נק' מוניטין:
28,250
- 10,536
- 63
- פותח/ת השרשור
מסכים שזה דבר רע, אבל מסרס לחלוטין את האיזון? קצת מוגזם. בכל זאת יש פה תקשורת חופשית ונשכנית ובכל זאת יש פה חוקי יסוד. בקיצור, נסכים שזה רע, לא נסכים על כמה רע.
לישראל אין זכות בכלל להשוות את עצמה למדינות האלה?? אתה בעצמך מזכיר את כל החרא שהם עשו בעודן דמוקרטיות (דווקא השלוש שהזכרת) ואנחנו הנחותים??
בגלל שאין לנו חוקה שנכתבה לפני מאתיים שנה ומגינה על הזכות של כל רד-נק לשאת רובה ציד דו קני וארגז רימונים? לנו יש חוקי יסוד שמבטיחים את חופש הפרט, הביטוי, העיסוק והתנועה.
או בגלל שאין הפרדת דת מהמדינה? יש פה מצב בעייתי בגלל הגדרת העם הישראלי והעם היהודי, זה מצב ובעיה שלא קיימים אצל אף עם אחר. אבל בכל זאת, מה כל כך מפריע לך? תקציבים לחרדים ולבני ישיבות - זה דבר שמוציא אותי מדעתי, חסר כל היגיון/צידוק/שיוויון, אבל איפה פה הסכנה הגדולה לדמוקרטיה? או שאתה מדבר על זכויות לערבים? גם כאן הבעייתיות ברורה, ולא צריך להזכיר את עזמי בשארה כדי להסביר למה לא יכול להיות רמטכ"ל או שר ביטחון ערבי.
כן אבל מי שאחראי על פרשון חוקי היסוד זה בית המשפט. אתה לא מבין למה זה מוציא כל כך מאיזון?
לא, אין לישראל זכות ויכולת להשוות את עצמה למדינות האלה, עם הדברים הטובים והרעים שבהם. חוקי יסוד הם לא חוקה, והם ניתנים לפרשנות (של בית המשפט, לא של הרשות המחוקקת!), חוקה זה דבר אחר לגמרי. רק שבמקום ללמוד מזוועות העבר אנחנו כמובן הולכים עם הראש בקיר.
לגבי הפרדת הדת מה מפריע לי? אתה צוחק? חוץ מהתקציבים שאני מממן מכספי שלי לאנשים שלא מתחלקים בנטל האזרחי (צבא/עבודה/מיסים וכו') אבל שמשתמשים בכל השירותים האזרחיים (מים/בית חולים/תחבורה וכו'), תקציבים שמשאירים את האוכלוסיה הזאת נבערת אך בעלת כוח פרלמנטרי עצום (כי הם הולכים אחרי הרב ולא אחרי דעה מושכלת משלהם), עם אג'נדה הלכתית ששייכת לימי הביניים? ומה עם זה שאני צריך לממן כל יהודי שרוצה לעלות לארץ באשר הוא יהודי? ומה עם זה שאני חייב רב שיחתן אותי? או שאני משלם מכספי שלי לרבנות בשביל כשרות?
חלק עיקרי בדמוקרטיה זה איזון והשתתפות בנטל - אני מוותר על זכויות שלי על מנת לזכות בביטחון וביציבות. כל אלה מערערים את בטחוני ואת היציבות.
יש לי הרושם שאתה לא ממש יודע עקרונות ממשל (בלי להעליב). אני צודק?