הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מערכת לייקים של הודעות - כן/לא?

Mike Bikov

מנהל אתר
103,264
12,425
מנהל
נק' מוניטין:
58,702
103,264
12,425
מה דעתכם? במקום לעשות את הטופ פוסטרס לפי מספר מונה ההודעות (יש כאן טענות שונות ונישנות שזה עושה ספאם), חשבתי על מערכת לייקים להודעות (שלא קשורה לפייסבוק, זה פנימי בתוך הפורום). מי שיקבל את מירב הלייקים להודעות שלו (משמע, ההודעות שלו עזרו לפותח האשכול או לאנשים אחרים) יקבל את הפרס החודשי. הטבלה תשתנה ממספר הנקודות לפי מספר ההודעות למספר הנקודות לפי מספר הלייקים שהם יקבלו.
כמובן שכל ניסיון להביא לייקים לעצמך ע"י פתיחת משתמשים חדשים או חברים (נשים לב מי מביא לייקים לאותו אחד וכמה הוא הביא לו) יוביל להשעייה מהאתר לצמיתות.

זה נראה ככה, רק שאנחנו נתרגם את זה ונעשה עיצוב משלנו:

scaled.php

ratingmethods.gif

אי אפשר להשתמש במערכת המוניטין בשביל זה? כי הרעיון נחמד אבל זה יוציא את מערכת המוניטין לפנסיה.

LIKE
ובאמת אפשר אולי להפוך את זה למשתמש שקיבל הכי הרבה מוניטין החודש או משהו כזה?

• פותח/ת השרשור
אי אפשר להשתמש במערכת המוניטין בשביל זה? כי הרעיון נחמד אבל זה יוציא את מערכת המוניטין לפנסיה.
זה מעט שונה. מערכת מוניטין מוגבלת בכמות המוניטין שאתה יכול לתת לאדם X ואין לי בדיוק בקרה על המוניטין מבחינה סטטיסטית (כי יש דרגות שונות של מוניטין ו"כוח" שונה של מוניטין, ככל שיש לך יותר מוניטין, המוניטין שאתה נותן לאחרים שווה יותר. זה תקף גם לוותק באתר והדרגה שלך באתר (המנויטין של מנהלים שווה יותר)). לכן, זה לא בדיוק אפקטיבי לשם טופ פוסטרס.
בכל מקרה, יותר קל ללחוץ על לייק/דיסלייק מאשר לתת לך מוניטין, לרשום תגובה במוניטין וכו', סה"כ כפתור אחד. מה גם שמערכות לייקים יותר פופולאריות ופשוטות למשתמש הרגיל מאשר מערכת המוניטין שיחסית חדשה לאנשים ו80% מהפורום שגולש כאן אינו יודע איך להשתמש בה ולכן היא קצת מתפספסת.

רעיון טוב, אבל זה יכול לדכא את השימוש במערכת המוניטין.

לדוגמא אדם שקבל לייק להודעה שלו עשוי לא לקבל את המוניטין שאולי הרצו לתת לו בגלל הלייק.

אם היה אפשר לקשר בין 2 המערכות. לדוגמא = 5 לייק שווה 1 נק' מוניטין.

מע' הלייק כתחליף לטופ פוסטרס היא טובה בלי קשר.

• פותח/ת השרשור
אפשר גם לעשות שהתגובה שיש לה הכי הרבה ליקיים תוצג ראשונה לאחר ההודעה של פותח האשכול, ככה לא צריך לגלול למטה כדי לקבל תשובות ענייניות או נכונות.

אני נגד.
כמובן שזה יהפוך להיות "מי המשתמש המצחיק ביותר בפורום" ולא מי המשתמש הכי עוזר. בדיוק כמו שקרה במוניטין. וזה גם לא יהיה אוביקטיבי.

אני נגד.
כמובן שזה יהפוך להיות "מי המשתמש המצחיק ביותר בפורום" ולא מי המשתמש הכי עוזר. בדיוק כמו שקרה במוניטין. וזה גם לא יהיה אוביקטיבי.
צודק.
אבל עדיין אני חושב שזה יהיה תוספת טובה לפורום עם או בלי העיניין של ה"טופ פוסטרס".

מניסיון בפורום אחר - שתי המערכות לא עובדות טוב ביחד. מערכת המוניטין תמיד הופכת למיותרת, כי אנשים לא יתנו "אהבתי" ויתנו גם מוניטין. או זה או זה.

אפשר גם לעשות שהתגובה שיש לה הכי הרבה ליקיים תוצג ראשונה לאחר ההודעה של פותח האשכול, ככה לא צריך לגלול למטה כדי לקבל תשובות ענייניות או נכונות.
זה דווקא לא רעיון טוב, כי אם יש רצף של שאלה-תשובה-תגובה, סידור כזה יהרוס את הרצף.
+ אני די מסכימה עם מה שEMZ אמר. זה יכול להפוך ל "מי המשתמש הכי מצחיק" או "עם הכי הרבה חברים/מתחנפים".

אני מסכים עם הויקינגית והגייז, אנשים נותנים לי מוניטין על בדיחות ואני לא עוזר לאף אחד... חה!

זה מעט שונה. מערכת מוניטין מוגבלת בכמות המוניטין שאתה יכול לתת לאדם X ואין לי בדיוק בקרה על המוניטין מבחינה סטטיסטית (כי יש דרגות שונות של מוניטין ו"כוח" שונה של מוניטין, ככל שיש לך יותר מוניטין, המוניטין שאתה נותן לאחרים שווה יותר. זה תקף גם לוותק באתר והדרגה שלך באתר (המנויטין של מנהלים שווה יותר)). לכן, זה לא בדיוק אפקטיבי לשם טופ פוסטרס.
בכל מקרה, יותר קל ללחוץ על לייק/דיסלייק מאשר לתת לך מוניטין, לרשום תגובה במוניטין וכו', סה"כ כפתור אחד. מה גם שמערכות לייקים יותר פופולאריות ופשוטות למשתמש הרגיל מאשר מערכת המוניטין שיחסית חדשה לאנשים ו80% מהפורום שגולש כאן אינו יודע איך להשתמש בה ולכן היא קצת מתפספסת.

אז אפשר לשנות את אחת מהמערכות, המוניטין הקיימת או הלייקים המתוכננת, כך שתכלול בתוכה את האחרת.

הכי טוב יהיה לשמר את המערכת הקיימת ולהוסיף לה את האפשרויות שאתה רוצה בשביל הטופ פוסטרס. ואתה יכול להוריד למשל את הצורך בתגובה ולהחליף את האייקון בכפתור לייק/דיסלייק.

אבל אם אתה תוסיף מערכת לייקים חדשה במקביל למערכת המוניטין תהיה בטוח שהמוניטין יצא מכלל שימוש כי גם ככה לא הרבה מעריכים אותה.

ובלי קשר לדעתי זה שיש דרגות כוח שונות למשתמשים שונים בהבאת מוניטין דווקא תעזור להעריך יותר טוב מי מפרסם פוסטים יותר טובים כי מנהלים/משתמשים ותיקים/משתמשים עם הרבה מוניטין הם לרוב האנשים הרציניים והפעילים יותר בפורום והדעה שלהם נחשבת הרבה יותר לגבי מי מפרסם ומגיב בהודעות יותר טובות או לא וכ'ו.

אז אפשר לשנות את אחת מהמערכות, המוניטין הקיימת או הלייקים המתוכננת, כך שתכלול בתוכה את האחרת.

הכי טוב יהיה לשמר את המערכת הקיימת ולהוסיף לה את האפשרויות שאתה רוצה בשביל הטופ פוסטרס. ואתה יכול להוריד למשל את הצורך בתגובה ולהחליף את האייקון בכפתור לייק/דיסלייק.

אבל אם אתה תוסיף מערכת לייקים חדשה במקביל למערכת המוניטין תהיה בטוח שהמוניטין יצא מכלל שימוש כי גם ככה לא הרבה מעריכים אותה.

ובלי קשר לדעתי זה שיש דרגות כוח שונות למשתמשים שונים בהבאת מוניטין דווקא תעזור להעריך יותר טוב מי מפרסם פוסטים יותר טובים כי מנהלים/משתמשים ותיקים/משתמשים עם הרבה מוניטין הם לרוב האנשים הרציניים והפעילים יותר בפורום והדעה שלהם נחשבת הרבה יותר לגבי מי מפרסם ומגיב בהודעות יותר טובות או לא וכ'ו.

+1
פשוט שילוב של מערכת הלייקים והמוניטין.
כמו שמישהו אחר אמר למעלה-מספר מסויים של לייקים גם יוסיף מוניטין למשתמש.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית