הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ SS - שאלה על ריסטים

James Devlin

משתמש מתחיל
140
3
נק' מוניטין:
281
140
3
גוף ראשון
אהלן,

יש לי שאלה עקרונית על ריסטים בSS - למה הם בעצם עוזרים להתקדם במשקל?

נניח למשל שמתאמן מסויים נתקע בבנץ' ב100 ק"ג במשך 3 אימונים ברציפות ושהוא הצליח להשלים רק 11 (4-4-3 למשל) מתוך 15 החזרות. עקרונית, הוא אמור לבצע ריסט ל90 ק"ג ולהמשיך משם. אני מניח שאותו מתאמן אוכל וישן כמו שצריך ושהוא לא שינה את התכנית בשום צורה.

מה ההגיון מאחורי הריסט והאם לא יהיה יעיל יותר (כלומר, מהיר יותר) להמשיך לעבוד עם 100 ק"ג עד שאותו מתאמן כן יצליח לבצע 15 חזרות. אני מניח שגם אם הוא ימשיך לעבוד עם 100 ק"ג, הוא בשלב כלשהו כן יצליח להשלים 15 חזרות...

שוב, ברור לי איך ובאיזה תנאים צריך לבצע ריסט, אני שואל מדוע בעצם ריסטים עובדים.

תודה מראש.

ההנחה בסיטואציה כזאת היא שהוא נתקע בגלל עייפות/עומס מצטבר ושהירידה הזמנית בעומס תתן לו הזדמנות להתאושש ולהמשיך להתקדם.

• פותח/ת השרשור
ההנחה בסיטואציה כזאת היא שהוא נתקע בגלל עייפות/עומס מצטבר ושהירידה הזמנית בעומס תתן לו הזדמנות להתאושש ולהמשיך להתקדם.

תודה.

להבדלים בנפח האימון - 11 חזרות ב3 סטים או 15 חזרות ב3 סטים - יש איזושהי השפעה או שזה זניח? ז"א, האם הנפח הנמוך (יותר) שנגרם עקב כך שלא מצליחים להשלים את כל הסטים הוא חלק מהעניין או שזה לא משמעותי?

• פותח/ת השרשור
לא חושב שהבנתי מה אתה שואל...

אני חשבתי שמבצעים ריסט כדי לא לעבוד בנפח שנמוך מ3X5.

ההנחה היא שנתקעים במשך מספר אימונים, כלומר מבצעים פחות מ3X5 במשך מספר אימונים ברציפות. חשבתי שהריסט נועד להוריד עצימות (כלומר, להוריד משקל) על חשבון העלאת נפח.

יש בזה משהו או שזה זניח?

מבצעים את הריסט בגלל שלא מצליחים להמשיך להתקדם יותר במשקלים. נכון שבכזה מקרה גם לא משלימים את כל הנפח, אבל זאת פשוט תופעת לוואי (וגם האינדיקציה שלנו) לחוסר היכולת להמשיך להתקדם, נכון?

את הכמה אימונים באותו משקל עושים בעקרון בשביל לוודא שלא מדובר ביום גרוע, אם יש לך דרך אחרת לדעת שבאמת נתקעת זה גם בסדר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית