הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר פוחד לעשות מסה

• פותח/ת השרשור tchvi5
  • פורסם בתאריך

tchvi5

משתמש מתחיל
76
0
נק' מוניטין:
0
76
0
אני בגובה 168 שוקל 60 (יש לי אחוזי שומן גבוהים אני לא יודע כמה אבל רואים עליי) ואני ממש פוחד לעשות מסה (גם אם אני עושה זה יהיה נקייה) כי עד שירדתי 12 קילו, לקח לי מלא זמן ומאמץ ואני לא רוצה שעכשיו כולם יחשבו "אה הוא חזר להיות שמן כי אין לו כוח רצון..." אבל זאת לא הסיבה שאני לא רוצה אני כבר 9 שנים ניסיתי לרדת במשקל ועד שהצלחתי בלי להישבר, אני פוחד שזה יקרה לי שוב. יש דרך לעשות מסה נקייה בלי לעשות בשומן? (אני גם ככה עם אחוזי שומן גבוהים) אם מישהו יכול להראות לי תמונה איך אני אראה בתקופת המסה? (לא אחריה) וגם אם יש דרך אחרת להוריד את הכרס או לעשות קוביות?
תודה לעוזרים, ד"א אני יודע שאני נשמע "טירון" אבל קראתי מיליון מדריכים אז אין צורך להפנות אותי למדריכים למסה או משהו.

קדום כל בשביל להעלות במסה נקייה אתה צריך לחשב קלוריות וממש להידבק לתפריט אתה צריך מזן קלורי חיובי לא גדול אלה גבולי. תקרא כאן http://www.kilogram.co.il/74/המדריך-השלם-להעלאה-במסת-השריר/
אתה צריך לשים לעצמך מטרה או שאתה עושה חיטוב או מסה במשקל שלך הייתי מציע לעשות מסה עד ואז חיטוב, אתה תעלה מהר במסה כי אתה מתאמן מתחיל ובשביל שזה יהיה כמה שיותר אפקטיבי הייתי מציע לך ללכת על תוכנית אימונים SS.

• פותח/ת השרשור
קודם כל באירובי אני מתאמן חצי שנה, אבל בכוח עוד לא כ"כ התאמנתי, אני עוד מעט מעלה תמונה. אין מצב לא לעשות מסה, אלא להוריד רק את אחוזי השומן (אני לא רוצה לרדת עוד במשקל) ולפתח קצת שרירים כדי לא להיראות שחיף?

• פותח/ת השרשור
נכון וקראתי שלמי שיש יותר מ18% שומן מומלץ לחטב, ולי בטוח יש יותר מ18% אז מה אתם אומרים מסה או חיטוב?
חיפשתי את זה במלא מקומות, אבל לא הבנתי מה הבעיה לחטב ולהיות רזה ואז להתאמן על משקולות?

קודם כל באירובי אני מתאמן חצי שנה, אבל בכוח עוד לא כ"כ התאמנתי, אני עוד מעט מעלה תמונה. אין מצב לא לעשות מסה, אלא להוריד רק את אחוזי השומן (אני לא רוצה לרדת עוד במשקל) ולפתח קצת שרירים כדי לא להיראות שחיף?

אתה יכול להוריד באחוזי שומן ולא לרדת במשקל רק אם אתה תעשה מסה נקייה ותעלה כמה קילוגרמים של שריר רזה זה אפשרי אבל קשה.
מה שכן כמו שאמרתי עדיף לעשות מסה ולאכול כמו שצריך גם אם תעלה קצת בשומן תעשה SS ואז תחטב. חיטוב לסביבות 12% בהחלט דבר אפשרי אם אתה משקיע כמו שצריך ושומר על מאזן קלורי שלילי.

• פותח/ת השרשור
אבל איך אני אראה בתקופת המסה? מה אני אראה כמו היפופוטם? וגם אני עוד מעט מעלה תמונה שלי ולדעתי אני יותר מ18% עדיין לעשות מסה?

אבל איך אני אראה בתקופת המסה? מה אני אראה כמו היפופוטם? וגם אני עוד מעט מעלה תמונה שלי ולדעתי אני יותר מ18% עדיין לעשות מסה?

איך אתה תראה במסה זה תלוי בך, כמובן שאם תתחיל לאכול הרבה פחמימות שזה רלוונטי למסה אז תעלה גם לא קצת נוזלים אני לא יכול להראות לך תמונה והגיד שככה אתה תיראה אני לא יודע מה הגנטיקה שלך לכן אני לא יכול להגיד לך איך תיראה, אם הייתה מתאמן ותיק שעל 18% שומן הייתי אומר לך לעשות חיטוב אבל אתה מתאמן מתחיל אם תעשה הכל כמו שצריך אז יכול להיות שאפילו תירד באחוזי שומן ביחס לשריר, כי מתחילים עולים הרבה שריר בהתחלה, אבל אנחנו מדברים על כלום תעלה תמונה וניראה כמה אחוזי שומן אתה.

• פותח/ת השרשור
אם גם ככה יש לי אחוזי שומן גבוהים, אז למה בתקופת המסה אני לא יכול להישאר במצב תחזוקה? הרי המטרה היא גם ככה לעלות בשריר ולא לעלות הרבה בשומן.

נערך לאחרונה:
לדעתי אתה סתם מצלם את זה מקרוב ואחרי ארוחה גדולה ולכן זה עושה רושם של בטן "שמנה",אבל אם אתה שוקל 60 ואתה 1.68 לדעתי אין שום סיכוי ל18%.
לדעתי אתה צריך לעבוד על מסה בצורה מבוקרת ולא להתפרע עם האוכל.

תיראה אני גם הייתי עד ליפני שנתיים שמן מאז שאני זוכר את עצמי. עשיתי ליפני שנתיים בערך ירידה במשקל רק מתזונה לא התאמנתי בכלל, הגעתי ל1.68 משקל 56 בערך ניראתי סתם אנורקס ואפילו הייתה לי טיפה בטן וטיפה "צדדים".
השנה התחלתי להתאמן. הגובה שלי הוא 1.70 ואני שוקל 65.. הציעו לי כמוך לעשות מסה, הקשבתי לאנשים עשיתי מסה (קצת כמו טמבל כי גם לי אמרו תאכל הרבה כמה שאתה יכול מה שאתה רוצה אז עליתי המון בשומן, אתה תקרא את המדריך לפורטל שיכוון אותך מה לאכול ואיך ולא תעשה את הטעות שלי) בכל זאת עליתי גם בשריר לעומת מה שהייתי ואז חיטבתי בערך בחודשיים ואני 15% שומן עכשיו בערך. ואין מה להשוות לאיך שניראתי ליפני שהתאמנתי כתפיים צרות מותניים גדולות חזה מוזר כזה.. לעכשיו. אתה יכול לראות פה את השינוי מהמסה לחיטוב. http://www.lbs.co.il/showthread.php?t=22166

בקיצור אין לך מה לפחד תיקרא קצת תכין את עצמך מראש ותיראה איזה שינוי אתה תעבור אין לך ממה לפחד להתחיל את התהליך וכל עזרה שתצטרך באמת שעוזרים לך באתר הזה בכל דבר שאתה צריך בנושא.

הנה התמונות שלי, כמה אחוז שומן? בבקשה תגידו שאני צריך חיטוב ולא מסה!!!!! יש מצב שזה עודפי עור ולא שומן?

תצלם את כל הגוף ומכיוונים שונים.
לפי התמונות האלה אתה לא נראה 18% אתה ניראה בערך 16% אבל שוב אי אפשר להגיד במדויק לפי התמונות שהראתה.
תביא תמנות נורמאליות.

אם גם ככה יש לי אחוזי שומן גבוהים, אז למה בתקופת המסה אני לא יכול להישאר במצב תחזוקה? הרי המטרה היא גם ככה לעלות בשריר ולא לעלות הרבה בשומן.
לדעתי תתחיל לעשות אימוני כוח ותשמור על תפריט קצת מעל התחזוקה.
אם תמיד עשית אירובי ולא עשית משקולות, עצם העבודה על כוח כבר תביא אותך לשינוי בהרכב הגוף והגוף שלך יתחיל להתעצב.
אתה יכול לנצל את התקופה הזאת גם ללימוד ושיפור טכניקה של תרגילי הבסיס.

• פותח/ת השרשור
תודה לכולם, קודם כל לא צילמתי אחרי ארוחה גדולה ודרך אגב עשיתי משקולות אבל משקל עלוב של 3 קילו 3 פעמים בשבוע 10 דקות אז אפילו לא החשבתי את זה כאימון. אני באמת 16%? הייתי בטוח שאני 30%-25% לאיזה משקל אני אמור להגיע עם המסה. עוד כמה ימים אני הולך למכון כושר.
1.לחכות שהמאמן יבנה לי משהו?
2.יש בחדר כושר מכשיר שמודד אחוז שומן?
3.לדעתכם יש לי בטן בגלל שומן או בגלל עודפי עור?
4.אם אני אוכל יותר ממה שאני מכניס זה יצטבר כשומן?
5. למה אי אפשר להתאמן ולהישאר על מצב תחזוקה?

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
כבר אמרתי את זה מקודם, וגם עכשיו (מקודם כשאמרתי שקראתי מלא כתבות ואני עדיין לא מצאתי תשובות לרוב השאלות שלי אז לא חיפשתי באתר הזה וגם עכשיו פה חיפשתי ועדיין לא מצאתי)

מסכים עם מה שמינימונסטר אמרה. ע"פ הנתונים שהצגת זה נראה שמסת השריר בגוף שלך די נמוכה, במצב הזה ברגע שתתחיל לעלות במשקל רוב העלייה תבוא בזכות מסת שריר ככה שגם אם אחוז השומן שלך לא ישתנה הגוף שלך יראה יותר טוב בזכות מסת השריר שתוסיף.

הסיבה שכולם אומרים לך לקרוא מאמרים היא שאמרת שאתה עושה אימוני משקולות עם משקל נמוך מאוד, זה ממש לא יעיל, ומכך ניתן להסיק שאין לך את הידע הנדרש באימוני כוח.

1. אל תחכה שהמדריך יבנה לך משהו, תתחיל עם SS או תוכנית מוכנה מהפורטל.
2. ברוב חדרי הכושר יש משקל טניטה, מאוד לא מדויק (יש לי חבר על 14% שומן שיצא 30% במשקל הזה).
3. עודפי שומן והיעדר מסת שריר, אם היית יותר מאסיבי אז הבטן הייתה פחות רופפת גם אם אחוז השומן שלך היה זהה.
4. במידה ואתה לא עושה אימוני כוח, כן. אם תתאמן נכון אתה בעיקר תצבור מסת שריר.
5. אפשר, אבל זאת לא תיהיה דרך יעילה להגיע למטרות שלך, כדי להוסיף מסת שריר אתה צריך להיות בעודף קלורי, כדי לרדת באחוזי השומן אתה תצטרך להיות בגירעון קלורי. אם תישאר על ניטראלי אתה תתקדם לאט מאוד באימונים ולרוב תדרוך במקום.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית