הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מהו כוח ?

ElemenTal

משתמש פעיל
832
26
נק' מוניטין:
633
832
26
הי חברה, עלתה לי שאלה כזאת:
לפני שהתחלתי להתאמן (במשקולות) התאמנתי כמה שנים באקרובטיקה, פארקור ופרי-ראן. כחלק מהאימונים האלה די התחזקתי - עמידת ידיים, לחיצה לעמידת ידיים, מתח, עליות כוח, עליות כוח על קיר וכל מיני תרגילים בסגנון הזה.
למשל הייתי בקלות עולה לעמידת ידיים עם ידיים ישרות (יותר קשה, כי המנוף הוא רק מהכתף) מעמידה, ישיבה, רגלים ישרות, פיסוק, וכל קומבינציה שיש.
עכשיו - במשך השנה האחרונה לעט לעט הפסקתי לעסוק בזה והפקסתי לעשות גם את אותם התרגילים.
לאחר שהתחלתי את אימוני המשקולות, אימון כוח, סתם רציתי לבדוק מה קורה איתי בתרגילים ההם, ודי לא הצלחתי לעשות אף אחד מהם...
בעליות כוח שכחתי את הטכניקה, עמידת ידיים עליתי בקושי עם ידיים מכופפות (יותר קל מישרות).
עכשיו שחזרתי לעבוד על התרגילים עצמם זה לעט לעט משתפר אבל השאלה שלי מה הקטע פה.
יש תאימוני כוח, שאמורים לפתח כוח טהור ולחזק את הגוף.
ויש כוח "טיבעי" של הגוף או איך שלא לקרוא לזה...? סיבולת זה לא כי אני לא מדבר על לעשות הרבה חזרות או משהו, אני מדבר על חזרה אחת או שתיים מקסימום...
אז מה ההבדלים בין כוח כזה לאחר ?

אתה גם יכול לראות את חצי הכוס המלאה, כמה סקוואט היית עושה שהתחלת להתאמן וכמה עכשיו?

כמו שאני מכיר את רב הפרוקוריסטים (חובבנים בישראל) למינהם הם כולם שחיפים ובעלי משקל נמוך אולי גם אתה הייתה כזה פעם ואכשיו עליתה במשקל ומן הסתם גם לא התאמנתה אז אין כאן מה לצפות אלה לידירה במיומנות.
עוד דבר מה שאתה עושה בחדר כושר לא קשור לפרקור, בשביל להיות טוב בפרקור אתה צריך להתאמן בסגנון של פרגור, אם אתה רוצה להיות חזק מבחינה פיזית כוללת את אתה מתאמן בחדר כושר, בקיצור אין קשר בין הדברים.

בתרגילים של פארקור היית עובד נגד משקל גוף, ועלית עכשיו הרבה משקל, בגלל זה כל כך קשה לך.

הי חברה, עלתה לי שאלה כזאת:
לפני שהתחלתי להתאמן (במשקולות) התאמנתי כמה שנים באקרובטיקה, פארקור ופרי-ראן. כחלק מהאימונים האלה די התחזקתי - עמידת ידיים, לחיצה לעמידת ידיים, מתח, עליות כוח, עליות כוח על קיר וכל מיני תרגילים בסגנון הזה.
למשל הייתי בקלות עולה לעמידת ידיים עם ידיים ישרות (יותר קשה, כי המנוף הוא רק מהכתף) מעמידה, ישיבה, רגלים ישרות, פיסוק, וכל קומבינציה שיש.
עכשיו - במשך השנה האחרונה לעט לעט הפסקתי לעסוק בזה והפקסתי לעשות גם את אותם התרגילים.
לאחר שהתחלתי את אימוני המשקולות, אימון כוח, סתם רציתי לבדוק מה קורה איתי בתרגילים ההם, ודי לא הצלחתי לעשות אף אחד מהם...
בעליות כוח שכחתי את הטכניקה, עמידת ידיים עליתי בקושי עם ידיים מכופפות (יותר קל מישרות).
עכשיו שחזרתי לעבוד על התרגילים עצמם זה לעט לעט משתפר אבל השאלה שלי מה הקטע פה.
יש תאימוני כוח, שאמורים לפתח כוח טהור ולחזק את הגוף.
ויש כוח "טיבעי" של הגוף או איך שלא לקרוא לזה...? סיבולת זה לא כי אני לא מדבר על לעשות הרבה חזרות או משהו, אני מדבר על חזרה אחת או שתיים מקסימום...
אז מה ההבדלים בין כוח כזה לאחר ?

זה עלול לענות לך השאלה.

• פותח/ת השרשור
אתה גם יכול לראות את חצי הכוס המלאה, כמה סקוואט היית עושה שהתחלת להתאמן וכמה עכשיו?
חחח הרבה יותר אבל זה הקטע, אם כל כך התחזקתי למה בתרגילים הבסיסים שהייתי עושה פעם זה לא מורגש.

כמו שאני מכיר את רב הפרוקוריסטים (חובבנים בישראל) למינהם הם כולם שחיפים ובעלי משקל נמוך אולי גם אתה הייתה כזה פעם ואכשיו עליתה במשקל ומן הסתם גם לא התאמנתה אז אין כאן מה לצפות אלה לידירה במיומנות.
עוד דבר מה שאתה עושה בחדר כושר לא קשור לפרקור, בשביל להיות טוב בפרקור אתה צריך להתאמן בסגנון של פרגור, אם אתה רוצה להיות חזק מבחינה פיזית כוללת את אתה מתאמן בחדר כושר, בקיצור אין קשר בין הדברים.
המשקל גוף עלה ב 15 קילו, אבל זה לא קשור, הניתור למשל השתפר באיזה 10 ס"מ.
למה עכשיו אני לא עושה את זה אני יודע, כי זה עניין של הרבה טכניקה ולהיות מאומן לזה בלי קשר לכוח.
השאלה היא יותר לגבי מה זה כוח מהסוג הזה ומה זה כוח מהסוג הזה.
גם למשל אם להתחזק ממש במתח עם משקל, זה לא יגדיל את כמות החזרות במתח עם משקל גוף כמו שאם הייתי מתאמן רק על מתח עם משקל גוף לכמה שיותר חזרות...

ואני רוצה להצליח לעשות עמידת ידיים ב 90 מעלות (להיות במצב של שכיבה סמיכה אבל שהרגליים באוויר) אז מה שמחזיק פה את הכל זה הכתף נכון...? אז בשביל זה צריך לעבוד על התרגיל הרחקת ידיים לקדימה ?

חחח הרבה יותר אבל זה הקטע, אם כל כך התחזקתי למה בתרגילים הבסיסים שהייתי עושה פעם זה לא מורגש.

המשקל גוף עלה ב 15 קילו, אבל זה לא קשור, הניתור למשל השתפר באיזה 10 ס"מ.
למה עכשיו אני לא עושה את זה אני יודע, כי זה עניין של הרבה טכניקה ולהיות מאומן לזה בלי קשר לכוח.
השאלה היא יותר לגבי מה זה כוח מהסוג הזה ומה זה כוח מהסוג הזה.
גם למשל אם להתחזק ממש במתח עם משקל, זה לא יגדיל את כמות החזרות במתח עם משקל גוף כמו שאם הייתי מתאמן רק על מתח עם משקל גוף לכמה שיותר חזרות...

ואני רוצה להצליח לעשות עמידת ידיים ב 90 מעלות (להיות במצב של שכיבה סמיכה אבל שהרגליים באוויר) אז מה שמחזיק פה את הכל זה הכתף נכון...? אז בשביל זה צריך לעבוד על התרגיל הרחקת ידיים לקדימה ?

מה לעשות שקשה להיות טוב בכל ההיבטים של הכושר. בחרת בכוח תרים משקולות

בעקרון, (מה שמלמדים בקורס ליצנים) כוח מושפע מ8 גורמים:
שטח החתך של השריר
סוג הסיבים
שריר חד/דו מפרקי
סוג המאמץ (אקצנטרי/קונצנטרי/איזומטרי)
זוית הישום
מחזור מתיחה-קיצור
יחס אורך-מתח
יחס כוח-מהירות.
זה בעקרון, חלק אתה יכול לשפר וחלק לא..

• פותח/ת השרשור
מה לעשות שקשה להיות טוב בכל ההיבטים של הכושר. בחרת בכוח תרים משקולות
לא קשור קשה, וגם לא כזה קשה.
אם אני אעשה כל יום כמה עמידות ידיים אז אני יחזור לזה בקלות.
וגם אחרי שאני מסיים תמסה ואז תחיטוב, אני חוזר לאימונים, הרבה יותר חזק מה שמאוד יעזור בהמון תרגילים.

ד.א - אקרובטים מיקצוענים מתאמנים בחדר כושר ? כי יש להם מאסה רצינית.

לא קשור קשה, וגם לא כזה קשה.
אם אני אעשה כל יום כמה עמידות ידיים אז אני יחזור לזה בקלות.
וגם אחרי שאני מסיים תמסה ואז תחיטוב, אני חוזר לאימונים, הרבה יותר חזק מה שמאוד יעזור בהמון תרגילים.

ד.א - אקרובטים מיקצוענים מתאמנים בחדר כושר ? כי יש להם מאסה רצינית.

סביר להניח שחלק מהאימונים שלהם הוא גם בחדר כושר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית