עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
נגיד החלטתי מחר לעשות אימון 500X5 מחר (לפתח סיבולת לב ריאה).
אני עושה אותו בחדר כושר.
נגיד אני שם את ההליכון על 14 קמ"ש או מה שיהיה סביר, רץ 500, ואז יורד ממנו ומכבה אותו בזמן המנוחה (5 דקות)?
או שעדיף לי לעבור להליכון אחר וללכת עליו על 4-5 קמ"ש?
וכשאני חוזר לאינטרוול הבא אני מפעיל את ההליכון על 15 קמ"ש וישר קופץ עליו וככה מנטרל בעצם את הבעיה של זה שההליכונים לא יכולים להחליף קצב מהר...
אוקיי אז אני שם 2 הליכונים אחד על 8 ואחד על 15 קמ"ש.
רץ 500
נח X דקות
ככה 5 פעמים?
הייתה משנה משהו בזמנים?
כמה צריך לצאת X?
תודה.
איך אתה מתכוון לעלות על ההליכון של ה-15?
:🙁
כשעשיתי פרוטוקולים עמדתי על הצדדים של ההליכון וכל פעם קפצתי עליו, רצתי כמה צעדים כשאני עוד מחזיק בידיות ועזבתי.
זה היה על 18 קמ"ש ועשיתי את זה איזה 40 פעם והכל היה בסדר...
1.מבחינת ריצות זה יכול להיות משהו כזה
אינטרוולים-מנוחה-טמפו-נפח-מנוחה-אינטרוולים-מנוחה
זה ארבה אימונים בשבוע.
2. אם אתה רץ על 5 לק"מ (מה שיותר הגיוני) אז ב40 דק' אתה אמור לעשות בסביבות 8 ק"מ, ולא פחות מ7.
3. מי זה החבר? מעניין אם אני מכיר אותו.
1. מזה טמפו?
2. כנראה
3. מאזור פרדס חנה.
אוקיי אז אני שם 2 הליכונים אחד על 8 ואחד על 15 קמ"ש.
רץ 500
נח X דקות
ככה 5 פעמים?
הייתה משנה משהו בזמנים?
כמה צריך לצאת X?
תודה.
1. טמפו זה ריצה יחסית ארוכה בקצב יחסית גבוהה, וקבוע. נגיד אם אתה עושה 2000 ב9 דק', אז לעשות 4000 בקצב קבוע של 9:20-45 ל2000. (תלוי בכושר שלך)
3. מה השם שלו?
מנוחה של 2-3 דק' יכולה להספיק. תיראה איך אתה מרגיש אחרי 5*500 כזה. לאט לאט אפשר להוסיף עוד סטים.
אני חושב שעדיף. כן. סה"כ האימוני כוח זה לא משהו אינטנסיבי. תעשה לפני הריצה.את הכח לעשות בימים של הריצות, לא במנוחות כן?
קוראים לו ירדן
כן ירדן חזות
1. אם אתה עושה קטע אינטנסיבי ו7 דקות מנוחה אתה עובד על מהירות ולא על סיבולת. תן לו מנוחה של עד 3 דקות וזה יהיה יותר סיבולת, ועבודה מעבר לסף חומצת חלב.
2. ואימון אינטרוולים טוב לכל הרמות. זה מה שישפר אותו הכי הרבה.
אינטרוולים קצרים של חצי דקה אינטרנסיביים כמעט ולא ישפרו את הסיבולת שלך לריצות ארוכות. לריצה כמו 2000 מטר, שהיא דיי בגבול בין בינוני לארוך זה כן יעזור, אבל לא יותר מדי.סתם מעניין, האם רק אימנוי אינטרוולים מספיקים די לשפר סיבולת? כי אני עושה 2 אימוני אינטרוולים בשבועה (6 ספרינטים של חצי דקה בעלייה עם מנוחה של 2 דקות), ואני לא כל כך רוצה להוסיף עוד אימוני ריצה ארוכים כי אני כבר מנסה לעלות במסה, ויותר מדי ריצות יזיקו להתאוששות שלי עוד יותר.
אם זה עוזר בסוף כל אימון ספרנטים אני מרגיש מת מבפנים, ואני מתנשף ממש חזק. אני עכשיו מנסה להוסיף עוד ספרינטים לכל אימון ואז להוריד את המנוחה ל-1:30.
אני התחלתי לעשות את האימונים האלה מ-3:30 דקות מנוחה והורדתי ל-2 דקות תוך חודש וחי-חודשיים בערך.
אינטרוולים קצרים של חצי דקה אינטרנסיביים כמעט ולא ישפרו את הסיבולת שלך לריצות ארוכות. לריצה כמו 2000 מטר, שהיא דיי בגבול בין בינוני לארוך זה כן יעזור, אבל לא יותר מדי.
במקום לקצר את המנוחה תאריך את הקטע האינטנסיבי. זה יעזור לך יותר בשביל ריצות ארוכות.
זה לא שהם לא משפרים, זה פשוט עובד על משהו מסוים אחר שעוזר פחות לריצות ארוכות יותר.אני רואה... אז זה אומר שכאלה אינטרוולים משפרים בהרבה ריצות באורך של 1000 מטר?
כי בערך מה שאני רוצה לשפר זה רק 1000-2000.
אני חושב שאני יוכל להוסיף עוד ריצה ארוכה אחת בשבוע, אז ביחד עם 2 אימוני אינטרוולים (כמו שאני עושה עכשיו) זה אמור די לשפר אותי, לא?
דרך אגב אימוני אינטרוואלים לפחות אמורים לשמר את הסיבולת לריצות ארוכות, לא? כי אם לא אז נדפקתי כי לא עשיתי ריצות ארוכות כבר יותר מחודש. :(
הוא רץ ממש טוב.
דבר איתו אולי אתה יכול להשתלב לאימוני ריצה עם הקבוצת טריאתלון שלו או משהו.
או אפילו תצא לרוץ איתו לפעמים.
זה לא שהם לא משפרים, זה פשוט עובד על משהו מסוים אחר שעוזר פחות לריצות ארוכות יותר.
אין כזה דבר משפר הרבה. אתה לא תרד פתאום 20 שניות בשיא שלך ל1000 תוך חודש, ואתה גם לא תרד את ה7 דקות ל2000 בזמן הקרוב.
זה אימון טוב, יעזור לך לשפר את הסיבולת מהירות, קצת סף חומצת חלב וקצת יותר למרחקים ארוכים. בשביל ריצות יחסית מהירות כמו 1000-2000 זה סבבה.
יהיה שיפור. בקשר לכמה הוא יהיה משמעותי או לא קשה לי לומר. עם 2-3 אימונים בשבוע אפשר להתקדם, אבל זה לא אידאל. לפי רק אימוני אינטרוולים לא מספיקים,ואתה צריך גם אימוני נפח וטמפו. הטמפו עוזר לך מבחינה פסיכולוגית להחזיק ריצה ארוכה על קצב טוב, ועוזר לך גם להכיר את התחושה של ריצה ארוכה אינטנסיבית, מה שאתה לא משיג באינטרוולים.אני מבין שזה לא יישפר כל כך הרבה, אבל עם אני יימשיך עם זה עוד כמה חודשים, אני אמור לראות שיפור משמעותי, לא?
דרך אגב סוג האינטרוואלים שאני עושה הוא גם מחזק את הלב-ריאה, לא? אז זה שאני מחזק את הלב זה גם עוזר לי בריצות היותר הארוכות? או שמה שאני עושה משפר משהו אחר?
סליחה אם אני מתחיל לחפור, אתה אומר שרק אימוני אינטרוואלים מספיקים לשיפור מרחק של 1000-2000 מטר בלי שילוב של עוד ריצות ארוכות בהמשך השבוע, נכון?
אני מדבר רק עם אימון הריצה שלהם.לא מעוניין באימוני טריאתלון, אני גם ככה מתאמן באומניות לחימה, ובגלל צורכי הצבא לא מצליח למצוא כל כך זמן להקדיש ללחימה.
בכל מקרה אני ממש לא מתקרב לרמה שלו בריצה ככה שאין לי מה להתאמן איתו.
בגדול המטרה העיקרית היא לשפר ריצת 2000 זה יותר חשוב.