הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

איך האבולוציה יצרה את המוסר

"קל לתאר את המציאות כמשחק סכום אפס שבו הרווח שלך הוא ההפסד שלי. קל גם להראות שמציאות כזאת מובילה לכך שהחזק שורד והחלש נכחד. מה שיותר קשה הוא להסביר איך, אם כך, בכל זאת נותרו בעולמנו תופעות כמו רחמים וחמלה, אהבה ונאמנות. למעשה, רבים מהמאמינים בהתערבות אלוהית תוקפים את האבולוציה על כך שהיא אינה מצליחה להסביר את התופעות היסודיות האלה."

מדהים.

• פותח/ת השרשור
זה הפגם הטלאולוגי הכי מצחיק שראיתי: אם יש אבולוציה ויש תופעות כמו רחמים וחמלה, הרי שהאבולוציה יצרה אותם. באותה נשימה אני יכול לטעון: אם יש אבולוציה ויש אנשים שמאמינים באלוהים, אז האבולוציה יצרה את זה. מעניין מה המנגנון התועלתי האבולוציוני שעומד בבסיס האמונה באלוהים.

אתה רואה מה קורה כשאתה לא מאמין באלוהים?? רק בעיות! אם אתה אומר שאלוהים יצר הכל אתה מסודר.

זה הפגם הטלאולוגי הכי מצחיק שראיתי: אם יש אבולוציה ויש תופעות כמו רחמים וחמלה, הרי שהאבולוציה יצרה אותם. באותה נשימה אני יכול לטעון: אם יש אבולוציה ויש אנשים שמאמינים באלוהים, אז האבולוציה יצרה את זה. מעניין מה המנגנון התועלתי האבולוציוני שעומד בבסיס האמונה באלוהים.

ידע = כוח. העולם מורכב מדי מכדי להסביר אותו, אבל אם יש ישות עליונה, אז הנה הסבר פשוט, ושקל "למכור" אותו.
אני רוצה להיות מסוגל להסביר הכל, על כן אני מאמין באלוהים. 🤡

שכחת לכתוב מ.ש.ל בסוף ההוכחה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית