עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
קח, ארנולד בגיל 16:
![]()
בהצלחה.
אני חושב שהדברים הם לא שחור או לבן. ברור שהטייה הגנטית משחקת תפקיד בסופו של דבר עושה את ההבדל במידה וחוקי המשחק שווים. אבל רוב הזמן זה לא המצב. והפן המנטאלי משחק תפקיד מאוד חשוב. ויש דוגמאות טובות
אם נקח את פלקס ווילר אחד ממפתחי הגוף בעל גנטיקה כמעט מושלמת הוא מעולם לא זכה באולימפיה מדוע. כי מולו עמד דורריאן ייטס עכשיו ללא ספק ווילר הוא בעל דניטקה עדיפה מזו של ייטס. זאת הסיבה לדעתי שווילר לא זכה מעולם דברים באו לבקלות והוא נאלץ לעבוד קשה מספיק כדי לזכות לעומת זאת מולו עמד ייטס אמנם בעל נחיתות גנטית אבל מוסר עבודה גדול פי כמה מזה של ווילר או כל מפתח גוף אחר בתקופה ההיא ולראיה לייטס יש שישה זכיות משהו שווילר לא הצליח לעשות פעם אחת. אותו דבר אפשר להגיד על בראנץ וורן שנחשב לבעל גניטה נמוכה מזו של כל מפתחי הגוף המובלים אבל עם הרבה נחישות ועבודה קשה והתמודדות עם קשיים ביסס את עצמו כאחד משלושת מפתחי הגוף הטובים בעולם. גנטיקה משחקת תפקיד אבל היא לרוב אינה הגורם מכריע בהכתרת אלופים. כמובן שיש עילויים כמו רוני קולמן שבאמת באמת עדיפים גנטית בצורה חד משמעית על פני כולם אז זה כבר לא משנה אבל צריך לזכור שלרוני קולמן היה מוסר עבודה מהטובים שיש ואין לי ספק שאם הוא לא היה עובד כל כך קשה וחווה כל כך הרבה אכזבות (אני לא יודע אם אתם מכירים את ההיסטוריה שלו) אבל הוא לא נולד אלוף ובתחילת הקרירה שלו כ PRO אף אחד לא ספר אותו. הוא לא היה מתפתח לפתח גוף הגדול ביותר בהיסטוריה.
אז אמנם גנטיקה משחקת תפקיד אבל לא קשה שקובע בסופו של דבר. בכל מה שקשור לחומרים ההבדל בגנטיקה בא לידי ביטוי בלכ מה שקשור למינונים ובדרך כלל אלו שמבורכים גנטית יגיבו טוב יותר ויראו תוצאות מדהימות על מינונים נמוכים ואלו שטיפה פחות בורכו גנטית יצטרכו מינונים גבוהים יותר על מנת לראות תוצאות פחותות אפילו.
כמובן שאני לוקח בחשבון שכל אחד יודע להתאמן וזה לא פקטור בין עם הוא יודע מה עושה בעצמו ובין אם הוא שוכר את שירותיו של מאמן מהשורה הראשונה.
בבקשה הנה תמונות של קולמן:
גיל 17 , אמצע הדרך ושיא הגודל
גנטיקה כן/לא בלי תזונה אימונים וירי למטרת נקודה בישבן לא היה מגיע לשום מקום !!!
ככה שלא משנה מה : אין אחד בלי השני והגנטיקה הופכת להיות משנית כשגורמים חיצוניים נכנסים לתמונה!!!
והכי חשוב : ההבדלים בין התמונות הן 20 שנים של אימונים תזונה קפדנית ועזרה חיצונית !!!
''בודיבילדר הוא הרבה ממה שנולד עימו(גנטיקה) ומעט ממה שהוא עושה מעצמו''
מחזק.זה גם הרבה עם מה שאתה עושה עם עצמך....
אבל זה תקף לכל תחום, לא רק בילדינג.
אני מסכים איתך שכל מי שמתחרה באולימפיה הוא בעל גנטיקה מעל הממוצע. אני פשוט משווה בין בודיבילדר לבודיבילדר. כמו שנתתי בדוגמא קח פלקס ווילר שהוא היה עילוי גנטי הוא מעולם לא לקח אולימפיה כמוהו גם קווין לברונה לעומת זאת דוריאן לקח שש. והוא בעל כנטיקה פחות טובה אבל בעל מוסר עבודה גבוה יותר. לעומת זאת שילוב של גנטיקה ומוסר עבודה נותן לך משהו בסגנון רוני קולמןן.לכל האנשים שמתחרים באולימפיה יש גניטקת על.
ברנצ וורן אומנם פחות מוכשר גנטית מחברו אך עדיין הוא תופעה.
ברמות האלה ניצחון של תחרות לעיתים זה ענין פוליטי, עדיין בילדניג מנצחים כי נראית הכי טוב באותו יום לשופט ( ע"ס דעה , בניגוד לתחרות ריצה שהיא ע"ס זמן ). לכן זה יותר דומה לתחרות יופי מספורט.
אם אין לך את הגנטיקה להיות ברמה הזאת, בחיים לא תצליח, אז איך היא בדיוק לא הגורם הכי קריטי?
חומרים \ ידע \ מוסר עבודה הם נרכשים, DNA לא.
קודם כל זה איך שאתה נולד, אחרי זה זה מה שאתה עושה עם זה.
הנחה שלי היא שלאדם יש מספיק שכל לנצל כלים שניתנו לו, אם לא אז יש לו בעיה גנטית שמונעת ממנו להגיע למיטב.
בילדר מוכשר שנתקע בשל טמטום הוא נחות גנטית , גם זה משחק תפקיד.
---------- התגובה התווספה ב 20:29 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 20:27 ----------
בגיל שבע עשרה הוא נראה כמו מישהו שלוקח מר ישראל בכלל בלי להתאמן....
אני מסכים איתך שכל מי שמתחרה באולימפיה הוא בעל גנטיקה מעל הממוצע. אני פשוט משווה בין בודיבילדר לבודיבילדר. כמו שנתתי בדוגמא קח פלקס ווילר שהוא היה עילוי גנטי הוא מעולם לא לקח אולימפיה כמוהו גם קווין לברונה לעומת זאת דוריאן לקח שש. והוא בעל כנטיקה פחות טובה אבל בעל מוסר עבודה גבוה יותר. לעומת זאת שילוב של גנטיקה ומוסר עבודה נותן לך משהו בסגנון רוני קולמןן.
זה BB זאת תחרות סלקטיבית כלומר השופטים שופטים לפי "טעמם" זה ברור. פיך הית הוא בעל גנטיקה טובה יותר מזו של ג'יי קאטלר אבל ג'יי הוא מר אולימפיה ולא פיל. זה רק גנטיקה מה שקובע זה המון פרמטרים גניטיקה משפיעה אבל לא מכריעה. עם אתה בעל גנטיקה טובה ובעל מוסר עבודה ויודע מה אתה עושה רוב הסיכויים שתהייה אלוף אבל עם יש לך גנטיקה ממוצעת ואתה בעל מוסר עבודה ממעלה ראשונה ויודע מה אתה עושה זה לא אומר שלא תהייה אלוף.
סגרת כבר את קבוצת ההיבאר יא מומר?
אבל גם בלי חומרים בחיים לא תצליח ברמה הזאת...אם אין לך את הגנטיקה להיות ברמה הזאת, בחיים לא תצליח, אז איך היא בדיוק לא הגורם הכי קריטי?