הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מה הבדל בין אחיזה קצרה לאחיזה רחבה בבנץ?

כמות הדלקות שתחטוף בכתף

החלוקה של השרירים והמנופים
אני עובד תמיד צר כי זה מה שיותר טוב לספורט שלי

לא הבנתי אם הכוונה לצרה במובן של אחיזה כמו בפרס או כמו לחיצה שמערבת יותר יד אחורית. בכל אופן גם אני מחזיק כמו בפרס, אחרת הכתף שלי מתחילה לכאוב תוך שבועיים.

לא הבנתי אם הכוונה לצרה במובן של אחיזה כמו בפרס או כמו לחיצה שמערבת יותר יד אחורית. בכל אופן גם אני מחזיק כמו בפרס, אחרת הכתף שלי מתחילה לכאוב תוך שבועיים.
מה הכוונה כמו בפרס? (יכול להיות שהאחיזה שלי היא מה שגורמת לי לדלקת)
אשמח לראות למה הכוונה

נראה לי שעדיף להתרגל לאחיזה שנוטה להיות יותר רחבה מצרה. ככה היד האחורית היא פחות דומיננטית בהרמה והחזה עובד חזק יותר (שזו כוונת התרגיל בעצם).
יש מתאמנים עם פציעות כתפיים שלא מאפשרות להם להחזיק רחב אז הם עובדים רק צר, לחברה האלה יש בד"כ יד אחורית מאוד מפותחת אבל הם לא מצליחים להגיע למשקלים של מתאמנים שמחזיקים רחב. זה בגלל שבאחיזה רחבה משתמשים יותר בשרירי החזה שהם גדולים וחזקים יותר (בד"כ) משרירי היד האחורית.
רוחב האחיזה גם קשור באופן אינדיבידואלי לביו-מכניקה של המתאמן, מתאמן עם ידיים ארוכות בד"כ יחזיק רחב יותר למשל.

מה הכוונה כמו בפרס? (יכול להיות שהאחיזה שלי היא מה שגורמת לי לדלקת)
אשמח לראות למה הכוונה

הכוונה כמו שאתה לוחץ בפרס, שזה יותר צר מהאחיזה הרגילה בבנץ׳. זה אמנם מגדיל טיפה את טווח התנועה אבל זה עוזר עם הכתפיים.

הכוונה כמו שאתה לוחץ בפרס, שזה יותר צר מהאחיזה הרגילה בבנץ׳. זה אמנם מגדיל טיפה את טווח התנועה אבל זה עוזר עם הכתפיים.
יכול להיות שזה מה שגרם לי לדלקת?
אני עד עכשיו החזקתי את המוט 2 ס"מ בערך מהטבעות שמסומנות על המוט

גם הצורה של האחיזה צריכה להיות שונה או רק להחזיק יותר צר?
(אני משתמש בטכניקה שדייב טייט מסביר אבל אף פעם לא החזקתי את המוט כמו שהוא מראה.)

אני גם ככה לא יכול אפילו עם מוט ריק כואב לי שאני מוריד אותו לחזה.
אבל חד פעמי אני אצלם מחר עם הכאב

---------- התגובה התווספה ב 18:27 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 18:24 ----------

כמו פה רק צר יותר?:

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית