הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סופר סט

Max70kg

משתמש פעיל
465
0
נק' מוניטין:
208
465
0
סופר סט עושים לשרירים נגדיים או לאותו שריר?
במקום אחד אני שומע שצריך לעשות סופר סט לשרירים נגדיים והמאמן אומר לי משהו אחר לגמריי.

תודה ושבת שלום

שני סטים של תרגילים שונים עבור אותה קבוצת שרירים, או שתי קבוצות שרירים שונות, ללא מנוחה ביניהם.

כמו שנאמר, סופר סט זה 2 תרגילים ללא מנוחה בניהם, אך יש הגיון בסופר סט, לדוגמא סופר סט על שרירים נגדיים:
לחיצת חזה צמוד (יד אחורית) וכפיפות מרפקים (יד קדמית)
לחיצת חזה רחב (חזה) ופלייס/פרפר (חזה) - אומנם על אותו שריר, אבל צורת העבודה היא שונה.

סופרסט אינו יכול להיות מאותו סוג, למשל לחיצת חזה אחרי לחיצת חזה, זה כבר נקרא דרופ סט.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה על ההסבר
אם כבר אתה מדבר על דרופ סט אז מה ההבדל בין דרופ סט לסטריפ סט?

תודה רבה על ההסבר
אם כבר אתה מדבר על דרופ סט אז מה ההבדל בין דרופ סט לסטריפ סט?
אותו דבר.
לגבי הסופר סט, אפשר לעשות אותו לכל קבוצות השרירים: אותו שריר, שריר מנוגדים, או שרירים שבכלל לא קשורים אחד לשני.

בתוכנית שלי כל אימון החזה הוא בסופרסטים, אומנם אני דוחק פחות משקל, אבל משום מה שאני יוצא מהאימון, אני מרגיש שעבדתי על החזה יותר טוב מאימון רגיל. אני חושב שהעצימות יותר גבוהה בסופר סט(שעושים אותו כמו שצריך).
האימון חזה שלי רק 3 תרגילים של 3 סטים, אבל כל סט הוא בעצם סופר סט.

בתוכנית שלי כל אימון החזה הוא בסופרסטים, אומנם אני דוחק פחות משקל, אבל משום מה שאני יוצא מהאימון, אני מרגיש שעבדתי על החזה יותר טוב מאימון רגיל. אני חושב שהעצימות יותר גבוהה בסופר סט(שעושים אותו כמו שצריך).
את קצת במצב שונה מאיתנו, אם אני לא טועה...

כן אחי זה בגלל שאתה עובד בקצב גבוהה יחסית (זה האופי של הסופר סט) ואתה עובד על כל סוגי סיבי שריר שונים בניגוד לעבודה כבדה עם סטים רגילים ומנוחה ארוכה יותר שרוב הגירוי הוא על הסיבים הלבנים או type2 ו type2A

את קצת במצב שונה מאיתנו, אם אני לא טועה...

לא קשור אם אני על אנאבולים או לא, כרגע אני לא, אני כן עובד עם סופר סטים.
כמו שעדי רשם, סופרסטים עובדים בצורה שונה על השריר, אני מאוד אוהב את הסופר סטים לשרירים קטנים ולחזה.
אגב, גם לכתפיים יש לי תרגיל של סופר-סט.

איך שבא לך זה סוג אימונים שונה

אני אישית תמיד הייתי נגד שילוב סופר סטים באימונים באופן קבוע

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית