עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אני בחיים לא הקאתי, או הייתי קרוב לזה, ככה שזה נשמע לי מוזר.
למרות שאני מכיר מישהו שהקיא ברגע שהתחיל לעשות פיניש בריצת 5000 אם אני לא טועה, אילון לוטם אם אתה זוכר, התאמן באיצטדיון.
יש את polar, suunto ו gramin שהן החברות המובילות לפי מה שאני יודע.יש לכם המלצה לשעון דופק שעושה את העבודה?...(תודה רבה ל-theidan הייתי שולח לו דלי של חלבון רק בגלל הת'רד הזה,הבנאדם באמת עוזר לא כמו האנשים שנמצאים בטופ פוסטרס)
יש לי שאלה שמטרידה אותי,
באימון משקולות אני משתדל כמה שיותר לא לעשות אימון יומיים ברצף (על אותו שריר כמובן), אני מודע להתליכים האנבולים וההתפתחות של השריר, אימון ומנוחה יותר יעיל מאימון ואימון, אבל איך זה לעומת סיבולת?
אם עשיתי אתמול אימון \ אימון אינטנסיבי, הסיבולת משתפרת גם בזמן מנוחה או אימון יום אחרי לא אמור להפריע לשום תהליך?
כל הקטע הוא להספיק להתאושש עד האימון הבא. לשרירים לוקח יחסית הרבה זמן, ובגלל זה במישקולות רצוי הרבה זמן מנוחה בין אימון אימון.
במקצועות סיבולת העניין שונה, ויש הרבה אנשים שעושים יותר מאימון אחד ביום, והרבה פעמים מספיק רק יום מנוחה אחד בשבוע. ככל שהרמה יותר גבוהה כך גם גדלה היכולת להתאושש מאימון לאימון, ואפשר לעשות יותר אימונים עצימים בשבוע.
לאחד מתחיל, שלא התאמן אף פעם, 3-4 אימונים בשבוע נשמע סביר לגמריי.
בהסתמך על האימון אתמול שהוא היה יחסית נמוך (אבל מאוד קשה משום מה) כדי לי לעשות עוד אימון היום?
בהסתמך על האימון אתמול שהוא היה יחסית נמוך (אבל מאוד קשה משום מה) כדי לי לעשות עוד אימון היום?
מה קורה עם האימונים? לא אמרת שתעדכן?
תתאמן כמה שאתה יכול, ותעשה מה שאתה יכול. עדיף לעשות כמה אינטרוולים, אבל אם אי אפשר אז אי אפשר. גם ריצות ארוכות יעזרו.כתוצאה מצורת חיים גרוע במוצב, קשה לעשות אימוני אינטרוואלים
לצערי אני אוכל לעשות 2 אימוני אינטרוואלים בשבוע, שבוע כן שבוע לא
האם זה עדיין אפקטיבי?( בשאר הזמן אני עושה ריצות ארוכות)
בנוספ, סוף סוף עשיתי אימון אינטרוואלי היום, עשיתי 300X6, ריצה ראשונה דקה, וכל ריצה ממוצע של דקה ו4
האם זאת תוצאה טובה? מה הזמן האידיאלי ל300 מטר ו 500 מטר?
ומדוע צריך אחרי כל ריצה להיות על דופק 120?
תודה
הקצב היה דקה ו 4 שניות, ואני כנראה נח מעט מדי, רוב הזמן חיכיתי ממש ל דופק 120, אבל גם הייתי ממש גמורתתאמן כמה שאתה יכול, ותעשה מה שאתה יכול. עדיף לעשות כמה אינטרוולים, אבל אם אי אפשר אז אי אפשר. גם ריצות ארוכות יעזרו.
הקצב ל300 קצת נמוך. 400 על קצבים של 1:15 טוב. אתה רצת 300 על ממוצע של 1:20 ל400, וההבדל בין 300 ל400 משמעותי.
לא צריך לרדת עד 120 דופק. זה גם תלוי באימון. ברמת העיקרון לרדת לדופק 150 יכול להיות מספיק. אם האימון הוא לעשות את האיטרוול ממש חזק, ואחר כך הרבה מנוחה אז אפשר לעשות את זה. אם המטרה היא יותר לעבוד על סיבולת מהירות, ולב ריאה, עדיף לא לרדת חזרה לדופק כל כך נמוך, ולא לנוח יותר מ4-5 דקות.
הקצב היה דקה ו 4 שניות, ואני כנראה נח מעט מדי, רוב הזמן חיכיתי ממש ל דופק 120, אבל גם הייתי ממש גמור
מה הולך כשאני מתרגל לאימון? האם אני צריך לעשות 3X6 ולהוריד את הזמן או להעלות את כמות הסטים? המטרה שלי היא להשתפר כמה שיותר בריצת 2000, אני רוצה להגיע לתוצאה של 7~ דקות
אני מתכוון 300 מטר 6 פעמים1. מה זה 3X6?
2. תנוח 2-3 דקות. אם הקצב יהיה איטי יותר אז שיהיה איטי יותר. מנוחה גדולה מדי לא תעזור לך כל כך ב2000.
3. אתה לא מתרגל לאימון כל כך מהר. להעלות את כמות הסטים לא משנה מאוד את צורת האימון, אלא אם אתה מוסיף המון סטים. (נגיד במקום 6 אתה עושה 10 או 12).
4. תמדוד פעם בשלושה שבועות נגיד 2000. בשביל שתדע על כמה אתה עומד פחות או יותר.
אתה יכול להוסיף סטים/להוריד מנוחה/להעלות קצב/לשנות מרחק.אני מתכוון 300 מטר 6 פעמים
אני רגיל לעשות אימוני מישקולות 5X5 שם כל פעמם מעלים משקלים, באימוני אינטרוואלים אני פשוט נשאר על מתכונת מסויימת ומספר מסויים ופשוט עושה אותו כל הזמן?