הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

עוד חרא

• פותח/ת השרשור Kman
  • פורסם בתאריך
לעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעעע
אז אדם שהרג חתול צריך לקבל עונש ואדם שהרג ג'וק לא בגלל שהחתול מפותח יותר מבחינה מוחית?
נו אז מה? ;maeq (יותר קל לך לשים את עצמך במקום החתול אבל לא במקום הג'וק?)

ומהו גבול האינטליגנציה שצריך להיות לבעל החיים שנהרג למטרות שהן לא מאכל או המנעות מפגיעה ישירה או עקיפה כלשהי העלולה לקרות להורג שמעליו צריך לעצור בני אדם ומתחתיו לא צריך?

VoClaS +1
קבוצות כאלה יכולות לגרום במכוון או לא במכוון(מישהו שהביא מידע מעוות/מוטעה בנוגע למישהו אל ראשי הקבוצה בכדי לפגוע במישהו אחר) לפגיעה באנשים חפים מפשע לגמרי ולהכפיש את שמם.

אוקיי אז אני גם יהרוג בן אדם.
יותר מפותח מבחינה מוחית,אז מה?

מה זאת אומרת אין? הנה, אני מגדל. עברת על כל האנשים בארץ?

וזה לא משנה בכלל, חוק צער בעלי חיים לא מבדיל בין *הכנס כאן את החיה האהובה עליך* ל*הכנס כאן חיה שלא אכפת לך לדרוך עליה*.

מהו החוק?

לפי דעתי יש הגדרה כלשהי איזה חיות מותר להרוג ואיזה לא, לדוגמה חרקים, זבובים, יתושים וכו'...

לקחתי את החלקים הרלונטיים.

"בעל חיים" - בעל חוליות למעט אדם;

*עפ"י ויקיפדיה: לחולייתנים משתייכים הדגים, הזוחלים, הדו-חיים, העופות והיונקים

2. איסור התעללות
(א) לא יענה אדם בעל חיים, לא יתאכזר אליו ולא יתעלל בו בדרך כלשהי.
(ב) לא ישסה אדם בעל חיים אחד בבעל חיים אחר.
(ג) לא יארגן אדם תחרות קרבות בין בעלי חיים.
(ד) לא יבצע אדם בבעל חיים חיתוך ברקמה חיה למטרות נוי.
3. איסור העבדת בעל חיים
(א) לא יעביד אדם בעל חיים שאינו מסוגל לעבוד עקב מצבו הגופני.
(ב) לא יעביד אדם בעל חיים עד כדי אפיסת כוחות.
4. איסור המתה ברעל
לא יומת בעל חיים בסטריכנין או ברעל אחר שקבע המנהל בהודעה ברשומות, אלא אם כן נתן המנהל היתר לכך.

חוק זה לא יחול -
(1) על המתת בעלי חיים שנעשתה לצורכי מאכל אדם;
(2) על ניסויים בבעלי חיים הנערכים על פי חוק צער בעלי חיים (ניסויים בבעלי חיים), התשנ"ד-1994.

רגע, אז דיג בשביל הכיף לא חוקי? :0

אז פעם הבאה שאתם מציקים ללטאות תיזהרו שלא ייצלם אתכם מישהו, יעלה לפייסבוק וירשום את הפרטים שלכם ושל קרוביכם תוך כדי קריאות להכניס למעצר, החוק מתייחס אליה כמו אל חתול.

* החוק קובע עונשי מאסר שבין שנה להעבדת בעלי חיים והמתה שלא כדין, ועד שלוש שנים לעינוי והתאכזרות לבעלי חיים.

אה, וכפי שאני מפרש את זה(ובכלל מרפרוף קצר בפורומים של אוהבי צפרדעים עולה שהחוק להגנה על בעלי החיים פרוץ לגמרי ונתון לפרשנות אישית) אם החייל היה אוכל את החתול אחרי הבעיטות לא היה ניתן לעצור אותו. ולעומת זאת לפי אוהבי הצפרדעים בהרבה מדינות אחרות החוק ברור לגמרי
וש"החוק באירופה למשל מפורט עד כדי כך שאדם שלא הוציא את כלבו לטיול לפחות 3 פעמים ביום עובר עברה פלילית שהעונש המירבי עליה הוא 10 שנות מאסר". :stop:

:s71:

נערך לאחרונה:
שאלות טובות,
אולי תעזור לי להגיע לתשובה כי אני גם מתלבט.
לבעל חיים אולי אין שום זכות וערך ללא מדינה כמו לבן אדם, אבל כשיש מדינה נוצר איזה קונצנזוס לגבי זכויות בעלי חיים והוא מגובה בחוק.
מאיפה מגיע הקונצנזוס? דבר ראשון מתרבות, דבר שני מיכולת אמפטיה המולדת.

אתה מתלבט כי אתה חושב שצריך להיות קונצנזוס. אני לא תומך באחד כזה. שלא תחשוב שאני בעד התעללות בחיות סתם בשביל הכיף, אבל אני בדעה שאי אפשר להחליט כאן על שום "מוסר" הגיוני.

קולדפייר זאת באמת הדיעה שלך או שאתה מגיב ככה בשביל הויכוח?
כי אתה ממש אידיוט, ממש אבל

עכשיו פגעת בי. ובגלל שאני לא אוהב אותך נראה לי שאתה תצא לחופשה מספר 2.

נראה לי שהוא חי שם על החוף. הכסף עובד בשבילו והוא לא צריך לעשות כלום.

😵

אותו תינוק יכול להיות של כל אחד? חוץ מזה רצח,פשע אונס וכו' זה דברים שפוגעים בכל בני האדם וצריך להפטר מהפושעים.

גם להרוג את החתול זה רצח.
ובתאחלס כמה שכואב להודות בזה,אין לי באמת מה להגיד לקולדפייר על הקטע של הג'וק
הוא באמת איפה שהוא גרם לי לחשוב ולמרות שזה נראה לי בסדר להרוג ג'וק ולא חתול,אני לא יכול לחשוב על משהו שבאמת אני יגיד למישהו שחושב ככה והוא ישכנע
שאפו

גם להרוג את החתול זה רצח.
ובתאחלס כמה שכואב להודות בזה,אין לי באמת מה להגיד לקולדפייר על הקטע של הג'וק
הוא באמת איפה שהוא גרם לי לחשוב ולמרות שזה נראה לי בסדר להרוג ג'וק ולא חתול,אני לא יכול לחשוב על משהו שבאמת אני יגיד למישהו שחושב ככה והוא ישכנע
שאפו

המילה "רצח" מתייחסת רק לבני אדם, ובכל מקרה להרוג חתול לא פוגע בבני אדם(אלא אם כן החתול הזה של מישהו/למקום מסויים הביאו חתולים כדי לטפל במכרסמים וכו').

חוץ מזה "בסדר" ו"לא בסדר" זה דברים סובייקטיבים, לכן אתה יכול להרגיש שזה "בסדר" להרוג ג'וק ושזה "לא בסדר" להרוג חתול ואין שום סתירה.

אני הזכרתי את עניין הג'וק/כל יצור "נא לדרוך עליי" אחר , כי אז זה גורם לאנשים לחשוב למה לדעתם ג'וק מותר להרוג וחתול לא ואז הם מנסים להכניס דברים לקרטריונים ולמתוח כל מיני גבולות ומתחילים להרגיש כי נוצרות אצלהם סתירות בנוגע לעניין הזה.

נערך לאחרונה:
המילה "רצח" מתייחסת רק לבני אדם, ובכל מקרה להרוג חתול לא פוגע בבני אדם(אלא אם כן החתול הזה של מישהו/למקום מסויים הביאו חתולים כדי לטפל במכרסמים וכו').

חוץ מזה "בסדר" ו"לא בסדר" זה דברים סובייקטיבים, לכן אתה יכול להרגיש שזה "בסדר" להרוג ג'וק ושזה "לא בסדר" להרוג חתול ואין שום סתירה.

אני הזכרתי את עניין הג'וק/כל יצור "נא לדרוך עליי" אחר , כי אז זה גורם לאנשים לחשוב למה לדעתם ג'וק מותר להרוג וחתול לא ואז הם מנסים להכניס דברים לקרטריונים ולמתוח כל מיני גבולות ומתחילים להרגיש כי נוצרות אצלהם סתירות בנוגע לעניין הזה.

חחחח לרצוח כלב זה לא רצח? מה אתה מבלבל את המוח,רצח זאת פעולה,שתקפה ללקחת חיים ליצור חי.

מה הקשר אם הוא לא של אף אחד מותר לרצוח אותו? גם תינוק או ילד יתום לא שייך כרגע לאף אחד,אז בוא נהרוג אותו.

ומה שאמרתי לגבי מה שקולדפייר אמר זה שתאחלס,בסופו של יום אני יהרוג ג'וק ולא חתול.אבל אם באמת היו אומרים לי בוא תשכנע מישהו כזה )קולדפייר),אז אין לי באמת משהו להגיד לו כדי לשכנע אותו.

murder:
Law . the killing of another human being under conditions specifically covered in law

רצח הינו פשע של המתת אדם בידי הזולת, מתוך כוונה תחילה. ברוב התרבויות והדתות הדבר נחשב למעשה פשע חמור.

אבל להרוג בני אדם הורס "נורמות חברתיות" שעבירה עליהם בלי עונש מהחברה האנושית תוביל להתגברות שלהן שתפגע בבני אדם. להרוג ג'וק יחיד לא פוגע בבני אדם. (למרות שלהרוג בעלי חיים שלא מגודלים בצורה מסחרית למטרה אכילה וכד' כן פוגע בעקיפין בבני אדם ובמקרים מסויימים פגיעה קשה מאוד, תלוי באיזה בעל חיים מדובר).

אבל להרוג בני אדם הורס "נורמות חברתיות" שעבירה עליהם בלי עונש מהחברה האנושית תוביל להתגברות שלהן שתפגע בבני אדם.

אל תהיה כל כך בטוח.

http://mises.org/daily/4108

בעצם, כשאני חושב על זה, זה צריך ללכת לאשכול המטורף שלי.

נכון/לא נכון, הכל תלוי בחברה שאתה חי בה. לפני 2000 שנה היה מקובל לסקול אנשים למוות על דברים שהיום נראים הזויים, וזה נראה לכולם "נורמלי".

על דברים שפגעו באנשים הסוקלים בצורה ישירה או עקיפה(לדעתם כמובן).
מקביל לעונש מוות היום.(שגם ניתן במקומות שונים מסיבות שונות שלדעת המוציאים להורג פגעו בחברה שלהם).

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית