הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון איך אתם סופרים את הערכים התזונתיים שלכם ?

• פותח/ת השרשור ארז
  • פורסם בתאריך

ארז

משתמש קבוע
1,875
141
נק' מוניטין:
3,091
1,875
141
זו שאלה שמאוד מסקרנת אותי מכיוון שבתקופה האחרונה עולות לי המון שאלות (ככה זה בהתחלה)
וזו שמפריעה לי מכל זו השאלה הזו.
איך אתם יודעים כמה אכלתם ? לדוגמא ארוחת צהריים רגילה לקחתם עוד ואורז וסלט איך אתם מחשבים את הכמות איך אתם מחלקים את הקלוריות והערכים התזונתיים של ארוחה (לא נראה לי שאתם לוקחים ושוקלים כל דבר בנפרד)
ואיך אתם מבצעים מעקב אחר התפריט היומי כל דברב שאתם מכניסים לפה אתם כותבים על דף ,פלאפון, מחשב .
בקיצור איך אתם מנהלים את התפריט ?
אני חושב שזו שאלה קצת שונה ממה ששואלים פה ומקווה שתיהיה הענות , שאלה שיכולה לעזור המון לאנשים מתחילים כמוני.😃

אני מכין לעצמי תפריט מראש וסופר אותו פעם אחת ושוקל את המוצרים ובודק במחשבון קלוריות את הערכים וכו',מפעם לפעם אני אוכל ג'אנק פוד (2-3 פעמים בשבוע),את זה אני לא סופר.

זו שאלה שמאוד מסקרנת אותי מכיוון שבתקופה האחרונה עולות לי המון שאלות (ככה זה בהתחלה)
איך אתם יודעים כמה אכלתם ? לדוגמא ארוחת צהריים רגילה לקחתם עוד ואורז וסלט איך אתם מחשבים את הכמות איך אתם מחלקים את הקלוריות והערכים התזונתיים של ארוחה (לא נראה לי שאתם לוקחים ושוקלים כל דבר בנפרד)
ואיך אתם מבצעים מעקב אחר התפריט היומי כל דברב שאתם מכניסים לפה אתם כותבים על דף ,פלאפון, מחשב .
אני חושב שזו שאלה קצת שונה ממה ששואלים פה ומקווה שתיהיה הענות , שאלה שיכולה לעזור המון לאנשים מתחילים כמוני.😃
שוקלים ועוד איך... תכין תפריט מראש ותצמד אליו, זאת הדרך היעילה ביותר לפי דעתי.

• פותח/ת השרשור
כן אבל ה לא מדוייק מכיוון שלדוגמא בארוחות יום שישי שהיא קצת שונה מארוחות בשאר ימי השבוע מה אתם עושים ?

בונה לך תפריט ידוע מראש אחי ורץ איתו
תעשה לעצמך גם תראה מה אתה אוכל במשך היום מה האפשריות שלך לאכול
אתה יכול לעלות אותו לפה לביקורת וכאלה

לספור קלוריות זה די מציק, אפשר לא לספור במדויק ולהעריך פחות או יותר כמה יש בדברים שאתה אוכל. בשבילי זה הרבה יותר נוח ובינתיים התוצאות בחיטוב די טובות. עם תפריטים מוכנים אף פעם לא הסתדרתי, כנראה שזה מתאים רק לאנשים מסודרים יחסית.

http://netogreen.co.il/Calculators/Nutrition-Calories.aspx

לפני כל מה שאתה אוכל אתה אתה הולך למחשב לחשב או אוכל לפי תפריט קבוע ?
כן. תלוי באופי החיטוב שלך, אבל אתה יכול להגדיר מספר ארוחות צ'יט בשבוע ולהחשיב את ארוחת שישי כאחת. אני מעדיף ללכת עם התפריט שלי באדיקות בידיעה שמעבר לפינה מחכה לה העמסה עצבנית:Banane36:

בחיטוב אני מחשב משקלים ומשתמש עם מחשבון קלוריות
במסה אני מחשב בעיקר את הערכים של החלבון עם מחשבון קלוריות ומשקל
אבל כל בשר/עוף/דג שאני אוכל גם במסה וגם בחיטוב, אני שוקל
אם אתה אוכל במסה לפי תפריט ואתה רוצה לאכול אוכל מגוון, תשים נגיד בצהריים 250 גרם פחמימה (תפוח אדמה,אורז, פסטה כי יש להם ערכים דומים)

הערכה מהראש בחיטוב.

אחרי תקופת החיטוב פעם זה היה לאכול עד שאני מתפקע הפעם המאסה תיהיה סוג של בקרה קלורית שגם היא תיהיה כמו בחיטוב רק במאזן חיובי.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית