הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ הזרקת ויטמין או בטיפות? (B12)

• פותח/ת השרשור RUJI
  • פורסם בתאריך

RUJI

משתמש מתחיל
132
6
נק' מוניטין:
30
132
6
היי, אתחיל מזה שאני מניח שאין כאן רופאים. וכל דבר שאקבל בתגובה לא אמליץ אלא אמשיך להתייעץ עם גורמים מוסמכים. אך חשוב לי לקבל גם מחברים כאן שאולי מכירים מקרה דומה מה אפשר לעשות.

הסיפור הוא שלידידה שלי שהיא בת 24 יש כבר תקופה של 7 שנים בה היא סובלת מהתעלפויות,
(שללו אפילפסיה), עייפות ומצבי רוח משתנים.
היא אושפזה מספר פעמים עקב ההתעלפויות. ועברה בדיקות נורולוגיות (אצל פרופסורית ראש מחלקת נורולוגיה באיכילוב) בדיקות EEG שינה, EEG עירנות, MRI ראש, א.ק.ג.
הכל יצא תקין מלבד בדיקה אחת של EEG עירנות (זמן קצר לאחר התעלפות) שכתוב שנתפס קצר מוחי בצד שמאל של הראש. אך בדיקות נוספות שנערכו שללו שיש בעיה. (בדיקות נוירולוגיות כגון: טילטס)

נכון לעכשיו היא ממתינה לאשפוז Video EEG שיכול לארוך עד חודש (או עד שמוצאים משהו).

העניין הוא שבדיקות הדם שלה יחסית תקינות. ואף פעם לא אמרו לה שום דבר על זה שגילו משהו מסויים בדם. תמיד אמרו שהכל תקין תקין ותקין.

לפני מספר ימים, רופא המשפחה שלה מזה פעם ראשונה לאחר התקופה שלח אותה לבדיקות דם נוספות. והשוואה אותן עם בדיקות ישנות והמליץ שהיא צריכה לקבל זריקות B12.
בגלל שהוא שם לב שיש חוסר ביחס לנורמה.

לפי מיטב הבנתי הזריקות הם נורא כואבות. ורציתי שתייעצו לי על טיפול במחסור B12 שלא בדרך זריקות.

אני מצרף את בדיקות רמת הויטמין אצלה במשך תקופה של 9 שנים.
זה פורסם בהסכמתה. ובנוסף פרטים מזהים הושמטו.

בתודה מראש, ניר 😃

קבצים מצורפים

• תוצאות ויטמין בי12.png
    תוצאות ויטמין בי12.png
    KB 7.2 · צפיות: 465
בדיקות B12 לא תמיד אמינות. כדי לבדוק מחסור אמיתי בB12 צריך לעשות בדיקה להומוציסטאין (עולה 100 שקל).
במידה והוא גבוה, כדאי להתחיל בטיפול עם B12. הייתי מתחיל עם כדורים מתחת ללשון ורואה לאן זה מתפתח. חבל ישר לקפוץ לזריקות.
רופא שנותן זריקות כשאתה עדיין בנורמה מבלי לוודא שהבדיקה אמינה הוא לא אחראי ובור.
ברוב המקרים לא מתחילים עם זריקות ואפילו לא מגיעים לזה. כדורי מציצה עושים את העבודה.
שללו לה נרקולפסיה?
הייתי שולח אותה לרפואה פרטית אצל פסיכיאטר טוב.

נ.ב: אם הרופא משפחה אומר לכם שהומוציסטאין בודק סיכון למחלות לב והוא לא מבין איך זה קשור לB12 ומה הסיבה שאתם עושים אותה, תחליפו רופא. (ושמעתי על הרבה כאלה)
זאת הדרך האמינה ביותר לבדוק חוסר אמיתי בB12.

לא מבין למה הומלץ לה לקבל זריקות של B12 כשיש דרכים הרבה פחות חודרניות לקבל את הויטמין הזה (והיא עדיין בנורמה אם אתה שם לב), לדוגמה לאכול בשר, דגים, מוצרי חלב ו/או לקחת B12 בתור תוסף תזונה (סוכריות למציצה נספגות הכי טוב, אבל גם כדורים יעשו את העבודה).

לאבא שלי הייתה בעיה דומה, התחיל עם זריקות ועבר לכדורים מתחת ללשון. זה כנראה הטיפול השכיח בקופ"ח.
גם לי הייתה בעיה דומה (וגם לסבתא שלי, כנראה תורשתי) אבל אצלי זה הסתדר על ידי אכילת בשר.

מנסיוני האישי הזריקות לא כואבות,
אני זוכר שהאחיות ביקשו שאשכב כי זה כואב אבל הייתי נותן להן להזריק לי בעמידה ולא הרגשתי משהו מיוחד
האפקט שקיבלתי מהזריקות לבין הטבליות של מתחת ללשון היה הבדל שמים וארץ
הזריקות היו נותנות תגובה חזקה מאוד של אנרגיה
אני אישית חושב שעדיף זריקות בהתחלה אבל גם טבליות יעשו את העבודה לאורך זמן
אבל יותר מהכול לאכול בשר וחלקי פנים וכמה שיותר זה הדבר שפתר לי סופית את הבעיה של B12

• פותח/ת השרשור
עבור: EMZ
1. תודה רבה.
2. שללו את כל הדברים הידועים שקשורים בהתעלפויות, מלבד דבר אחד שלא ניתן לאבחן שהוא: סינקופ. שגם אין לזה טיפול וצריך לחיות עם זה. ואומרים שלפעמים זה עובר בשלב כזה או אחר בחיים...
3. פסיכיאטר שלל בעיה נפשית.
4. איפה אפשר לערוך את בדיקת ה-הומוציסטאין?
5. ראיתי שיש מוצרים של NOW יש גם b12 complex ויש גם Ultra בטיפות. וראיתי שיש גם באמת כדורי מציצה... (מה מתאים, עדיף?)
עבור: כולם (לאחר עריכה שראיתי שעניתם)
6. תודה!
7. והאם גם אתם סבלתם מהתעלפויות ? (לאלה שעברו הזרקות עקב חוסר)

נערך לאחרונה:
לא התכוונתי שישלול בעיה נפגשית. פסיכיטאר שולל בעיות פיזיות.
הומוציסטאין עושים בכל קופת חולים. פשוט תבקש מהרופא. אפשר לראות דרך זה מחסורים חמורים בB12 לאורך זמן.
והכי טוב זה לקנות כדורי מציצה מתחת ללשון. או כל דבר אחר שהוא מתחת ללשון.
ואל תהיה בטוח שאם תעלו B12 הבעיה תעבור. תמשיכו בירור פסיכיאטרי=נוירולוגי.

• פותח/ת השרשור
לא התכוונתי שישלול בעיה נפגשית. פסיכיטאר שולל בעיות פיזיות.
הומוציסטאין עושים בכל קופת חולים. פשוט תבקש מהרופא. אפשר לראות דרך זה מחסורים חמורים בB12 לאורך זמן.
והכי טוב זה לקנות כדורי מציצה מתחת ללשון. או כל דבר אחר שהוא מתחת ללשון.
ואל תהיה בטוח שאם תעלו B12 הבעיה תעבור. תמשיכו בירור פסיכיאטרי=נוירולוגי.

כמו שכתבתי היא ממתינה לבדיקה הכי "אמינה" ורצינית שנקראת Video EEG. שביכולתה לשלול ולאשר בעיה נוירולוגית.

אני רוצה לקבל גם תשובות מהחברים שאמרו שגם להם היה מחסור בויטמין והאם הם סבלו מהבעיה... תודה 😃

חוסר כזה לא יגרום להתעלפויות. זה אפילו לא מוגדר כחוסר. ושוב, זאת בדיקה מפגרת- היא מושפעת ממליון דברים וממה אכלת אתמול בערב. אם יש לה הומוציסטאין גבוה זה אומר שיש לה חוסר אמיתי ושהיא צריכה טיפול מסיבי.
בדיקות B12 הן רק אינדיקציה עקומה מאוד להתחלת בירור מטאבוליזם שלו.

• פותח/ת השרשור
תודה לכם 😃
ו- EMZ עכשיו היא ביררה ואפשר לקבל טופס 17 לבדיקת הומוציסטאין בבית חולים ולא לשלם 😃

וואלה? איזה קופת חולים היא?
בכל מקרה, בנתיים הייתי מנסה להכניס יותר B12 בין אם בצורת אוכל או בצורת תוספים. להזיק זה כמעט ולא יכול.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית