוצא שהרבה פעמים יש טון מאוד תוקפני לדברים שאתה כותב, ואני בטוח שאתה לא באמת מתכוון להשמע כך.

+1

לא רואה סיבה טובה לעשות גם לחיצה באחיזה צרה אחרי לחיצה בשיפוע ומקבילים. אפשר אולי במקום המקבילים, אם יש סיבה ספציפית שרוצים לעשות לחיצה באחיזה צרה.

לא שמתי לב שמדובר באחיזה צמודה. מי שעושה לחיצה עם ידיים צמודות (או חמור מכך, נותן למתאמנים שלו לעבוד כך) כנראה לא מאוד אוהב את פרק כף היד שלו.

מעבר לזה, המחקר שקולדפייר צרף די תואם את מה שאני מכיר מהחיים.

כן, לא שמתי לב שמדובר בלחיצה באחיזה צמודה. אחד הדברים היותר גרועים שאפשר לעשות.

שהמתאמנים (הממוצעים) אומרים ידיים צמודות, הם מתכוונים בד"כ לאחיזה צרה.
בכל אופן, קבלו ציטוט מפתיע מתחילת הפוסט:
A
לחיצת חזה 4X6-8
ROW 4X6-8
מילאטרי 2X10
מתח באחיזה צרה 2X10
ב'נץ באחיזה צרה 2X10

מה שאומר שאף אחד לא מדבר פה על ידיים צמודות (אין בכלל תרגיל כזה בויגנייט).

תעיין כאן:

http://www.basrat.org/docs/carly_green_bench_press_journal_2007.pdf

ציטוט:
Research has demonstrated a nonsignifi-
cant difference ±5% (p > 0.05) in one
repetition maximum with a grip width of
100% and 200% biacromial width, (3,
12). Electromyographic results showed
that grip width did not significantly af-
fect activity of the sternocostal head of
the pectorialis major (p > 0.05). Howev-
er, the narrow grip significantly in-
creased the activity of the clavicular head
(p < 0.01) and the activity of the triceps
brachii (p < 0.05) compared to the wide
grip (3, 12). Therefore, this demonstrat-
ed that force is not dramatically reduced
and neither is there a reduction in the
contribution of the pectoral muscles
when grip width is reduced​

גם אני לא הבנתי עד שחיפשתי את המילה BIACROMIAL, כי היתה לי הרגשה שיש פה אי הבנה באנגלית שלך, יותר מאשר אי הבנה קינזיולוגית שלי.
בכל מקרה, זה אומר רוחב כתפיים. לכן כשאתה קורא את המאמר הזה, מדברים על 200% יותר מרוחב כתפיים לעומת 100% רוחב כתפיים (שזאת אכן ההמלצה, כפי שרשום במאמר, לעשות אחיזה קטנה ב 1.5 מרוחב הכתפיים שלך כדי למנוע פציעות).

קיצר, המחקר הזה לא קשור לנושא, אבל נסיון יפה ידידי לזרוק מחקר מבלי להבין על מה מדובר בו על מנת לסתור טענה מסויימת.
*לחיצה צרה זה בד"כ לחיצה ברוחב החזה, שלא תתבלבל עם רוחב כתפיים.

זה לא מה שהוא כתב. הוא דיבר על זה שלהוספת ווליום מיותר, יש צדדים שליליים שכדאי לקחת אותם בחשבון.

שמע, לא הייתי בכלל מגיב לשרשור הזה, אבל אתה באמת מוכרח ללמוד להחזיק קצת את הרגשות שלך בפנים כשאתה כותב. יוצא שהרבה פעמים יש טון מאוד תוקפני לדברים שאתה כותב, ואני בטוח שאתה לא באמת מתכוון להשמע כך.

אני כותב בלי רגשות, זה לא כל כך מעניין אותי כרגע. יש לי דברים קצת יותר חשובים לקחת ללב מאיזה בנץ' שמישהו יעשה פה 🙄
אם כבר, הייתי אומר שאני כותב בשנינות וציניות האופיינית לי, ואז הייתי עושה כאן דה זה וו נורא לפורומים אחרים ולמישהו אחר, אז אני לא (בצחוק SETH).
אבל באמת, אני לא כותב מתוך רגשות כלשהם, סתם הסברתי את זה בצורה צינית ומודה שדי אינפנטילית. אני מניח שזה בא ממני זה מפריע לך, אבל מקרובים זה בסדר? ;)

בקשר לווליום. עם 4 סטים של לחיצת חזה ו 2 סטים של מילטרי, אני לא רואה בעיית ווליום לתת עוד 2 סטים ליד אחורית (אפילו שזה בלחיצה). אני מאמין שאם הוא לא רצה להאמן ידיים אז זאת לא היתה הכוונה שלו בתרגיל, אבל גם אם הוא אכן רוצה לעשות ככה, זה פשוט קשקוש להגיד שיש פה עומס שיכול לגרום לפציעות.

נערך לאחרונה:
שהמתאמנים (הממוצעים) אומרים ידיים צמודות, הם מתכוונים בד"כ לאחיזה צרה.
בכל אופן, קבלו ציטוט מפתיע מתחילת הפוסט:

מה שאומר שאף אחד לא מדבר פה על ידיים צמודות (אין בכלל תרגיל כזה בויגנייט).

בוודאי שפותח השרשור דיבר על אחיזה צרה. הפעם הראשונה (נראה לי שהראשונה, זה כבר מאוחר בלילה) בשרשור שדובר על אחיזה צמודה זה פה:

http://www.lbs.co.il/showpost.php?p=24816&postcount=25

ומי שכתב את ההודעה הזאת, מדבר באופן די ספציפי על ידיים צמודות.

גם אני לא הבנתי עד שחיפשתי את המילה BIACROMIAL, כי היתה לי הרגשה שיש פה אי הבנה באנגלית שלך, יותר מאשר אי הבנה קינזיולוגית שלי.
בכל מקרה, זה אומר רוחב כתפיים. לכן כשאתה קורא את המאמר הזה, מדברים על 200% יותר מרוחב כתפיים לעומת 100% רוחב כתפיים (שזאת אכן ההמלצה, כפי שרשום במאמר, לעשות אחיזה קטנה ב 1.5 מרוחב הכתפיים שלך כדי למנוע פציעות).

קיצר, המחקר הזה לא קשור לנושא, אבל נסיון יפה ידידי לזרוק מחקר מבלי להבין על מה מדובר בו על מנת לסתור טענה מסויימת.
*לחיצה צרה זה בד"כ לחיצה ברוחב החזה, שלא תתבלבל עם רוחב כתפיים.
אני מודה ומתוודה שלא קראתי את המחקר המדובר (מאוחר מידי בלילה בשביל זה) והסתפקתי בסיכום המצורף
[*], אבל לפחות ממנו ומהתגובה שלך, עושה רושם שהוא די קשור לנושא המדובר.

לחיצה צרה, ונכון ש"צרה" זאת לא הגדרה קשיחה, נרצה בד"כ לבצע באופן בו האמות מאונכות לקרקע (לפחות בתחילת התנועה). לרוב האנשים (כלומר לאלה שהכתפיים שלהם בצידי הגוף) זה בד"כ אומר (לא פחות מ) רוחב כתפיים.

נטייה "פנימה" של האמות, כלומר התקרבות למצב של ידיים צמודות בד"כ יוצרת (במקרה הטוב ובשלב הראשוני) אי נוחות לרוב האנשים. כדאי גם לזכור שהיות ומדובר על אחיזה ברוחב החזה "מבחוץ" (בהנחה שאנחנו לא רוצים שהידיים ישבו על החזה בתחתית, כמו שעושים לעיתים כשמשתמשים באחיזה צמודה ) אז גם לשיטתך מדובר פחות או יותר ברוחב כתפיים. ככה שלפחות עפ"י הקנה מידה הזה, המחקר נשאר רלבנטי.

anyway, היות ויש לזה הרבה עניין של העדפה אישית (אני לדוגמה, במקרים הנדירים יחסית שאעשה CGBP, אשתמש באותו רוחב אחיזה כמו בדדליפט, שזה יוצא לי מעט יותר מרוחב כתפיים, נראה לי) באמת שחבל להתווכח על זה.

אני כותב בלי רגשות, זה לא כל כך מעניין אותי כרגע. יש לי דברים קצת יותר חשובים לקחת ללב מאיזה בנץ' שמישהו יעשה פה 🙄
אני שמח. כמו שכתבתי, לפעמים יוצא לך טון מאוד תוקפני בכתיבה, זה די מציק לפעמים ובטח לא תורם לדיון.

(ויש ציניות ושנינות, ויש לתקוף, זה לא אותו דבר.)

בקשר לווליום. עם 4 סטים של לחיצת חזה ו 2 סטים של מילטרי, אני לא רואה בעיית ווליום לתת עוד 2 סטים ליד אחורית (אפילו שזה בלחיצה). אני מאמין שאם הוא לא רצה להאמן ידיים אז זאת לא היתה הכוונה שלו בתרגיל, אבל גם אם הוא אכן רוצה לעשות ככה, זה פשוט קשקוש להגיד שיש פה עומס שיכול לגרום לפציעות.
אני הסתכלתי יותר על הA2, שם הלחיצה הצרה באה אחרי בנץ' בשיפוע ומקבילים. אין לי התנגדות לCGBP, אבל הוא בהחלט נראה לי מיותר שם. בכלל, אני לא רואה סיבה מהותית להוסיף עוד תרגילי עזר לכזאת תוכנית, אם הם לא באים לענות על צורך ספציפי, ולרוב הצרכים[**] כל מה שאפשר לקבל מהCGBP כבר קיבלנו מהמקבילים.

הווליום שנרצה ממילא תלוי בצרכים אינדיבידואלים וביכולות בכל שלב נתון, אבל כלל אצבע טוב הוא (כמו עם מלח) להתחיל עם מעט ולהוסיף עפ"י הצורך.

בכל מקרה, היות וכאמור, מדובר בשיקולים אישיים ובהתאמה לסיטואציה, ולא באמיתות מוחלטות (וגם אם כן), אם מישהו כתב משהו שאתה לא מסכים איתו, אתה יכול להסביר את העמדה שלך בלי לטעון כלפי אחרים שהם לא יודעים על מה הם מדברים, לשאול בני כמה הם, האשמות על חוסר הבנה, שליחה לעשיית ש"ב וכו'. נכון שזה לפעמים מוסיף קצת חיים לפורום, אבל בגדול (בדיוק כמו פה) זה בד"כ גורם לדיון להתפתח לכיוונים לא רלבנטים ובטח לא עוזר לך לשכנע מישהו.

[*] - אגב, אני מודה שהתוצאות הפתיעו אותי במידה מסויימת. אני הנחתי שיש אמנם השתתפות של אותם שרירים ובטח ובטח שאפשר לפתח שרירי חזה עם אחיזה צרה יחסית, אבל באמת הנחתי שמדובר ברמת פעילות שונה. אני עדיין חושב שהעובדה שבלחיצה רחבה יותר אפשר להשתמש ביותר משקל גורמת לפעילות רבה יותר של שרירי החזה. אני אעבור על המחקר מחר.

[**] - שני התרגילים יכולים להיות מצויינים בשביל לעבוד על הlockout, אפשר אולי להגיד שהיות והCGBP נעשה באותה התנוחה כמו הבנץ' ושיש צורך לעשות את אותו (בערך) הsetup לתרגיל ולהתרכז בלהיות tight באותו האופן, יש לו איזה ערך מוסף על המקבילים, לא יודע. הערך המוסף היחיד שיש לו בשבילי על פני המקבילים זה שהוא לא גורם לי לכאבים בכתפיים.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית