הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תוכנית למסה + בעייה של GM בסקוואט

• פותח/ת השרשור Nave
  • פורסם בתאריך

Nave

משתמש פעיל
453
0
נק' מוניטין:
20
453
0
שיאים : סקוואט:128X3 דדליפט: 150X3 בנץ:85X3 מילטרי:63X3

השיאים שלי הם מהמסה שעשיתי עד לקצת לפני החופש הגדול סיימתי אותה על משקקל 87 ואני בגובה 182 בערך . אוקיי אז ככה הסקוואט שלי הוא ממש חלש יחסית וגם שאר המשקלים הם של ילדה. לדעתי זה נבע מכך שעשיתי חרא SS לא אכלתי מספיק וזה היה מסה ראשונה שלי והיא הלכה חרא. עשיתי חיטוב עד לשבוע הזה בליניארית וירדתי 11 קילו . עכשיו אני חוזר למסה שוב, רציתי קודם כל לשאול אם אתם ממליצים אולי שאני ינסה לעשות SS עוד פעם להתחיל בסקוואט 100 נגיד ותוך כדי לעבוד על הטכניקה בגלל שיש לי בעיה של GM (אני יצרף מחר סרטון אני מחכה שחבר יעלה ) או שאתם ממליצים לי להמשיך בלינארית אפילו שהמשקלים נמוכים .. ד"א גיל :16 .ואם אפשר אולי עצות לשיפור ה GM עד שאני אעלה את הסרטון .

קודם כל טכניקה, בלי טכניקה סבירה אין טעם להתקדם במשקלי עבודה ואין טעם לאכול המון
תעלה סרטונים

בעלייה שלך זה GM כמו שאמרת וגם בחלק מהחזרות בירידה אתה לא שומר על הגב.
כמו ש MOO אמר לך תתקן קודם את הטכניקה

איך אפשר לעזור לך? אתה אמור להחזיק את הגב בירידה ולא להוריד אותה למצב שהוא מקביל לרצפה.
אתה צריך לקרוא את הספר של SS יש שם הסבר טוב מאוד על סקוואט או שתוריד את ה DVD שממש ממש עוזר(לי הוא עזר המון והיו לי בהתחלה גם בעיות בסקוואט בירידה)

דרך אגב משהו שעזר לי:
בהתחלה תמיד הייתי שם דגש על כל חלק בסקוואט בנפרד (הסקוואט דורש הרבה דברים אבל כל פעם התרכזתי במשהו אחד)
בהתחלה הייתי מרוכז בתמיד להשאיר את הגף יחסית מאונך לרצפה ולא חושב על הדברים האחרים.
אחרי שזה הסתדר התרכזתי בלדחוף את הברכיים כאילו ממש אתה קורע את הרצפה לשתי חלקים, אחרי זה הייתי מתרכז בהרמת האצבעות ברגליים כדי שהכובד יהיה על העקבים.
כל פעם תתרכז במשהו אחד עד שתצליח ותתחיל לשלב דברים אחרים.
בהצלחה

נערך לאחרונה:
בעזהי"ת

סקוואט לא רע, אבל תדגיש הרמת חזה (שאפשר גם לראות אותה דרך הדגשת מרפקים לאחור).

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
יש לי את הספר וקראתי את החלקים של הסקוואט והדדליפט. הטכניקה שלי שגויה מהיסוד אני עושה כבר הרבה זמן סקוואט, זה לא שזה פעם ראשונה שאני עושה סקוואט, כנראה בגלל זה הוא גם חלש יחסית . ברגע שאני עושה היפ דרייב ומתחיל את העלייה עם התחת כדי להתייצב הגב שלי הולך קדימה כבר בטבעיות ושאני מנסה להחזיק אותו אני כמעט נופל אחורה, כאילו האצבעות ברגל מתנתקות מהרצפה. זה יכול להיות קשור לאורך של הרגל שלי או הגב? או שזה סתם נשמע כמו תירוץ .

יש לי את הספר וקראתי את החלקים של הסקוואט והדדליפט. הטכניקה שלי שגויה מהיסוד אני עושה כבר הרבה זמן סקוואט, זה לא שזה פעם ראשונה שאני עושה סקוואט, כנראה בגלל זה הוא גם חלש יחסית . ברגע שאני עושה היפ דרייב ומתחיל את העלייה עם התחת כדי להתייצב הגב שלי הולך קדימה כבר בטבעיות ושאני מנסה להחזיק אותו אני כמעט נופל אחורה, כאילו האצבעות ברגל מתנתקות מהרצפה. זה יכול להיות קשור לאורך של הרגל שלי או הגב? או שזה סתם נשמע כמו תירוץ .
ערכתי את ההודעה שלי תקרא מה שרשמתי.
תתחיל כל פעם להתרכז במשהו אחד ותראה את ה DVD אני אומר לך שהוא ממש עוזר.
היה לי גם בעיה דומה בעבר הייתי מפחד להתיישב אחורה כדי לא ליפול, סקוואט דורש הרבה תרגול אין פה תירוצים, תתחיל לאט לאט את העלייה ותנסה תמיד לחשוב על גב ישר ואחרי שתסדר את העניין הזה תטפל בשאר כי זה כרגע הדבר שהכי מפריע פה.
תסתכל בעצמך הגב שלך כבר מקביל לרצפה

• פותח/ת השרשור
זאת אומרת להוריד משקל ולעבוד על טכניקה רק? וד"א במידה שאני באמת ירד עכשיו ל 100 סקוואט למשל ויצלם סירטונים של הטכניקה ותגידו לי שזה טוב. איזה תוכנית אתם ממליצים לי למסה הזאת ? אני משער שאני שוקל בערך 80 עכשיו אולי קצת יותר .

תמשיך עם ה SS עד שתתקע ותנסה ריסט או שתאכל עוד ואם הריסט לא יעזור תעבור ללינארית או שתתחיל חיטוב (זה כבר תלוי במצב שלך)
וכן תעבוד על טכניקה בנתיים

• פותח/ת השרשור
לא קראת את הפוסט נכון ? אמרתי שעשיתי חרא SS עשיתי לינארית סיימתי אותה בסקוואט 128 כי הגיע הקיץ כבר. התחלתי חיטוב ,סיימתי חיטוב שירדתי בו 11 קילו . כרגע אני בלינארית .

בעזהי"ת

אני רואה יתרון לחזור ללינארית, עם דילואוד קטן. כדי לתרגל טכניקה, אתה צריך תקופת מה שבה אמנם המשקל יהיה משמעותי, אבל עדיין לא תיגש לשבירת שיאים - כי תחת הנסיון לדחוף את הקצה שלך מאוד קשה לשפר טכניקה לקויה.

בסך הכל, לא יהיה שום דבר נורא אם תיגש לשבירת שיאים חודש אחד או חודשיים מאוחר יותר, תמורת זה שנתת לעצמך את הזמן למקסם את הטכניקה.

• פותח/ת השרשור
אוקיי תודה רבה על התגובות 😃 . ד"א zaptamaher מה אומר ה- בעזהי"ת בתחילת כל הודעה?

ולנושא- עוד תגובות בבקשה .

• פותח/ת השרשור
את הריסט לעשות רק בסקוואט התכוונתם נכון ? זאת אומרת להמשיך בלינארית בשאר התרגילים?

• פותח/ת השרשור
מבחינת טכניקה אין לי לפי מה שאמרו לי ... לכמה אתה ממליץ לי לרדת מיום חמישי בסקוואט ? נגיד ל 100?

זה תלוי בך, תשים משקל שלא יהיה קשה מדי אבל משקל שידרוש ממך קצת מעמס כדי שתוכל לעבוד על הטכניקה.
תנסה 100 קילו ותראה איך הולך

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית