הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מרעיש בזמן ריצה- ריצה עם כל הרגל

• פותח/ת השרשור tchvi5
  • פורסם בתאריך

tchvi5

משתמש מתחיל
76
0
נק' מוניטין:
0
76
0
יש לי בעיה כשאני רץ בהליכון בחדר כושר אני ממש מרעיש עם הרגליים, מאמן מבוגר אחד אמר לי שאני צריך לרוץ עם העקב אבל כשאני מנסה לרוץ עם העקב כואב לי בלמעלה של הרגליים. שאלתי מאמן אחר והוא אמר לי שזה בסדר גמור ואיך שנוח לי... מי צודק? אם המבוגר אז איך לרוץ בלי שיכאב לי?

זה בסדר אבל עושה רעש

תנסה לרוץ עם כריות כף הרגל(רק החלק הקדמי)

אלכס זה לא ריצה קצרה על הכריות ?
בריצות ארוכות (או מה שהבחור עושה על ההליכון) בד"כ דורכים על העקב ומגלגלים מהר את כף הרגל
ומנתקים את הרגל קודם את העקב ואחר כך את הכריות

תקן אותי אם אני טועה

עדיף לנחות על אמצע\תחילת כף הרגל אבל כל ה'טכניקה' משתנה קצת וזה מצריך נעליים אחרות עם הבדלי גובה קטנים בין העקב לקדימה (5mm > heel to toe drop~). זה כמעט בלתי אפשרי (או סתם מאוד לא נוח) עם נעלי ריצה מסורתיות.

אני לא מבין מה טוב בלנחות על העקב, הרי זה מה שגורם, בסופו של דבר, לשברי מאמץ/הליכה.

כמו שאלכס כתב, צריך לתרגל ריצה על החלק הקדמי של הרגל. לשם כך עדיף להשתמש בנעליים עם סוליה רכה וגמישה כמו נייק פרי, לדוגמה.

זה לא העקב זה יותר לכוון אמצע כף הרגל..ריצות ארוכות זה לא על הכריות
אני עושה ריצות יחסית ארוכות של 35-40 דקות ויכול להיות שבגלל שאני לא רץ נכון יש לי שברי מאמץ.
מה הכוונה בריצה על הכריות? אתה מדבר על קצת לפני האצבעות?

יכול להיות שזה מטכניקה לא נכונה..בדרך כלל הרעש זה קטע של לזרוק תרגליים ולא לרוץ קל
אבל שברי מאמץ יכולים גם להגיע מעומס של ריצות שאתה לא נמצא מספיק בכושר או מטכניקה לא נכונה

תאמין לי שאני מספיק בכושר
יכול להיות שזה טכניקה לא נכונה או מעמסה על הרגליים.
בקיצור לנסות לרוץ על הכריות ברגליים? כי עכשיו אני פשוט רץ רגיל חח

שברי מאמץ נגרמים מהעמסה על הרגליים בדוגמה שלך זה כנראה שילוב של אימונים + ריצות ארוכות
בקשר לטכניקה נראה לי לריצות ארוכות יש העדפה לנחיתה על כריות הרגליים
כמו שמתואר בשרטוט הזה
MJ-img1lg.jpg

כן אני משלב אימונים עם ריצות ארוכות 8 ק"מ~(דרך אגב השברי מאמץ הורגים)
עכשיו בדיוק חזרתי מריצה וניסיתי לרוץ על הכריות ברגליים אבל לא יודע לא הרגיש לי נוח ועדיין היה רעש

כאבים נוראיים ממש בתוך העצם בריצות בלבד (בשוקיים) + הייתה אצל אורטופד.
רק מנוחה תעזור אבל הבעיה שאני לא נח

אתה צריך להימנע מריצות ארוכות כשאתה לומד סגנון ריצה חדש. תרגל את הסגנון החדש ע"י ריצות קצרות, כדי שתאפשר לחלקי כף הרגל שלא הפעלת עד עכשיו להסתגל לעומס.
כשהתחלתי לרוץ עם הפייב פינגרס (מה שגורר ריצה על כריות כף הרגל) סבלתי מכאבים בגב כף הרגל, כנראה מעומס גבוה מדי.
לאחר מנוחה הכל הסתדר.

אתה צריך להימנע מריצות ארוכות כשאתה לומד סגנון ריצה חדש. תרגל את הסגנון החדש ע"י ריצות קצרות, כדי שתאפשר לחלקי כף הרגל שלא הפעלת עד עכשיו להסתגל לעומס.
כשהתחלתי לרוץ עם הפייב פינגרס (מה שגורר ריצה על כריות כף הרגל) סבלתי מכאבים בגב כף הרגל, כנראה מעומס גבוה מדי.
לאחר מנוחה הכל הסתדר.
לנסות לרוץ כמו בתמונה פה?
איך אני אמור להתחיל עם הרגל? קודם על ריצה על חמש האצבעות ואחר כך ליישר את הרגל?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית