הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ממש ממש רוצה להתחיל SS אבל יש כמה שאלות וחששות

goalkeeper01

משתמש פעיל
300
6
נק' מוניטין:
256
300
6
שלום לכולם.
אחרי חצי שנה של אימונים בחדר כושר עם תוכנית שהמדריך נתן לי הבנתי שכנראה אני עובד סתם והתוכנית שהכי מתאימה לי היא בכלל ה-SS. אז ככה. ניצלתי את השבת ללמוד את התוכנית ואיך היא עובדת אך יש לי כמה שאלות:
קודם כל קצת עליי: אני בן 17 גובה 183 גובה 73 משחק בנוער של קבוצת כדורגל בתפקיד שוער. אני די רזה והבנתי שאני חייב לעבוד על הגוף שלי ובמיוחד על הכוח שלי. הלכתי לתזונאית והיא המליצה לי על מספר תוספי תזונה בשבילי (גיינר, ויטמינים שחסרו לי וכו') אז מהפן התזונתי אני מסודר. מה שנשאר זה החלק של העבודה- עד היום התאמנתי בתוכנית שהמדריך בחדר כושר כושר הביא לי תוכנית של AB שמחולקת לרגליים, גב , יד קדמית ו וA לחזה, יד אחורית וכתפיים. אני מקפיד על האימונים והעליתי במשקלים (לא בצורה משמעותית). לפיכך משתמע כי כל המטרה של העבודה בחדר הכושר היא אך ורק על מנת להשתפר בתחום הכדורגל ולא סתם כדי להתחזק או להתנפח. ולכן יש לי כל מיני חששות של פציעות (שרירים תפוסים וחס וחלילה פציעות יותר רציניות) שיכולות לפגוע לי בכדורגל.
לדעתכם לפי כל מה שאמרתי עד עכשיו, עליי להתחיל לעשות את התוכנית? הרי הסקוואט הוא ה-תרגיל על מנת להשתפר בתחום הניתורים והיציאה מהמקום שכל כך חשובה לשוער.
עד כאן בפן ההתלבטותי.

מכאן אני מתחיל לדבר על התוכנית.
לפי מה שהבנתי יש תרגילים שהם הבסיס לתוכנית: סקוואט, דדליפט, לחיצת חזה, לחיצת כפתיים, ופאוור קלין. וישנם תרגלי עזר.
לא הבנתי איפה אני מכניס את תרגילי העזר, מתי וכמה?
הייתי רוצה שתעזרו לי שיהיה לי מובן בדיוק מה אני עושה היום וכמה.
ממה שרשום בקילוגרם:
אימון A:
סקוואט 3*5 (שלושה סטים, 5 חזרות בכל סט)
בנץ' 3*5
דדליפט 1*5
אימון B:
סקוואט 3*5
לחיצת כתפיים בעמידה (פרס) 3*5
פאוורקלין 5*3
עד כאן הכל טוב ויפה רק איפה אני מכניס את תרגילי העזר? אם בכלל?

* נקודה נוספת היא המשקלים- בכמה אני מעלה בכל אימון.
עד היום התרגלתי לעשות 10 חזרות, למה? כי זה מה שאמרו לי!
אני עושה בבנץ 60 קילו ל 10 חזרות, בסקוואט 70 קילו ל 10 חזרות בפאוור קליו (המאמן אתלטיקה שלי לימד אותי וביקש אני יעשה הנג קלין) אז זה 45 קילו ל 10 חזרות.
איך אני יודע מכמה להתחיל ואיך להעלות בכל אימון?

לסיכום:
אני מאוד אודה לכם אם תגיבו ותגידו מה דעתכם אם כדאי לי להתחיל SS (קחו בחשבון את עניין הפציעות, והקושי) מה שאני משער זה שכן אז בבקשה בבקשה- תנו לי הסבר נוסף על מה בדיוק אני צריך לעשות בכל אימון ואימון: אילו תרגילי עזר, מתי וכו'.
תודה רבה ואני מקווה שתבינו ותהיו סבלניים כי אני מתחיל בכל הנושא

למה אנשים לא אוהבים לקרוא מאמרים מההתחלה עד הסוף?

הכל רשום לך במאמרים על התוכנית, בד"כ אין לי בעיה להאכיל אנשים בכפית אבל זה כבר מוגזם.

ורק כדי להבהיר את הנושא של תרגילי העזר, למתאמן הממוצע אין צורך בהם, הם לא קיימים בתוכנית המקורית. זה בעיקר לאנשים עם קשיים פסיכולוגיים שמרגישים שהם לא יכולים בלי לעבוד על הידיים.

• פותח/ת השרשור
אז בעצם מה שאתה אומר זה אם המטרה שלי היא להתחזק התוכנית האולטימיטיבית בשבילי היא:

אימון A:
סקוואט 3*5 (שלושה סטים, 5 חזרות בכל סט)
בנץ' 3*5
דדליפט 1*5
אימון B:
סקוואט 3*5
לחיצת כתפיים בעמידה (פרס) 3*5
פאוורקלין 5*3

ללא שום תוספות?

אין דבר כזה תכנית אולטימטיבית, SS היא תכנית מעולה למתחילים. יש לך מאמר שעונה על כל השאלות האפשריות על התכנית. לך ותקרא.

• פותח/ת השרשור
אתם צודקים, סתם התלהבתי ומיהרתי לפתוח נושא.
אתם יכולים לנעול אותו כי קיבלתי את כל התשובות מהמאמר המצוין באתר קילוגרם.
אני די בטוח שאני עוד אעלה סרטונים על מנת שתגידו לי שהטכניקה שלי בסדר ואולי עוד יהיו לי שאלות.
זהו, נשאר רק לעבוד!

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית