ייעוץ אוכל אחרי אימון לילי

• פותח/ת השרשור vlad
  • פורסם בתאריך

vlad

משתמש מתחיל
5
0
נק' מוניטין:
0
5
0
שלום לכולם,
אני סטודנט והזמן היחיד שלי להתאמן זה בשעות הערב (באיזור 9 בערב).
אני מסיים את האימון בסביבות 11 לאחר שאני עושה באופן קבוע ריצה של חצי שעה ואימון משקולות.
רציתי לשאול מה כדאי לי לאכול אחרי האימון, מצד אחד אני יודע שצריך לאכול אחרי האימון אבל בסמוך לשעת החזרה מחדר הכושר אני בדרך לשינה ואני לא יודע עד כמה זה טוב לאחוזי השומן שלי שאני אלך לישון על בטן מלאה...

אשמח להמלצה!

נ.ב.
אשמח גם לקבל טיפ לגבי מה לאכול לפני האימון.

לאחוזי השומן שלך לא אכפת מתי אתה אוכל. תאכל מתי שנוח לך וטעים לך כל עוד אתה עומד בתפריט שלך.

אז מה כדאי לאכול?

מה שבא לך.. העיקר שיהיו שם הערכים שאתה צריך,
אני אוהב אחרי אימון בבית לאכול איזה לחמנייה עם ביצים וטונה..
או אחרי אימון איזה 3-4 תמרים וקופסה קוטג'\ טונה.
או שייק חלבון עם תמרים.. מה שאתה אוהב העיקר שתהיה פחמימה לקבל את הסוכרים שאתה צריך אחרי כל האנרגיה שביזבזת באימון וגם מספיק חלבונים כמובן..
ואין לך מה לדאוג לגבי האחוזי שומן..

נערך לאחרונה:
או שייק חלבון עם תמרים.. מה שאתה אוהב העיקר שתהיה פחמימה לקבל את הסוכרים שאתה צריך אחרי כל האנרגיה שביזבזת באימון וגם מספיק חלבונים כמובן..

זה לא כל כך נכון אחי
הוא יכול לאכול לפני אימון גם וללכת לישון איך שהוא חוזר ועוד אלף קומבינציות. מה שמשנה זה הסך הכל קלוריות ליום ראה דיאטות צום למיניהן.

באימון אנ-אירובי משתמשים פחות בחמצן כמקור אנרגייה--->חשיבות של פחמימות לאחר אימון נפחות קריטית מאשר באימון אירובי.

• פותח/ת השרשור
תודה רבה...
אני החלטתי לנסות לאכול פחית טונה במים, 2 ביצים (2 חלבון, 1 חלמון) פלוס 200 גרם גבינה לבנה 3 אחוז. נשמע הגיוני?

.

תודה רבה...
אני החלטתי לנסות לאכול פחית טונה במים, 2 ביצים (2 חלבון, 1 חלמון) פלוס 200 גרם גבינה לבנה 3 אחוז. נשמע הגיוני?
לא, לא נשמע הגיוני.

60 גרם חלבון בלי פחמימה כמעת?

אני באותו מצב שלך, אוכל בדרך כלל סנדוויץ' מפנק עם רוסטביף\חזה עוף\ טונה ואבוקדו\אגוזים\טחינה.

לפעמים אני הולך על דייסת שיבולת שועל עם אבקת חלבון וחמאת בוטנים.

שים לב שבדרך כלל אם תאכל יותר מדי פחמימה או סוכרים (כמו הרבה פירות) יקח לך הרבה זמן להירדם בגלל כל האנרגיה שתהיה לך...

לא, לא נשמע הגיוני.

60 גרם חלבון בלי פחמימה כמעת?

אני באותו מצב שלך, אוכל בדרך כלל סנדוויץ' מפנק עם רוסטביף\חזה עוף\ טונה ואבוקדו\אגוזים\טחינה.

לפעמים אני הולך על דייסת שיבולת שועל עם אבקת חלבון וחמאת בוטנים.

שים לב שבדרך כלל אם תאכל יותר מדי פחמימה או סוכרים (כמו הרבה פירות) יקח לך הרבה זמן להירדם בגלל כל האנרגיה שתהיה לך...
מה זה משנה עם פחמימות או בלי פחמימות?

זה לא כל כך נכון אחי
הוא יכול לאכול לפני אימון גם וללכת לישון איך שהוא חוזר ועוד אלף קומבינציות. מה שמשנה זה הסך הכל קלוריות ליום ראה דיאטות צום למיניהן.

לא בטוח שזה יהיה כזה חכם ללכת לישון בלי להכניס שום דבר לפה לאחר האימון, יותר מידי זמן בלי מזון (בלי קשר לפירוק או בנייה של שריר, יותר עניין של התאוששות).

• פותח/ת השרשור
אז להוסיף לפחית טונה במים, 2 ביצים (2 חלבון, 1 חלמון) פלוס 200 גרם גבינה לבנה 3 אחוז, עוד פחמימה?
כמות החלבון מספיקה אבל?

נשמע סתם יותר מידי.
אחרי אימון גם 20-30 גרם של חלבון יספיקו ואין צורך לאכול כל כך הרבה. מנגד, אם זה חסר לך בתפריט היומי אז תאכל, זה לא יעשה נזק.
אתה צריך להגיע ל 2 גרם חלבון לק"ג משקל לערך ביממה, תעשה את החישובים לפי הנוחות שלך.

• פותח/ת השרשור
אני שוקל 78 אז אני צריך לאכול באיזור ה160 גרם חלבון ביום...
ניראה לי זה יוסיף לי למנת החלבון היומית, כי בנוסף יוצא לי אולי לאכול אולי חזה עוף אחד במהלך היום אין לי עוד מאכלים רוויי חלבון

שלום לכולם,
אני סטודנט והזמן היחיד שלי להתאמן זה בשעות הערב (באיזור 9 בערב).
אני מסיים את האימון בסביבות 11 לאחר שאני עושה באופן קבוע ריצה של חצי שעה ואימון משקולות.
רציתי לשאול מה כדאי לי לאכול אחרי האימון, מצד אחד אני יודע שצריך לאכול אחרי האימון אבל בסמוך לשעת החזרה מחדר הכושר אני בדרך לשינה ואני לא יודע עד כמה זה טוב לאחוזי השומן שלי שאני אלך לישון על בטן מלאה...

אשמח להמלצה!

נ.ב.
אשמח גם לקבל טיפ לגבי מה לאכול לפני האימון.

בגלל שאתה הולך לישון אחרי לא הייתי שותה אבקת חלבון כי היא לא כזה תשביע אותך וזה מבאס ללכת לישון רעב (אני בחיטוב וזה קורה לי מידי פעם וזה קשה להרדם). הייתי אוכל גביע קוטג' או גבינה עם איזה סלט טוב כי זה משביע אותי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית