הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עבודה בחדר כושר לאחר סיום הקורס בוינגייט...

• פותח/ת השרשור NIRAN
  • פורסם בתאריך

NIRAN

משתמש פעיל
691
32
נק' מוניטין:
299
691
32
אז סוף החודש אני מסיים את הקורס בוינגייט ואני מתחיל לחפש עבודה בחדרי הכושר באזור.

וחשבתי לעצמי מה אני עושה אם אני בחדר כושר גדול ובא אליי הנער הממוצע שרוצה תוכנית אימון?

הולך לפי וינגייט (מסווגים רמת מתאמן לפי מספר אימונים בשבוע + נפח מטורף + פיצולים ארוכים סטייל ABCD + פירמידות מכל הסוגים ומינים וכל ה"שיטות" האלו, בתחילת האימונים למתחיל - אימונים קלים שזה בעצם סוג של בזבוז הפוטנציאל לעלות מסה ולהתחזק במהירות והרשימה עוד ארוכה...)

או שנותן למתחיל תוכנית בנפחים ועצימויות ותדירות כמו שנהוג בפורום (נגיד סוג של תוכנית כוח, תרגילים מורכבים כמעט ובלי מבודדים, בעיקר מכונות כי אני לא יתחיל ללמד כל ילד קוביות סקוואט דדליפט וכו')

אבל אם אני יתן תוכנית שכזו, הבוסים שלמעלה אולי לא יאהבו את זה ולא יסכימו עם הדרך חשיבה הזו וכביכול "יתפסו" ממני פחות + כל שאר המדריכים שיראו את התוכנית יגידו למתאמן מי הטמבל שרשם לך את זה (אני יכול להתווכח עם כולם, אבל כמו שאתם יודעים זה לא עוזר, מי שמקובע בדעה שלו, לא יזוז ממנה כי אחרי הכל ככה לימדו המלומדים בעלי התארים מוינגייט ואני סתם אחד שקורא באינטרנט...).

אז איך אני מרכיב תוכנית סבירה למתאמן\נת המתחיל, ויוצא בסדר?

גם אם הבוסים היו אוהבים את זה לא הייתי נותן תוכניות כח סתם לכל מתאמן מתחיל. יש כל כך הרבה ילדודס בחוץ שהם יעשו יותר נזק לעצמם מאשר תועלת, ואחר כך זה יפול אחרייך.
במקומך הייתי נותן להם תוכניות סטייל וינגייט, ובמידה ואתה רואה שהבנאדם רציני ומוכן להשקיע את הזמן בטכניקה ואימונים כמו שצריך, מתחיל עם כל הקונספט של SS.

אתה אמור לברר קודם כל אם הבוסים שלך מצפים שתעמוד בדרישות שלהם לגבי העניין הזה. אם לא, תעשה מה שבא לך. אם כן, תפרוש בפני המתאמן את הליצנות שדורשים ממך ובנוסף תנסה להסביר לו שיש אלטרנטיבה טובה יותר ושאתה סה"כ עוקב אחרי הפרוטוקול.

כמה דברים

1) לתת לכל נער שבא אליך סקוואט ודדליפט זה לא פשוט כמו שנראה לך. יש כאלה עם תפיסה במילים פשוטות, גרועה לאללה. זה נורא פשוט על הנייר או על הפורום להגיד לכל אחד יאללה תעשה דדליפט, אבל אם הוא יפצע האחריות תיהיה עליך. אתה לא יכול להשגיח כל המשמרת על כל אחד. לכן, צריך למצוא אלטרנטיבה עד שהוא ילמד את הטכניקה. יש גם כאלה שלא רוצים ללמוד, כלומר הם לא באמת ילכו וילמדו את התרגיל.

2) אם הוא מגיע אליך לחדש תכנית אימונים, אתה צריל לראות אם הייתה התקדמות כלשהיא. אני לא אוהב לפצל תוכניות כימונים (AB וכו) מכיוון שהרוב של המתאמנים לא התקדמו בכלל, או הזניחו ולא התאמנו, או לא אכלו כמו שצריך בהנחה והמטרה היא עליה במסת שריר. ובכלל לפי התפיסה האישית שלי אין סיבה לפצל בתכלס. אני מסביר למי שצריך בעדינות שאין צורך להחליף תרגילים, ואם צריך מוריד נפח ומעלה עומס. אני לרוב נצמד לתוכנית FBW טיפוסית, אם מדובר בגבר מנוון או אישה מנוונת לאללה אני לא מכניס ידיים. יש מקרים שאני רואה לנכון לא להכניס יד קידמית. תעשה מה שאתה רואה לנכון, כי הם יעשו מה שהם רוצים בכל מקרה. יש המון מתאמנות שעושות רק קירוב והרחקת ירך וכשאני מסביר שכדאי מאוד לעבוד על כל הרגל ושיעשו לפחות לחיצה הן לא מבינות, הן חושבות שהתרגילים שלהן יותר טובים. אני רושם להן את התרגילים שאני רואה לנכון, ומדבר איתן בגבוה העיניים. זה לא סוד שיש מספיק מתאמנים ומתאמנות שיזניחו את התוכנית שתתן להם ויעשו מה שבא להם כשהם יבואו להתאמן.

אם מישהו בא לחדש ואני רואה שהייתה התקדמות לרוב אני לא אשנה לו יותר מדי את התוכנית, אולי אוריד חזרות. אני לא סובל שאנשים באים שישנו להם את התרגילים כי הם חושבים שככה צריך. כשאתה מסביר להם שלא צריך הםעדיין לא מבינים.

אם בא אלי מתאמן צעיר יחסית (הטווח פה נורא רחב) אני לרוב יתן טווח חזרות נמוך מהמקובל. בטח לא 12 או 15.
אני אישית למנחה אותם שהם צ ריכים לשאוף לעלות במשקלים. שוב, אתה לא יכול להיות וגם לא צריך להיות מורה או הורה של כל אחד. מי שלא רוצה להקשיב שיעשה מה שבא לו. זה די מעצבן את האמת לראות מתאמן שחושב שהוא יודע הכל ואחרי שישבת איתו ובנית לו תוכנית הוא לא עשה אותה פעם אחת והוא עושה מה שבא לו, אבל תכלס אתה שם *** על זה. זה בחירה שלהם.

בכל מקרה תוכנית סבירה תיהיה קודם כל תוכנית עם נפח נמוך מהממוצע שכנראה יצא לך לראות, עם טווח חזרות נמוך מהממוצע. 5-8. אני לא מחייב אף אחד לעשות לחיצה חופשית או סקוואט, אבל כן שיעשו תרגיל לחיצה כלשהוא, או משיכה. מי שרוצה ללמוד תרגיל כלשהוא בהנחה ויש לך את הכלים להראות לו אתה יכול להראות. אני אומר כבר עכשיו שיש אנשים עם תפיסה יותר טובה ויש כאלה עם תפיסה גרועה.

שיהיה לך בהצלחה בתחום הזה, אני אישית לא סובל את זה. אני לא אומר שבכל מקום זה לא טוב, הייתי מעדיף להדריך במקום אולי יותר סולידי, פחות עממי שאנשים באין להתמזמז. לא יודע... הרבה בלבולי שכל במקצוע הזה.
ותזכור שרוב האוכלוסיה היא עממית, לא יקרה כלום אם תתן למישהוא או מישהיא לחיצת רגליים במקום סקוואט.

תעשה מה שהבוס רוצה בגדול
תן להם תוכנית בסיסית (כמו שיש בפורטל) עם לג פרס ולא סקוואט חופשי
אם תראה שהם רציניים תתחיל ללמד אותם לאט לאט כל פעם תרגיל נוסף

הרי לא משלמים לך שתלמד את כל החדר כושר סקוואט/דדליפט/בנצ'/פרס וגם תשגיח ותתקן טכניקה כל היום זה עבודה קשה ובשביל 21-25 ש"ח זה לא שווה

מבחינתי מי שרוצה אותי שישלם והרבה, אני לא מחלק מתנות חינם

גם לי נראה שאלה אם אתה רואה שמתאמן מסויים באמת רציני ומשקיע ורוצה להגיע למטרה מסויימת תן להם תוכנית וינגייט, כשיבואו אליך עם בקשה ספציפית תוכל לשאול אותם אם הם מעוניינים לשמוע על תוכניות כמו SS.

ואגב כמו שאמרו בקשר להכנסת תרגילים, הרבה פעמים ראיתי מאמנים שמכניסים תרגילים מורכבים לתוכניות לצניות בהדרגה, בדר"כ לחיצת חזה וכתפיים קודם, ואז מכניסים להם גם סקוואט (למרות שדדליפט אף פעם לא ראיתי)...

הבעיה שהם הרבה פעמים לא מלמדים עד הסוף למרות שאני מאמין שאתה לא תעשה ככה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית