הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ להשתפר בריצה

• פותח/ת השרשור ^pala
  • פורסם בתאריך

^pala

משתמש משקיע
5,176
2,304
נק' מוניטין:
16,791
5,176
2,304
האם יש תוכניות להשתפר בסיבולת תוך זמן קצר (~4 חודשים) בצורה יעילה, יותר מסתם לעשות מדסים כמה פעמים בשבוע? כמו באימונים בח"ר שאפשר להגיע לשבירת שיאים מהר מאוד וביעילות ע"י תוכניות כוח?

יהיה שיפור. בקשר לכמה הוא יהיה משמעותי או לא קשה לי לומר. עם 2-3 אימונים בשבוע אפשר להתקדם, אבל זה לא אידאל. לפי רק אימוני אינטרוולים לא מספיקים,ואתה צריך גם אימוני נפח וטמפו. הטמפו עוזר לך מבחינה פסיכולוגית להחזיק ריצה ארוכה על קצב טוב, ועוזר לך גם להכיר את התחושה של ריצה ארוכה אינטנסיבית, מה שאתה לא משיג באינטרוולים.
ריצת הנפח גם מורידה עומס מהאימונים הקשים, וגם משפרת את היכולת האירובית שלך, ומרגילה אותך לרוץ מרחקים ארוכים יותר. לכל אימון יש מטרה והוא חשוב.

---------- התגובה התווספה ב 10:10 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 10:05 ----------

אני מדבר רק עם אימון הריצה שלהם.
אני חושב שאם יש אפשרות להתאמן בקבוצה, זה תמיד יותר טוב.

אז רגע? רק אימוני אינטרוואלים לא מספיקים בשביל לראות שיפור משמעותי בריצות של 1000-2000 מטר? אולי לא שיפור בקצב האידיאלי, אבל לפחות שיפור? או שאתה מדבר על ריצות ארוכות?

אז רגע? רק אימוני אינטרוואלים לא מספיקים בשביל לראות שיפור משמעותי בריצות של 1000-2000 מטר? אולי לא שיפור בקצב האידיאלי, אבל לפחות שיפור? או שאתה מדבר על ריצות ארוכות?
יהיה שיפור. פשוט לא הכי משמעותי. תיראה, זה גם תלוי במצב הנוכחי שלך. ככל שאתה פחות בכושר כמעט כל אימון יעשה את העבודה.

יהיה שיפור. פשוט לא הכי משמעותי. תיראה, זה גם תלוי במצב הנוכחי שלך. ככל שאתה פחות בכושר כמעט כל אימון יעשה את העבודה.

אה.. אוקי. אז כדאי לי להוסיף עוד ריצה אחת ארוכה בשבוע.

רק עוד שתי שאלות ואני ייעזוב אותך בשקט חחח

1. אימוני אינטרוואלים חזקים את הלב, אז זה בעצם מה שגורם לשיפור הקטן בריצות הארוכות?

2. זה ריאלי לצפות להשתפר בריצות 1000-2000 אם אני גם עושה מסה במקביל?

אה.. אוקי. אז כדאי לי להוסיף עוד ריצה אחת ארוכה בשבוע.

רק עוד שתי שאלות ואני ייעזוב אותך בשקט חחח

1. אימוני אינטרוואלים חזקים את הלב, אז זה בעצם מה שגורם לשיפור הקטן בריצות הארוכות?

2. זה ריאלי לצפות להשתפר בריצות 1000-2000 אם אני גם עושה מסה במקביל?

1. יהיה שיפור גם בריצות ארוכות. אבל זאת לא שיטת אימון יעילה רק אינטרוולים. זה טוב בתור אימון אחד בשבוע מתוך כמה.
2. זה ריאלי כל עוד אתה מתאושש כמו שצריך מהאימונים. גם התוצאה שלך עכשיו לא תוצאה חזקה, ככה שיהיה שיפור בכל מיקרה.

1. יהיה שיפור גם בריצות ארוכות. אבל זאת לא שיטת אימון יעילה רק אינטרוולים. זה טוב בתור אימון אחד בשבוע מתוך כמה.
2. זה ריאלי כל עוד אתה מתאושש כמו שצריך מהאימונים. גם התוצאה שלך עכשיו לא תוצאה חזקה, ככה שיהיה שיפור בכל מיקרה.

רגע מה זאת אומרת שהתוצאה שלי לא תוצאה חזקה? 😳

אני מתחיל לשקול לעשות אימון אינטרוואלים אחד בשבוע, ועוד 3 ריצות ארוכות ולא אינטנסיביות שלא אמורות להשפיע על ההתאוששות שלי מהסקוואט.

רגע מה זאת אומרת שהתוצאה שלי לא תוצאה חזקה? 😳

אני מתחיל לשקול לעשות אימון אינטרוואלים אחד בשבוע, ועוד 3 ריצות ארוכות ולא אינטנסיביות שלא אמורות להשפיע על ההתאוששות שלי מהסקוואט.
תוצאה לא חזקה זאת אומרת תוצאה לא טובה. כמה אתה עושה ל2000?
בחלק מהריצות הארוכות תרוץ על קצב גבוהה (כמה שאתה יכול) למרחק רחוק יותר מ2000, משהו כמו 4-5 ק"מ.
בחלק אחר באמת תעשה ריצות ארוכות של שעה על קצב נמוך.

תוצאה לא חזקה זאת אומרת תוצאה לא טובה. כמה אתה עושה ל2000?
בחלק מהריצות הארוכות תרוץ על קצב גבוהה (כמה שאתה יכול) למרחק רחוק יותר מ2000, משהו כמו 4-5 ק"מ.
בחלק אחר באמת תעשה ריצות ארוכות של שעה על קצב נמוך.

ב-2000 אני עשיתי 8:20 לפני 4 חודשים אבל אני חושב שמאז השתפרתי כי עשיתי הרבה אימוני אינטרוואלים. וב-1000 אני עשתיתי 3:50 לפני יותר מחצי שנה, אבל גם בזה אני חושב שהשתפרתי. איפה אתה מגדיר את הכושר שלי?

אני חשבתי יותר לשלב 3 ריצות ארוכות על קצב נמוך שלא ייעיפו אותי יותר מדי ואוד אימון של אינטרוואלים. כי בכל זאת ריצה זו לא המטרה העיקרית שלי ואני גם רוצה להתחזק.

דרך אגב גם מישהו ששוקל יחסית הרבה יכול להיות יחסית טוב בריצות, לא?
כי אני כבר שוקל 78ק''ג ואחרי המסה זה בטח יהיה בסביבות ה-85 ואולי יותר, ואם אני לא טועה זה לא המשקל האידיאלי לאצן.

נערך לאחרונה:
ב-2000 אני עשתיתי 8:20 לפני 4 חודשים אבל אני חושב שמאז השתפרתי כי עשיתי הרבה אימוני אינטרוואלים. וב-1000 אני עשתיתי 3:50 לפני יותר מחצי שנה, אבל גם בזה אני חושב שהשתפרתי.

אני חשבתי יותר לשלב 3 ריצות ארוכות על קצב נמוך שלא ייעיפו אותי יותר מדי ואוד אימון של אינטרוואלים. כי בכל זאת ריצה זו לא המטרה העיקרית שלי ואני גם רוצה להתחזק.

דרך אגב גם מישהו ששוקל יחסית הרבה יכול להיות יחסית טוב בריצות, לא?
כי אני כבר שוקל 78ק''ג ואחרי המסה זה בטח יהיה בסביבות ה-85 ואולי יותר, ואם אני לא טועה זה לא המשקל האידיאלי לאצן.
8:20 זאת לא תוצאה חזקה. כשתתקרב ל7:00 זה כבר מתחיל להיות חזק.

אם המטרה העיקרית היא מסה אז זה סבבה מה שאתה תכננת.

זה בהחלט לא משקל אידאלי. שיאן העולם ב2000, (שעשה 4:50) שוקל משהו כמו 54 קילו על 1:60. אבל זה לא מה שצריך להפריע לך עכשיו. תתמקד בריצות.

8:20 זאת לא תוצאה חזקה. כשתתקרב ל7:00 זה כבר מתחיל להיות חזק.

אם המטרה העיקרית היא מסה אז זה סבבה מה שאתה תכננת.

זה בהחלט לא משקל אידאלי. שיאן העולם ב2000, (שעשה 4:50) שוקל משהו כמו 54 קילו על 1:60. אבל זה לא מה שצריך להפריע לך עכשיו. תתמקד בריצות.

אה.. אוקיי אז אם זה לא תוצאה חזקה אז זה אומר שהכושר שלי אמור להשתפר מהאינטרוואלים. טוב לדעת שלא בזבזתי חודשיים שלמים כי עשיתי בעיקר אינטרוואלים כמעט בלי ריצות ארוכות.

אז עם התוכנית שלי אני אמור מתישהוא להגיע ל-7 לא?

אה.. אוקיי אז אם זה לא תוצאה חזקה אז זה אומר שהכושר שלי אמור להשתפר מהאינטרוואלים. טוב לדעת שלא בזבזתי חודשיים שלמים כי עשיתי בעיקר אינטרוואלים כמעט בלי ריצות ארוכות.

אז עם התוכנית שלי אני אמור מתישהוא להגיע ל-7 לא?

תלוי איך תתקדם. כשתתחיל להיתקע בזמנים יהיה צריך לשנות משהו.

עוד שאלה שנראת לי רלוונטית לנושא.
עד כמה ריצת 2000 עוזרת להשתפר בריצת 2000, כאליו אני מניח שצריך לשלב גם ריצות 2000 בשביל להכיר את אופי הריצה או שאין בזה צורך?

עוד שאלה שנראת לי רלוונטית לנושא.
עד כמה ריצת 2000 עוזרת להשתפר בריצת 2000, כאליו אני מניח שצריך לשלב גם ריצות 2000 בשביל להכיר את אופי הריצה או שאין בזה צורך?
שיטת אימון של לרוץ רק 2000 היא לא טובה.
אבל ריצת 2000 בתור טסט פעם בכמה זמן בשביל לראות איפה אתה נמצא זה סבבה.
אפשר אחת ל3 שבועות בערך לעשות ריצת 2000 בתור מבחן לשיפור.

• פותח/ת השרשור
היום עשיתי ריצת אינטרוולים פעמם ראשונה
עשיתי 300X4, היה ממש קשה, רצתי בקצב של 1:10, היה מאוד קשה לשמור על קצב אחיד במשך כל הריצה והרגשתי המון פעמים צורך להקיא...
האם זה תהליך שמשתפר? תמיד היו לי בעיות עם ההתחלות של הריצה, הייתי מתקשה לרוץ את ה 2000 הראשונים בריצת נפח אבל אח"כ זה זורם
האם אימון אינטרוואלים משפר את האלמנט הזה? ואיך התוצאות של האימון? 300X4 זה מעט מדי? קצב 1:10 זה נמוך מדי?
יש לי גם יחסית מסה, אני שוקל 70 על 167 ואני יחסית חטוב(זה מבטא ביכולת העלובה שלי לספרינטים, לא הצלחתי לרדת מ9 בריצת 2000)

נערך לאחרונה:
היום עשיתי ריצת אינטרוולים פעמם ראשונה
עשיתי 300X4, היה ממש קשה, רצתי בקצב של 1:10, היה מאוד קשה לשמור על קצב אחיד במשך כל הריצה והרגשתי המון פעמים צורך להקיא...
האם זה תהליך שמשתפר? תמיד היו לי בעיות עם ההתחלות של הריצה, הייתי מתקשה לרוץ את ה 2000 הראשונים בריצת נפח אבל אח"כ זה זורם
האם אימון אינטרוואלים משפר את האלמנט הזה? ואיך התוצאות של האימון? 300X4 זה מעט מדי? קצב 1:10 זה נמוך מדי?
יש לי גם יחסית מסה, אני שוקל 70 על 167 ואני יחסית חטוב(זה מבטא ביכולת העלובה שלי לספרינטים, לא הצלחתי לרדת מ9 בריצת 2000)
כמה מנוחה הייתה בין כל 300?
רצת בחוץ או על הליכון?
בקשר להקאות, כמה זמן לפני האימון אכלת? תשתדל לא לאכול לפחות 2-3 שעות קודם. תלוי כמה אתה רגיש. אני בד"כ גם צריך לקחת כדור נגד כאבי בטן כי אם לא כואב לי.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
כמה מנוחה הייתה בין כל 300?
רצת בחוץ או על הליכון?
בקשר להקאות, כמה זמן לפני האימון אכלת? תשתדל לא לאכול לפחות 2-3 שעות קודם. תלוי כמה אתה רגיש. אני בד"כ גם צריך לקחת כדור נגד כאבי בטן כי אם לא כואב לי.

אכלתי מנה ענקית של חומוס כ 4~ שעות לפני, אני לא חושב שהבעיה הייתה האוכל, אני חושב שהאימון היה יחסית חדש לי ולא הייתי רגיל למאמץ כזה
עשיתי מנוחה עד שהדופק היה על ~120
רצתי בחוץ, אין לי גישה להליכון

אכלתי מנה ענקית של חומוס כ 4~ שעות לפני, אני לא חושב שהבעיה הייתה האוכל, אני חושב שהאימון היה יחסית חדש לי ולא הייתי רגיל למאמץ כזה
עשיתי מנוחה עד שהדופק היה על ~120
רצתי בחוץ, אין לי גישה להליכון
קשה לי להאמין שהבחילות היו בגלל האוכל, אבל גם אין סיבה להרגיש בכילות באופן כללי. תנסה פעם הבאה לצאת לריצה אחרי שאכלת משהו קל. אם הבחילות ממשיכות אז צריך ללכת לבדוק את זה.

התוצאות יחסית חלשות. קח בחשבון שזה אימון חדש. עם אימון תוכל להוריד את זה בהרבה.

• פותח/ת השרשור
אני עלוב בספרינטים...תודה אני אדווח אחרי כמה אימונים איך התהליך הולך

קשה לי להאמין שהבחילות היו בגלל האוכל, אבל גם אין סיבה להרגיש בכילות באופן כללי. תנסה פעם הבאה לצאת לריצה אחרי שאכלת משהו קל. אם הבחילות ממשיכות אז צריך ללכת לבדוק את זה.

התוצאות יחסית חלשות. קח בחשבון שזה אימון חדש. עם אימון תוכל להוריד את זה בהרבה.

דווקא בחילות הן די נפוצות באימונים מהסוג הזה , במיוחד אם הפרופיל שלך הוא יותר אנאירובי מאשר אירובי.

פעם הייתי עושה כאלה אימונים ולקראת הסוף(ואולי לפעמים גם באמצע) הייתי מצטער על כך שנולדתי

הייתי מנסה לא לאכול אפילו עד 4 שעות לפני האימון(אפשר אנרג'י או משהו ממש קטן שעה לפני) וגם מאט קצת את הקצב\מוסיף מנוחה

דווקא בחילות הן די נפוצות באימונים מהסוג הזה , במיוחד אם הפרופיל שלך הוא יותר אנאירובי מאשר אירובי.

פעם הייתי עושה כאלה אימונים ולקראת הסוף(ואולי לפעמים גם באמצע) הייתי מצטער על כך שנולדתי

הייתי מנסה לא לאכול אפילו עד 4 שעות לפני האימון(אפשר אנרג'י או משהו ממש קטן שעה לפני) וגם מאט קצת את הקצב\מוסיף מנוחה
אני בחיים לא הקאתי, או הייתי קרוב לזה, ככה שזה נשמע לי מוזר.
למרות שאני מכיר מישהו שהקיא ברגע שהתחיל לעשות פיניש בריצת 5000 אם אני לא טועה, אילון לוטם אם אתה זוכר, התאמן באיצטדיון.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית