הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ מוט מתעקם

Phoenix

משתמש קבוע
1,129
1
נק' מוניטין:
452
1,129
1
בסביבות איזה משקלים המוט מתחיל להתעקם כזה? 😛
סתם לידע כללי 😃

תלוי איזה מוט. אם זה מוט חרא, אז הוא מתחיל אחרי 100 קילו. יש מוטות (של Eleiko למשל) שלא מתעקמים אף פעם.

יש מוט אחד ששוקל 16 קילו שהשתמשתי בו והוא נשאר עקום שהיה עליו 160-170 קילו זה גם בגלל שהנחתי אותו על הספה אז כנראה בגלל כל הלחץ אבל מוטות אולימפיות כמו שיש לי אחד בחדר כושר בבסיס אמור להחזיק הרבה בלי להתעקם גם כשאני בחדר כושר אזרחי ואני עושה את הדדליפטים שלי עם 180 המוט לא ממש מתעקם

רובם בכל מקרה זולים. מוט איכותי עולה המון כסף. רוב המוטות שראיתי מתקפלים כשיש לך 3 פלטות כל צד.

רוב המוטות שקיימים בחד"כ לא יקבלו דפורמציה קבועה במשקלים שאתה מדבר עליהם (בהנחה שלא מדובר בשימוש בצורה קיצונית).
ד"א מוטות של eleiko "מתעקמים" די מהר, החברה די ידועה בקפיציות/אלסטיות של המוטות שלהם.

רוב המוטות שקיימים בחד"כ לא יקבלו דפורמציה קבועה במשקלים שאתה מדבר עליהם (בהנחה שלא מדובר בשימוש בצורה קיצונית).
ד"א מוטות של eleiko "מתעקמים" די מהר, החברה די ידועה בקפיציות/אלסטיות של המוטות שלהם.
למה שיתעקמו אם הם אלסטיים?

אני מכיר מישהו שעיקם מוט עם 180 קילו שראגס, רק לצבוע בצהוב וזה היה בננה.

מי אמר שהם יקבלו דפורמציה קבועה?

מוטות eleiko לא מתעקמים. יש הבדל בין אלסטיות ללהתעקם. האלסטיות היא מתוכננת.

מה ההגדרה שלך למוט עקום?
לכל מוט, גם לזולים מביניהם, יש אלסטיות מסויימת. אם אתה לא מגדיר מוט עקום כדפורמציה קבועה מדובר באלסטיות.

מה ההגדרה שלך למוט עקום?
לכל מוט, גם לזולים מביניהם, יש אלסטיות מסויימת. אם אתה לא מגדיר מוט עקום כדפורמציה קבועה מדובר באלסטיות.

אם תשים 100 קילו על מוט של eleiko, כדי לעשות סקוואט, הוא יהיה עקום?

יצא לי לא מזמן לראות מוטות של eleiko בוינגייט "מתעקמים" כלשונך במשקלים לא כל כך גבוהים ממה שציינת, אמנם הציוד לא היה ממש חדש אבל מוט של חברה ברמה הזאת נשמר לאורך זמן.

מוטות אולימפיים איכותיים אפשר לחלק לקבוצות כנגזרת של השימוש בהם: מוטות שמיועדים להנפת משקולות ומוטות שמיועדים לפאוורליפטינג. כמובן שיש גם תחומים אפורים אבל לצורך העניין כאן זה יספיק. מוטות אולימפיים שמיועדים להנפות הם אלסטיים יותר, בעלי קוטר סטנדרטי(אם אני לא טועה) של 28 מ"מ. ישנן כמה חברות בודדות שלמוטות שלהם יש גושפנקא של ה IWF(international weightlifting federation) - ביניהם אלייקו ורקסן וזנגקונג(שוב - אם אני זוכר טוב. דבר נוסף - לא כל המוטות של החברות הנ"ל מקבלים חותמת - אלו שכן צריכים לעמוד בסטנדרטים מסויימים והמחיר ניכר עליהם). מהצד השני ישנם מוטות שמיועדים ספציפית לפאוורליפטינג, וגם כאן יש עניין עם חותמת של ארגון ה IPF. איבנקו, לאוקו וגם אלייקו מייצרים מוטות כאלו. המוטות האלו יכולים להיות ובדרך כלל עבים יותר ופחות אלסטיים. האמת קולדפייר שנתקלתי כבר בכמה וכמה תלונות על מוטות אלייקו שהתעקמו בשימוש נכון(כמובן גם במקרים של שימוש לא נכון - הנחה על ספסל וכו') - כמובן שהחברה מכחישה בתוקף. מה שמעניין הוא שאין שיטה סטנדרטית לגמרי לבדוק עמידות של מוט(להעמיס פלטות לא תופס במקרה של הנפות אולימפיות) - אבל יש כמה שיטות טובות יותר וטובות פחות. מי שמעוניין להרחיב קצת אופקים : http://www.ivankobarbell.com/articles.htm

מוטות אולימפיים איכותיים אפשר לחלק לקבוצות כנגזרת של השימוש בהם: מוטות שמיועדים להנפת משקולות ומוטות שמיועדים לפאוורליפטינג. כמובן שיש גם תחומים אפורים אבל לצורך העניין כאן זה יספיק. מוטות אולימפיים שמיועדים להנפות הם אלסטיים יותר, בעלי קוטר סטנדרטי(אם אני לא טועה) של 28 מ"מ. ישנן כמה חברות בודדות שלמוטות שלהם יש גושפנקא של ה IWF(international weightlifting federation) - ביניהם אלייקו ורקסן וזנגקונג(שוב - אם אני זוכר טוב. דבר נוסף - לא כל המוטות של החברות הנ"ל מקבלים חותמת - אלו שכן צריכים לעמוד בסטנדרטים מסויימים והמחיר ניכר עליהם). מהצד השני ישנם מוטות שמיועדים ספציפית לפאוורליפטינג, וגם כאן יש עניין עם חותמת של ארגון ה IPF. איבנקו, לאוקו וגם אלייקו מייצרים מוטות כאלו. המוטות האלו יכולים להיות ובדרך כלל עבים יותר ופחות אלסטיים. האמת קולדפייר שנתקלתי כבר בכמה וכמה תלונות על מוטות אלייקו שהתעקמו בשימוש נכון(כמובן גם במקרים של שימוש לא נכון - הנחה על ספסל וכו') - כמובן שהחברה מכחישה בתוקף. מה שמעניין הוא שאין שיטה סטנדרטית לגמרי לבדוק עמידות של מוט(להעמיס פלטות לא תופס במקרה של הנפות אולימפיות) - אבל יש כמה שיטות טובות יותר וטובות פחות. מי שמעוניין להרחיב קצת אופקים : http://www.ivankobarbell.com/articles.htm

אחלה מאמר. במקרה קראתי אותו אתמול 😃

נערך לאחרונה:
יש אצלנו במכון מוטות מסריחים אחד נשאר עקום מ200 קילו גועל נפש צריכים להעיף אותו פעם אחת נסיתי לעשות עם זה ב'נץ זה פירק לי תידיים

• פותח/ת השרשור
לא הבנתם נכון...
התכוונתי ללהתעקם ואז לחזור למצב נורמאלי...
אני רוצה לעשות דדליפט ושיהיה עקום כזה חחחחחחח (להרגיש סוס 🙄)

לא הבנתם נכון...
התכוונתי ללהתעקם ואז לחזור למצב נורמאלי...
אני רוצה לעשות דדליפט ושיהיה עקום כזה חחחחחחח (להרגיש סוס 🙄)

זה תלוי במוט עצמו, לי אין תשובה בשבילך. אבל יש לך סיכוי טוב יותר עם מוטות אולימפיים שמיועדים להנפות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית