הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

"החיים בישראל בלתי נסבלים, מיסוי בשמיים ואפס שירות לאזרח"

אין נקודות מתות אם אתה יודע לכוון את המראה כמו שצריך. בקורס נהיגה מתקדמת (לא רענון נהיגה או קורסי נקודות) זה הדבר הראשון שמלמדים.
יש גם נהגי רכב שחותכים שלושה נתיבים בלי לאותת. אחד כזה הרג לפני שלושה חודשים את טל שביט, אז מה הנקודה שלך? יש אידיוטים גם בקרב הנהגים וגם בקרב הרוכבים.

אם טל שביט היה ברכב הוא לא היה מת, וכנראה רוב ההרוגים והפצועים בתאונות אופנוע...
וזאת בדיוק הנקודה של כול מי שכתב פה, אם אתם רוצים להתאבד אל תעשו את זה לידינו.

אם טל שביט היה ברכב הוא לא היה מת, וכנראה רוב ההרוגים והפצועים בתאונות אופנוע...
וזאת בדיוק הנקודה של כול מי שכתב פה, אם אתם רוצים להתאבד אל תעשו את זה לידינו.

זהו, שאנחנו לא מתאבדים, "אתם" הורגים אותנו. אם אתה מנסה להוכיח שאופנוע יותר מסוכן ממכונית, אז אין צורך. אני יודע את זה. כפי שציינתי, גם לעשן יותר מסוכן מלא לעשן, ובכל זאת אנשים עושים את זה, וכן הלאה וכן הלאה.

זהו, שאנחנו לא מתאבדים, "אתם" הורגים אותנו. אם אתה מנסה להוכיח שאופנוע יותר מסוכן ממכונית, אז אין צורך. אני יודע את זה. כפי שציינתי, גם לעשן יותר מסוכן מלא לעשן, ובכל זאת אנשים עושים את זה, וכן הלאה וכן הלאה.

כן גם אל תעשן לידי.
ואנשים לא הורגים אתכם, אתם לא נוהגים כמו רכב, וזה היתרון המרכזי של אופנוע ולכן אנשים משתמשים בו.

ובעיקר עצוב לי לשמוע על זה, בדיוק כמו על רוכבי אופניים שמתעקשים לרכוב על הכביש, או אנשים
שלא חוגרים חגורת בטיחות.

חבל שעד שאנשים חייבים לטעות בעצמם בשביל להבין, והיות שנתת את האנלוגיה לPL גם אני נפצעתי בגלל שטויות מיותרות שעשיתי, וכנראה שאם היה לי מאמן הן היו נמנעות.

רוכבים נפצעים/מתים ומשלמים ביטוח יקר
C'est la vie

ודרך אגב בGTA תמיד נהנתי לנגוח באופנוע מאחור ולהטיס את הרוכב... LOL

כן גם אל תעשן לידי.
ואנשים לא הורגים אתכם, אתם לא נוהגים כמו רכב, וזה היתרון המרכזי של אופנוע ולכן אנשים משתמשים בו.

ובעיקר עצוב לי לשמוע על זה, בדיוק כמו על רוכבי אופניים שמתעקשים לרכוב על הכביש, או אנשים
שלא חוגרים חגורת בטיחות.

חבל שעד שאנשים חייבים לטעות בעצמם בשביל להבין, והיות שנתת את האנלוגיה לPL גם אני נפצעתי בגלל שטויות מיותרות שעשיתי, וכנראה שאם היה לי מאמן הן היו נמנעות.

זה שאנשים בוחרים להתנייד על כלי רכב יותר פגיע לא אומר שההגדרה של "הורגים אותנו" לא נכונה. אלא אם כן מדינת ישראל תבחר להצטרף לשכנתה, ירדן, ולהיות אחת משתי המדינות היחידות בעולם שבהן אסור לרכוב על אופנוע, המציאות היא שיש לנו זכות קיום בכביש, בדיוק כמו למכוניות. גם מכוניות פגיעות ביחס למשאיות, אז אולי כולנו נקנה משאית? וכן הלאה וכן הלאה.

גם אני כבר נפצעתי על האופנוע, וכפי שציינתי - אני חולה סופני.

הסיבה בירדן קצת שונה כמו שאתה יודע.
ואגב אתה צודק משאיות הן כלי רכב מסוכן, שהפתרון שמצאו שיש כבישים שאסור להן לסוע(בכלל או בשעות מסויימות).

יש לך זכות קיום, ובגלל שאתה מעורב ביותר תאונות תשלם ביטוח יותר גבוה.
הייתי מעדיף למנוע ממך בכלל לרכב אבל זה לא הכבישים שלי, אז אני בבעיה.

דבר אחרון, בניגוד לאנלוגיה שלך, משאיות מעורבות ביותר תאונות מרכב רגיל, אז בדומה לך
משלמים ביטוח גבוה יותר(אני לא מדבר על הביטוח של הסחורה).

פשוט טימטום של כתבה.
כל הדברים האלה פחות או יותר ידועים לציבור זה לא סוד שהמחירים פה גבוהים, האם באמת הישראלים יעשו משהו נגד זה? אני לא חושב.
בכל מקום יש פלוסים ויש מינוסים אין ארץ חלומות שאתה מגיע ואתה תשב בג'קוזי ובר רפאלי תאכיל אותך בענבים וסודני ינפנף עליך עלה לרוח..

תמיד האלה שמדברים הכי הרבה "כמה חרא פה כמה ככה וכמה ככה" הם האלה שרובם נישאארים בארץ והאלה שעוברים לא כ"כ מסתדרים.

כן, אבל למה אני צריך לשלם ביטוח גבוה יותר, אם מישהו אחר אשם בתאונה? זה בדיוק העיוות שאנחנו שואפים לתקן, שכן רוב התאונות בין אופנוע למכונית נגרמות באשמת נהג המכונית (זו אגב טענה שנטענה רבות בזמן המאבק בביטוח).
כמו כן, אם אנחנו כבר מדברים על סיכון - נשאלת גם השאלה: סיכון למי. משאיות יותר מסוכנות לסובבים אותן, אופנועים יותר מסוכנים לרוכבים עליהם, מכוניות גם יותר מסוכנות לסובבים אותן (נדיר מאוד שיש פגיעה של אופנוע בהולך רגל). משאיות מעורבות ביותר תאונות מסיבה אחרת - שעות נהיגה ממושכות של הנהגים שגורמות לחוסר עירנות.

כל השרשור בכלל התחיל בגלל ההשוואה למדינות זרות. אז בישראל רוכבי אופנוע משלמים דרך הביטוח על הטעויות של נהגי המכוניות, בעוד בגרמניה הביטוח הוגן.

כן, אבל למה אני צריך לשלם ביטוח גבוה יותר, אם מישהו אחר אשם בתאונה? זה בדיוק העיוות שאנחנו שואפים לתקן, שכן רוב התאונות בין אופנוע למכונית נגרמות באשמת נהג המכונית (זו אגב טענה שנטענה רבות בזמן המאבק בביטוח).
כמו כן, אם אנחנו כבר מדברים על סיכון - נשאלת גם השאלה: סיכון למי. משאיות יותר מסוכנות לסובבים אותן, אופנועים יותר מסוכנים לרוכבים עליהם, מכוניות גם יותר מסוכנות לסובבים אותן (נדיר מאוד שיש פגיעה של אופנוע בהולך רגל). משאיות מעורבות ביותר תאונות מסיבה אחרת - שעות נהיגה ממושכות של הנהגים שגורמות לחוסר עירנות.

כל השרשור בכלל התחיל בגלל ההשוואה למדינות זרות. אז בישראל רוכבי אופנוע משלמים דרך הביטוח על הטעויות של נהגי המכוניות, בעוד בגרמניה הביטוח הוגן.

בדבר אחד אני מסכים איתך צריכה להיות שיטה כזו
נהג (לא משנה על איזה רכב) שלא היה אשם באף תאונה - ישלם X לביטוח
נהג שהיה אשם בתאונה - ישלם 2X ביטוח
נהג שהיה אשם ב2 תאונות - ישלם 4X
...

אפשר להכניס התיישנות, אם נהג היה 5-10 שנים זהיר אז להחזיר לו את הביטוח ל X
ואם הוא גרם למוות/פציעה אז להחמיר יותר

במקביל לשיפוטו
אבל לך תלחם על זה, בהצלחה

אני לא מבין מה העניין. לאופנוע יש סיכוי יותר גבוה להיות מעורב בתאונה ולהוביל לתוצאות קטלניות יותר הן לרוכב והן לאופנוע עצמו ולכן חברת הביטוח קובעת תעריף שישתלם לה לבטח אדם ברמת סיכון גבוהה, זו אפליקציה תקינה לגמרי של מערכת התמחור בדומה למסעדה שאני עובד בה, שדורשים סכום מינימלי גבוה יותר ממי שיושב על החוף מאשר מי שיושב על הבר.

אני לא מבין מה העניין. לאופנוע יש סיכוי יותר גבוה להיות מעורב בתאונה ולהוביל לתוצאות קטלניות יותר הן לרוכב והן לאופנוע עצמו ולכן חברת הביטוח קובעת תעריף שישתלם לה לבטח אדם ברמת סיכון גבוהה, זו אפליקציה תקינה לגמרי של מערכת התמחור בדומה למסעדה שאני עובד בה, שדורשים סכום מינימלי גבוה יותר ממי שיושב על החוף מאשר מי שיושב על הבר.

למה ? מי שיושב על הבר צריך לסבול את הפרצוף המכוער שלך שיש לו הנחה 🤡

פשוט טימטום של כתבה.
כל הדברים האלה פחות או יותר ידועים לציבור זה לא סוד שהמחירים פה גבוהים, האם באמת הישראלים יעשו משהו נגד זה? אני לא חושב.
בכל מקום יש פלוסים ויש מינוסים אין ארץ חלומות שאתה מגיע ואתה תשב בג'קוזי ובר רפאלי תאכיל אותך בענבים וסודני ינפנף עליך עלה לרוח..

תמיד האלה שמדברים הכי הרבה "כמה חרא פה כמה ככה וכמה ככה" הם האלה שרובם נישאארים בארץ והאלה שעוברים לא כ"כ מסתדרים.
מה הפלוסים פה?

לגבי ביטוח החובה (הוצאות רפואיות ונזקי גוף), העיוות הוא שרוב מה שאני משלם, זה תמחור הסיכון שמישהו א-ח-ר לא יודע לנהוג ויפגע בי. אם גרמת למישהו להיפצע שלא בתאונת דרכים - יש לך ספק שהוא יתבע אותך על כל מה שיש לך? לעומת זאת, בתאונת דרכים, אני משלם את הסיכון הזה דרך הביטוח.
ביטוח צד ג' לאופנועים זול - סביב ה-400 ש"ח לשנה.
מקיף יקר, אבל אין לי בעיה עם זה, כי אף אחד לא מכריח אותי לשלם את זה.

האשמה לא משנה, אתה מהווה לחברת ביטוח שלך עול.
תאונה זה לא רק הכסף שיוצא להם מהכיס, אלא גם כל שעות העבודה שהם צריכים להתעסק איתך.

הטענות לביטוח מצחיקות, אני מעורב הרבה בתאונות שהן לא אשמתי אז אתם צריכים לתת לי ביטוח זול.

האשמה לא משנה, אתה מהווה לחברת ביטוח שלך עול.
תאונה זה לא רק הכסף שיוצא להם מהכיס, אלא גם כל שעות העבודה שהם צריכים להתעסק איתך.

הטענות לביטוח מצחיקות, אני מעורב הרבה בתאונות שהן לא אשמתי אז אתם צריכים לתת לי ביטוח זול.

אשמה לא משנה כי זה החוק לגבי פגיעות גוף. לגבי ביטוח רכוש - אין שום בעיה. עברת 3 תאונות שבשלושתן נקבע שהאשם בנהג הרכב האחר - לא תשלם שקל יותר בחידוש.

מה הפלוסים פה?
זה עיניין של "טעם".
אני אוהב פה את חיי החברה.
נגיד שאפשר ללכת כמה חברה ברחוב ולהחליט לשבת אצל מישהו ושיש פה יחסים יותר "חמים"
נגיד בארה"ב אתה רוצה להפגש עם מישהו לשבת כוס קפה צריך לקבוע מראש ולתאם זה ניראלי קצת פלצני, שוב עיניין של טעם.
פלוס נוסף שאני רואה זה שלמרות המצב הבטחוני עם הערבים זה אחת המדינות היותר בטוחות בביטחון היומיומי - הכוונה היא שיש פה פחות (לא שאין! יש פשוט הרבה פחות) "חולי נפש" בכוונה של זה שלא חוטפים ילדים נגיד. תראה לי מיקרים שחטפו ילדים? (לעומת ארה"ב שיש מלא מודעות אפילו על קרטוני חלב שנעלמו ילדים), כמובן שיש מיקרים אבל המינון והאכזריות שיש היא יחסית מתחת לרף ממה שרואים בשאר העולם.
עוד פלוס זה שאנחנו יהודים ופה אתה לא מפחד לדבר עברית או מנסה להסתיר מתי שאתה נוסע במונית של איזה אחד שניראה באל קאידה שאתה יהודי.
אם אתה רוצה שהבן שלך בגיל 13 יתחיל סמים קלים לכו תגורו בארה"ב.

שוב, זה הפלוסים שאני רואה ומייחס להם חשיבות.
יש אמנם מינוסים זה הכל בעיניי המתבונן.

אגב, אם אתה משכיל ועשית דבר או שתיים בחיים שכן דאגו לעתיד שלך אין סיבה שיהיה לך ממש קשה לחיות כאן.

אשמה לא משנה כי זה החוק לגבי פגיעות גוף. לגבי ביטוח רכוש - אין שום בעיה. עברת 3 תאונות שבשלושתן נקבע שהאשם בנהג הרכב האחר - לא תשלם שקל יותר בחידוש.

ביטוח גוף אתה משלם יותר כי אתה מסכן את עצמך יותר.
וזה חזר פה כבר אלף פעם, תאונה קלה ברכב ללא שום נזק לגוף יכולה להרוג רוכב אופנוע.
תחשוב שאני יושב במכונית שעשויה מקלקר, אם מישהוא יפגע בי כנראה יגרם לי נזק, ואגב
גם כאן אתה מקבל דירוג ביטוח שונה לפי הבטיחות של הרכב שלך.

זה עיניין של "טעם".
אני אוהב פה את חיי החברה.
נגיד שאפשר ללכת כמה חברה ברחוב ולהחליט לשבת אצל מישהו ושיש פה יחסים יותר "חמים"
נגיד בארה"ב אתה רוצה להפגש עם מישהו לשבת כוס קפה צריך לקבוע מראש ולתאם זה ניראלי קצת פלצני, שוב עיניין של טעם.
פלוס נוסף שאני רואה זה שלמרות המצב הבטחוני עם הערבים זה אחת המדינות היותר בטוחות בביטחון היומיומי - הכוונה היא שיש פה פחות (לא שאין! יש פשוט הרבה פחות) "חולי נפש" בכוונה של זה שלא חוטפים ילדים נגיד. תראה לי מיקרים שחטפו ילדים? (לעומת ארה"ב שיש מלא מודעות אפילו על קרטוני חלב שנעלמו ילדים), כמובן שיש מיקרים אבל המינון והאכזריות שיש היא יחסית מתחת לרף ממה שרואים בשאר העולם.
עוד פלוס זה שאנחנו יהודים ופה אתה לא מפחד לדבר עברית או מנסה להסתיר מתי שאתה נוסע במונית של איזה אחד שניראה באל קאידה שאתה יהודי.
אם אתה רוצה שהבן שלך בגיל 13 יתחיל סמים קלים לכו תגורו בארה"ב.

שוב, זה הפלוסים שאני רואה ומייחס להם חשיבות.
יש אמנם מינוסים זה הכל בעיניי המתבונן.

אגב, אם אתה משכיל ועשית דבר או שתיים בחיים שכן דאגו לעתיד שלך אין סיבה שיהיה לך ממש קשה לחיות כאן.

דברי תעמולה שאולי יצליחו על אנשים שלא מכירים את שוני האיכות חיים.
בשנה האחרונה הייתי צריך להתחבאות בחדר מדרגות מספר פעמים כי ירו לאזור שלי טילים,
ואין מקלט בבניין שאני גר.

קשה לי לחיות כאן כי לוקחים לי 50-60 אחוז מיסים ישירים, ויש מיסים עקיפים בין הגבוהים בעולם.
יש גבול לכמה שאהבה למדינה ולמשפחה והחברים שלך יכולים להחזיק אותך במדינה
שבעיקר גונבים ממך.

התחלנו לנוע במעגלים - אני משלם יותר על ביטוח הגוף, כי יש עיוות בחוק הישראלי שלא מתייחס לשאלת האשמה בפגיעות גוף, ועל כן אני משלם על פגיעות שנגרמות לי באשמת מישהו אחר. אם אותו מישהו אחר היה פוצע אותי בקטטת ברים, או אם היה פוצע אותי ברשלנות שלו, כמו בחתונה ההיא שהרצפה קרסה, הייתי יכול לתבוע אותו ואת הנינים שלו. גם לגבי הפגיעה ברכושי (האופנוע), אני יכול לתבוע אותו. למה נראה לך שלא נכון לעשות כך גם לגבי פגיעות גוף שנגרמו לי מתאונת דרכים שקרתה באשמתו?

ננסה שוב להסביר לך למה.
אם אתה גרמת בבחירה שלך להגברת הנזק שנגרם לך בתאונה עקב החלטה לנהוג
בכלי רכב שאינו בטוח אז אתה צריך לשאת באחריות לכך.

כמו שפרמיות ביטוח לוולוו יהיו יותר נמוכות מאשר למכונית אחרת, כנ"ל לגבי אופנוע.

בגלל זה למשאיות שעלולות לגרם נזק יותר גדול למכונית בתאונה, יש ביטוח (צד ג זה נקרא?) גדול יותר.
אגב אתה יכול לתבוע בבית משפט לתביעות קטנות(וכנראה יותר מזה), על פציעות ואובדן ימי עבודה
עקב התאונה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית