הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ פחמימה vs חלבון ושומן

barr17490

משתמש מתחיל
19
0
נק' מוניטין:
0
19
0
אני בחור בן 21 שמתאמן על בסיס יומי כיום ברמה מודרנית אך לפני כחצי שנה -4 חודשים סיימתי באת תקופת האימונים הכבדה.
שאלתי היא בנוגע לתזונה. כל חיי הייתי רזה ומחוטב גנטית, למרות זאת החלטתי הייתה שבתקופה האימונים ובכלל כדי לשמור על אורח חיים בריא ונראות טובה אצרוך רק חלבון ושומן למעט 50 גרם פחמימה. למרות עברי עם אחוז שומן נמוך הגעתי לתוצאות הרבה יותר טובות מן התזונה. אך חשוב לציין שבתקופת האימונים הכבדים אכלתי ללא הרף חלבון ושומן, כך שהרגשתי שבע עד מפוצץ אפילו. וכך פסיכולוגית או פיזית אין לי מושג אתה חזק ועירני.

לפני כ5 חודשים החלטתי להפסיק עם תוכנית האימונים השוברת ועברתי לתוכנית מודרנית וחביבה קצת קיצות קצת כוח לא משהו תובעני. ומכאן ירדתי כמובן במסת השריר ובמשקל והייתי דיי מרוצה.

לאחרונה נכנס הגוק של להוריד עוד מסת שריר משום מה (אני יודע שזה נוגד את חוקי הפורום הזה אך אנא מכם עזרו לי) וכמובן בגרעון קולורי, הגברה של אירובי הצלחתי לעשות זאת. התזונה שלי ליום בנויה מ4 ביצים 3 קופסאות קוטג 300 עד 350 גרם עוף וירקות שנותנות לי בערך 50 גרם פחמימה. אך מאז הגירעון הכבד אני מרגיש חולשה ועייפות. אני מכיר היטב את המונח קטוזיס אך בתקופת ה"אכול כפי יכולתך" שלי לא הרגשתי זאת. אך בגירעון קלורי הבנתי שקטוזיס לאנשים שמטבעם הרגישות לאינסולין מאוד טובה קצת מקשה על העניינים. אני באמת חש עייפות וחוסר אנרגיות. אני נחוש להמשיך בדיאטה ומאוד אוהב לשמור על אחוז שומן נמוך ועל אכילת החלבון ושומן בלבד. אך לפעמים תוקף אותי בולמוס מסוים ובו אני אוכל לדוגמא ברנפלקס או לחם קל מעט ואני כבר מרגיש יותר טוב האם יש לזה קשר? ומה ההשלכות של מצב קאטבולי למערכת הגוף?
תודה

• פותח/ת השרשור
אבל לא ביקשתי המלצה להורדת שריר או איבוד מסה זה סתם משהו שאמרתי בשביל הפרוטקולץ כולה שאלתי איך אנשים בעלי רגישות טובה לאינסולין מסתדרים עם קטוזיס כאשר כמות החלבון והשומן מוגבלת?. והאם פחמימה באמת כה משפיעה על תחושת אנרגיה זמינה ותורמת לביטול העייפות והתשישות.

---------- התגובה התווספה ב 14:36 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 14:32 ----------

ובתור מנהל הפורום של התזונה אניח שלך יש את הידע. בוא נעזוב שנייה את הויזואליות. אני שואל אותך לגבי תחושהנ. אנחנו אנשים עובדים ופעילים. וצריך להרגיש טוב במהלך היום יום. לכן אמרתי לך את התזונה שלי. 4 ביצים ליום 3 קוטג 400 גרם עוף ירקות אומגה 3 מולטי ויטמין. משהו כזה בערך. האם התזונה הזאת יכולה להיות לקויה מבחינת יכולת תזוזה תקינה וריכוז תקין (בהנחה והאדם לא עושה שום תזוזה גופנית פיזית) והאם זה פסיכולוגי שברגע שאני אוכל פחמימה אני כבר חש מעט מרוכז יותר

---------- התגובה התווספה ב 14:40 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 14:36 ----------

ושוב עזוב אותך ממה שאמרתי אני מאוד מרוצה מאיך שאני ותאמין לי שגם אם הייתי רוצה לשנות אחוזי השומן שלי לא ניתן לי גנטית אלא אם כן אני אתחזר על כל מאכל שאני רואה. אני שומר על אורח חיים בריא והכל טוב ויפה. חוץץץ שוב לשאלתי האם פחמימות הן באמת גורם עיקרי לתחושת אנרגיה במהלך היום. או שזה לא נכון ומה שכן זה הקלוריות. האם יש הבדל בין קלוריה של חלבון או שומן לקלוריה של פחמימה במידת ההשפעה על הגוף?

ברגע שתתרגל לתפריט דל פחמימה, אתה תרגיש כרגיל ואף טוב יותר. אך שים לב שאתה צריך להכניס בשביל כך מספיק אוכל.
גרעון קלורי מכל סוג שהוא יגרום לחולשה. ככה שזה לא בגלל חוסר בפחמימה.
דווקא פחמימה יוצרת פיקים של היי ואז עייפות ואז היי ואז עייפות.
חשוב מאוד מאוד לא לשכוח לבצע העמסות.

• פותח/ת השרשור
וסתם באמת שוב לשיחה ה"אנורקסית" נראה לי שבערך כל אתלט נראה בסגנון. אם הייתי אומר לך שאני אצן של 100 מטר היית אומר שאני אנורקס? ככה נראה הגוף שלהם. הכל גנטי חבר אני אוכל טוב ברוך השם מרוצה מהתוצאות. פשוט הייתי סקרן לגבי משהו

---------- התגובה התווספה ב 14:46 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 14:44 ----------

או תודה תשובה לשאלתי סוף סוף.
אני אוסיף שאני עושה העמסת פחמימות אחת לשבוע שביום הזה אני מרגיש שאני צונח מרוב תשישות של רמות אינסולין עולות ויורדות.
ואין לי למה להתרגל מכיוון שאני בתזונה הזאת כבר חצי שנה אבל רק עכשיו נמצא בגירעון קלורי. אז קיבלתי תשובה של גירעון קלורי תמיד יוביל לעייפות.

וסתם באמת שוב לשיחה ה"אנורקסית" נראה לי שבערך כל אתלט נראה בסגנון. אם הייתי אומר לך שאני אצן של 100 מטר היית אומר שאני אנורקס? ככה נראה הגוף שלהם. הכל גנטי חבר אני אוכל טוב ברוך השם מרוצה מהתוצאות. פשוט הייתי סקרן לגבי משהו

---------- התגובה התווספה ב 14:46 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 14:44 ----------

או תודה תשובה לשאלתי סוף סוף.
אני אוסיף שאני עושה העמסת פחמימות אחת לשבוע שביום הזה אני מרגיש שאני צונח מרוב תשישות של רמות אינסולין עולות ויורדות.
ואין לי למה להתרגל מכיוון שאני בתזונה הזאת כבר חצי שנה אבל רק עכשיו נמצא בגירעון קלורי. אז קיבלתי תשובה של גירעון קלורי תמיד יוביל לעייפות.

אני מציע לך לראות את הרגליים של כל אצן למרחקים קצרים.
האצנים למרחקים ארוכים הם באמת אנורקסים, וסובלים מהרבה בעיות בריאות...

• פותח/ת השרשור
כגון?

שאלה נוספת. כולם משערים שאם אתה אוכל כמו קלורית מסוימת ביום ונניח רצת או עשית פעילות צריך להשלים את הקלוריות

לדוגמא: אדם הצורך 2000 קלוריות ביום תחזוקה. רץ למרחק שרף 500 קלריות. האם זה מדויקק שחסרות לו 500 קלוריות לתחזוקה או שהדבר לא עובד בדיוק בצורה הזאת?

נראה לי שפותח האשכול הזה הרבה יותר חטוב מmoonlight
ניראלי שפותח האשכול הזה קרוב לחצי מהמשקל של moonlight. עם כל הכבוד למאסת השריר המכובדת של הבחור שיתחיל לאכול יש לו אחלה בסיס אבל להוריד מזה הבנאדם יצטרך אישפוז

הו, האנורקס השני הגיע. תגיד, הוא 10 אחוז שומן נוזלי או 15 אחוז שומן יבש? זה הוכח מדעית?

שלום שלום לאדון מר דל פחמימה. שאוכל 50% שומן ו50% חלבון מהתפריט היומי 😛

לגביו - אנערף שיהיה כמה אחוז שומן שירצה.

• פותח/ת השרשור
המאמר מתייחס לרצי מרתון ולאנשים שרצים מעל ל100 קמ שבועי.
אומנם עברנו נושא אבל זה מענייין.
זאת אומרת שהיית אומר שאפילו ריצה בכמות סבירה של 30 קמ שבועי ולכל היותר היא גם מזיקה ופוגעת?
ואם אתה רץ כמות כזאת, אפשר להשאר בתזונה של חלבון ושומן בלבד עם תוספת מזערית של פחמימה?
האם בכלל יש צורך בפחמימה בריצות? למה לא שומן וחלבון הרי בסופו של דבר אנו צריכים קלוריות ולא משנה ממה לא?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית