הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עוד חרא

• פותח/ת השרשור Kman
  • פורסם בתאריך
מילא לפגוע בחיות למטרות אכילה, אבל למה לפגוע בחיות סתם ככה מתוך שעמום?

לעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעע
אז אדם שהרג חתול צריך לקבל עונש ואדם שהרג ג'וק לא בגלל שהחתול מפותח יותר מבחינה מוחית?
נו אז מה? ;maeq (יותר קל לך לשים את עצמך במקום החתול אבל לא במקום הג'וק?)

ומהו גבול האינטליגנציה שצריך להיות לבעל החיים שנהרג למטרות שהן לא מאכל או המנעות מפגיעה ישירה או עקיפה כלשהי העלולה לקרות להורג שמעליו צריך לעצור בני אדם ומתחתיו לא צריך?

VoClaS +1
קבוצות כאלה יכולות לגרום במכוון או לא במכוון(מישהו שהביא מידע מעוות/מוטעה בנוגע למישהו אל ראשי הקבוצה בכדי לפגוע במישהו אחר) לפגיעה באנשים חפים מפשע לגמרי ולהכפיש את שמם.

כן בדיוק בגלל שהחתול מפותח יותר מוחית, לא יודע למה אתה מתפלא זה לגמרי הגיוני.
מה הגבול בדיוק זה שאלה טובה, זה גבול מטושטש שאף אחד לא יכול להגיד בדיוק מה הוא, אבל הג'וק רחוק מהגבול הזה בדיוק כמו צמחים ואבנים.

• פותח/ת השרשור
יש הבדל בין לאכול בעל חיים בשביל אוכל, לבין להתעלל בבעל חיים לשם שעשוע.

אם אתה אוכל חתול, מצדי תשחט אותו כמה שאפשר ללא כאבים ותאכל אותו. אבל אל תתעלל בו ואח"כ תהרוג אותו סתם

רוסי לא עקבי???? אני בשוק!

זה היה טובה לחבר. חוץ מזה, עצומות זה אחלה אחי. כבר חתמת על העצומה להעיף אותי מניהול?

אם אתה אוכל חתול, מצדי תשחט אותו כמה שאפשר ללא כאבים ותאכל אותו. אבל אל תתעלל בו ואח"כ תהרוג אותו סתם

אז אם אני אוכל אותו מותר לי להרוג אותו? ומה עם לפטם חיות כדי שיהיו יותר טעימות? זה לא התעללות? ולמה לטובת אוכל זה בסדר ולכל דבר אחר זה לא?

כן ג'וק וחתול זה אותו דבר, מלא אנשים מגדלים ג'וקים ומאכילים אותם, מתחברים אליהם ומפתחים רגשות לחיות מהסוג הזה, תפסיקו להתחכם ולנסות להראות חכמים ויוצאי דופן .. לא הולך לכם.

אותו חייל מגיע לו לשבת בכלא האזרחי להרבה זמן, או להכניס אותו לכלוב עם חתול טיפה יותר גדול ומתקדם.

אז המטרה מקדשת את האמצעים? מי אתה שתפסוק אם אפשר לשחוט אותו למטרות אכילה או לא?

מה שמנסים לומר לך פה זה שאתה לא, כי אין לזה גבול. אחי מגדל עכברים ואוגרים והוא אוהב אותם מעומק ליבו - ולמרות זאת הזכירו פה בשרשור שעכברים דווקא כן אפשר להרוג.
אני לא מצדיק שום מעשה אלימות בבע"ח, אבל אין מה לעשות, אי אפשר להתכחש לשרשרת המזון. גם פירות וירקות שאתה קוטף זה רצח במובן מסוים. כל הקיום שלך על הכוכב הזה בא על חשבון דברים חיים - אם אתה כל כך הומני כמו שאתה מתאר לא היית מסוגל להתקיים.

יש לי ג'וק בקופסת גפרורים שאני מגדל אותו כבר כמה ימים. פיתחנו ממש קשר חזק. מותר לי לדרוך על החתול שמאיים עליו?

למה לא? אני שונא חתולים. בשבילי הם כמו ג'וקים בשבילך!

כן רק ההבדל זה שאין כאלה שמגדלים ומתחברים לג'וקים באמת.
תצטרך למצוא טיעון אחר

מה זאת אומרת אין? הנה, אני מגדל. עברת על כל האנשים בארץ?

וזה לא משנה בכלל, חוק צער בעלי חיים לא מבדיל בין *הכנס כאן את החיה האהובה עליך* ל*הכנס כאן חיה שלא אכפת לך לדרוך עליה*.

אתה חחם

---------- התגובה התווספה ב 00:42 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 00:40 ----------

מה זאת אומרת אין? הנה, אני מגדל. עברת על כל האנשים בארץ?

וזה לא משנה בכלל, חוק צער בעלי חיים לא מבדיל בין *הכנס כאן את החיה האהובה עליך* ל*הכנס כאן חיה שלא אכפת לך לדרוך עליה*.

אתה לא מגדל תפסיק להתחכם, לא עברתי, אבל בדיוק כמו שאתה לא מכיר אף אחד שמכיר אפילו אנשים כאלה גם אני לא.

אתה לא מגדל תפסיק להתחכם, לא עברתי, אבל בדיוק כמו שאתה לא מכיר אף אחד שמכיר אפילו אנשים כאלה גם אני לא.
זה לא באמת נכון.. יש מספיק חוקרי חרקים בעולם שאוהבים אותם ועוד די הרבה ילדים קטנים שהיו יותר משמחים לגדל איזה פרת משה רבנו אצלהם ועוד ילדים שיש להם חוות נמלים בבית וכו' וכו'...;maeq

זה היה טובה לחבר. חוץ מזה, עצומות זה אחלה אחי. כבר חתמת על העצומה להעיף אותי מניהול?

אז אם אני אוכל אותו מותר לי להרוג אותו? ומה עם לפטם חיות כדי שיהיו יותר טעימות? זה לא התעללות? ולמה לטובת אוכל זה בסדר ולכל דבר אחר זה לא?

שאלות טובות,
אולי תעזור לי להגיע לתשובה כי אני גם מתלבט.
לבעל חיים אולי אין שום זכות וערך ללא מדינה כמו לבן אדם, אבל כשיש מדינה נוצר איזה קונצנזוס לגבי זכויות בעלי חיים והוא מגובה בחוק.
מאיפה מגיע הקונצנזוס? דבר ראשון מתרבות, דבר שני מיכולת אמפטיה המולדת.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית