הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

"החיים בישראל בלתי נסבלים, מיסוי בשמיים ואפס שירות לאזרח"

לגבי גרמניה לא חיפשתי, אבל קבל לגבי ארה"ב:
http://en.wikipedia.org/wiki/Motorcycle_safety
המספרים שם עגומים הרבה יותר מהמספרים בארץ. המפקח על הביטוח הקודם בקמפיין האנטי אופנועני שלו ציין שהסיכוי של אופנוען להיפצע הוא פי 14 ממכונית, לעומת המספרים שמדובר בהם פה - פי 35.
מיותר לציין שביטוח לאופנועים בארה"ב זול הרבה יותר.
יש התאגדות ותהליך בכנסת חקיקה בכנסת שאמור להוביל לביטוח זול יותר.
אף אחד לא חייב לי ביטוח זול, אבל מצד שני מ-כ-ר-י-ח-ים אותי לקנות ביטוח יקר. מבין את הבעיה?
כמו כן, אני בספק אם יש מישהו שאין לו איזה תחביב מסוכן (טוב נו, כל מיני גיקים של מחשבים וכאלה). אני בספק אם להרים 250 ק"ג סקוואט (ובאמת כל הכבוד לך על זה, בלי ציניות) בריא למשהו. שלא לדבר על סיגריות (אני לא מעשן), אלכוהול ודברים שהם די שגרתיים בסופו של דבר.

יש לי ביטוח(האמת כמה סוגים של ביטחים), ואני משלם הרבה מאוד כסף עליו(עליהם).
לחייב אותך לקנות ביטוח זה חלק מהתערבות המדינה בחיים שלנו וזה כבר נושא אחר.

טוב מאוד שקונסים אופנוענים בביטוח, צריך להפחית את המספר שלהם כמה שיותר.
אחרי זה בכביש אחד יחתוך אותי מימין, אני אלטף אותו, הוא יעוף 40 מטר ויאשימו אותי בהריגה.
לא תודה

אתה צוחק?
😣

אזכור סלקטיבי של עובדות זה נימוק ללמה זאת דמגוגיה.
אבל כשהוא טוען שיש פה אזכור סלקטיבי של עובדות, אני מחפש נימוק שיסביר איזה עובדות לא מוזכרות שמחלישות את עמדת הכתבה למשל.

הבעיה היא שמכריחים אותך לקנות ביטוח. זכותה של כל חברה לקבוע את המחיר שלה.

הבעיה השנייה היא שבכל מקרה אני משלם על פגיעות הגוף של עצמי (וזאת בניגוד לפגיעות רכוש), גם בתאונות שאני לא אשם בהן.

זאת לא בעיה. זו האחריות שאתה לוקח על עצמך כשאתה עולה לכביש. אתה עדיין רשאי לתבוע את מי שפגע בך.

אזכור סלקטיבי של עובדות זה נימוק ללמה זאת דמגוגיה.
אבל כשהוא טוען שיש פה אזכור סלקטיבי של עובדות, אני מחפש נימוק שיסביר איזה עובדות לא מוזכרות שמחלישות את עמדת הכתבה למשל.

אני יודע למה התכוונת, אני חושב שאתה יכול לנסות להבין לבד שמוצגות כאן מידע חלקי שנבחר במיוחד.

זאת לא בעיה. זו האחריות שאתה לוקח על עצמך כשאתה עולה לכביש. אתה עדיין רשאי לתבוע את מי שפגע בך.

לא, אני לא. אפשר לתבוע רק את ביטוח החובה. ביטוח החובה של כל רכב משלם על הנפגעים באותו רכב, ללא קשר לאשמה. כך יוצא שהביטוח שלי יקר בגלל שאני משלם בין השאר גם על טעויות של אנשים אחרים.

לא, אני לא. אפשר לתבוע רק את ביטוח החובה. ביטוח החובה של כל רכב משלם על הנפגעים באותו רכב, ללא קשר לאשמה. כך יוצא שהביטוח שלי יקר בגלל שאני משלם בין השאר גם על טעויות של אנשים אחרים.

פעם אחרונה שבדקתי אתה רשאי לתבוע כל אזרח במדינת ישראל.

אתה לא צודק, אתה יכול לתבוע את הפוגע בך.
אלא אם אתה טוען שלאופנועים יש חוק אחר ממכוניות, ובנוסף תאונה עם נפגעים פיזית, מכריחה
מעורבות של המשטרה וקביעת אשמה.

עידן ואלכס, אני יכול לתבוע את הפוגע בי, באם המשטרה קבעה שהוא האשם, בגין הפגיעה ברכוש, לא בגין הפגיעה בגוף:
http://ozar.mof.gov.il/hon/2001/law_files/hakadkan/manoey2/tsnh320.upd.html
http://www.shalomba.org.il/חוק_הפיצויים/

ולגבי המראה - כוונתי הייתה שילמד להשתמש בה.

אם רוכב האופנוע חותך אותך מראה לא תעזור, זה כבר עניין של נסיון ונהג לא מנוסה (של הרכב) עלול לפגוע ברוכב האופנוע

מה גם שיש שטחים מתים ברכב שהמראה לא עוזרת

בנוסף חלק מרוכבי האופנוע מזגזגים, עוקפים מימין, נוסעים בין נתיבים...

אם רוכב האופנוע חותך אותך מראה לא תעזור, זה כבר עניין של נסיון ונהג לא מנוסה (של הרכב) עלול לפגוע ברוכב האופנוע

רן מדובר פה על מדינת ישראל, בספטמבר אתם כבר שייכים למדינה אחרת!

אין נקודות מתות אם אתה יודע לכוון את המראה כמו שצריך. בקורס נהיגה מתקדמת (לא רענון נהיגה או קורסי נקודות) זה הדבר הראשון שמלמדים.
יש גם נהגי רכב שחותכים שלושה נתיבים בלי לאותת. אחד כזה הרג לפני שלושה חודשים את טל שביט, אז מה הנקודה שלך? יש אידיוטים גם בקרב הנהגים וגם בקרב הרוכבים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית