הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סיבולת לב ריאה

itayprz

משתמש פעיל
302
1
נק' מוניטין:
18
302
1
תיראו אני חצי אסמתי, בינתיים זה עוד לא הפריע לי רק פעם בכמה חודשיים ההיתי מקבל התכף ומשתמש במשאף אבל בזמן האחרון אני מרגיש מוזר,

וחוץ מזה אני מרגיש את זה מפריע לי באימונים במיוחד בסקוואט או כל אימון אחר,
האימון האחרון שלי היה סיוט אחרי כל סט ההיתי צריך 5 דקות להסדיר תנשימה

אז יש משהוא שעיניין אותי זה נכון שאם אני יתאמן על סיבולת לב ריאה(ריצות ארוכות) זה יכול לעזור בזה?

מי שלא צריך 5 דקות להתאושש בין סט לסט בסקוואט לא עובד מספיק כבד.
אני לא אסטמתי ויש לי קושי אחו****** לנשום בסקוואט בערך מהחזרה השלישית.

אני לא רופא, אני לא מתיימר להיות רופא, ואם תרצה להסתמך על משהו ממה שאומר תתייעץ קודם עם רופא.
עם זאת, אני חולה באסטמה קצת יותר קשה משלך, מהתקף בכמה חודשים אני קצת יותר קרוב לאחד בכמה שעות או בתקופות הטובות יותר ימים (וביחד עם מחלה קשה יותר, אני פוגש לעתים תכופות רופאים שונים ומתייעץ איתם).
אני מניח, וזה כלל שמנחה אותי באימונים ובטיפול בבריאות שלי, שכל עוד אינך סובל מתסמינים של התקף אין לך מה להתרגש (בסך הכל מדובר על חוסר יכולת, שאולי הוזנחה בעקבות המחלה, אבל לא מדובר-ככל הנראה על פי השערה לא מבוססת שלי!-במחלה עצמה באופן ישיר), ולהפך רצוי שתתיידד עם התחושה הזו-היא תשפר את התפקוד שלך פלאים (או שלמישהו יש הנחה אחרת איך הכפלתי את תפקודי הריאה שלי אם לא בספורט, בלי תלות בתרופות כמו שהייתה, וכיום זה לא רלוונטי אך לפני כמעט שנתיים תפקודי הריאה שלי עלו על של אדם בריא).
כאן עוד יותר יכול להיות שאני טועה, אבל אני מניח שמבינים יותר יוכלו לתקן אותי, אני מאמין ששיפור סיבולת הלב ריאה יעזור בעיקר ביכולת הנשימה (לי הוא עזר ועוזר), אבל זה לא ימנע ממך את הצורך להתרגל לאופי הנשימה השונה באנאירובי עצים (קצב הנשימות שונה, התזמון שלהן עלול להיות שונה, הנפח שלהם שונה גם כן ובקיצור התחושה האישית בלבד שלי היא שנדרש ריכוז גבוה בהרבה ואולי אף מאמץ).

תיראו אני חצי אסמתי, בינתיים זה עוד לא הפריע לי רק פעם בכמה חודשיים ההיתי מקבל התכף ומשתמש במשאף אבל בזמן האחרון אני מרגיש מוזר,

וחוץ מזה אני מרגיש את זה מפריע לי באימונים במיוחד בסקוואט או כל אימון אחר,
האימון האחרון שלי היה סיוט אחרי כל סט ההיתי צריך 5 דקות להסדיר תנשימה

אז יש משהוא שעיניין אותי זה נכון שאם אני יתאמן על סיבולת לב ריאה(ריצות ארוכות) זה יכול לעזור בזה?

א) פשוט תמשיך עם מה שאתה עושה ותנוח כמה שאתה צריך, זה ישתפר.
ב) תגדיר סיבולת לב ריאה.

תפסיק כבר עם הזיבולי הרדקור שלך.
אם אתה לא יודע על מה אני מדבר אתה לא מתאמץ מספיק, אני לא מצליח לנשום סדיר אחרי החזרה השלישית (ואם זה נורא מעניין אותך יש לי גם מספיק הוכחות בוידאו שרואים אותי מנסה להסדיר את הנשימה בין החזרות)

קולדפייר.. זה זיבולי הרדקור..
אני עובד על משקלים גבוהים בסקוואט (יחסית לעצמי כאילו) והדופק עולה ואני מתנשף אבל לא מגיע למצב שחסר לי אוויר או שאני בקושי נושם.
יש לי סיבולת לב ריאה סבירה+ כי אני משתדל לעשות אירובי פעם בשבוע...
מי שמתנשם ברמות, ונראה כאילו הוא רץ מרתון.. הוא פשוט לא בכושר

אני עובד על משקלים גבוהים בסקוואט (יחסית לעצמי כאילו) והדופק עולה ואני מתנשף אבל לא מגיע למצב שחסר לי אוויר או שאני בקושי נושם.

אתה לא עובד עם משקלים גבוהים .

לא יודע מה אתם פה כול אחד קופץ, אבל אני תמיד שאני נותן סט כבד, במיוחד בסקוואטים ובדד ליפט, וגם במילטרי פרס אני מרגיש אחרי הסט בחילות, מתנשם כאילו אין לי אוויר, והזיעה שוטפת אותי..

60 קילו זה לא משקל כבד.

מזל באמת שאתה עושה אירובי פעם בשבוע. אני בטוח שזה תורם המון לסקוואטים שלך.

• פותח/ת השרשור
טוב אז אני משער שאת הסיפור של הסקוואט זה לא רק אצלי,
אבל בכל מקרה אני מתאמן 3 שנים בלי אירובי בכלל אבל עם החיטוב שאני איתו אני מתחיל לאט לאט,

בימים טובים אחרי סקוואט דדליפט או מילטרי יש לי קצת סחרחורת אחרי הסט
בימים גרועים,במיוחד היום למשל אחרי האלכוהול מאתמול,אני בקושי סיימתי סטים של 3-5 חזרות
כולי הזעתי בלי הפסקה ודברים בסגנון
והסיבולת לב ריאה שלי סבבה לגמרי,3 אלף ב 11:58 דקות
אלפיים ב 07:40 בערך

בימים טובים אחרי סקוואט דדליפט או מילטרי יש לי קצת סחרחורת אחרי הסט
בימים גרועים,במיוחד היום למשל אחרי האלכוהול מאתמול,אני בקושי סיימתי סטים של 3-5 חזרות
כולי הזעתי בלי הפסקה ודברים בסגנון
והסיבולת לב ריאה שלי סבבה לגמרי,3 אלף ב 11:58 דקות
אלפיים ב 07:40 בערך
שתוק שתוק שלא יגידו שאתה משחק אותה הארדקור

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית