הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סקוואט לאחר ניתוחים בגב

Reflect

משתמש משקיע
2,114
1
נק' מוניטין:
966
2,114
1
בזמן האחרון למרות החששות שיש לי התחלתי לבצע סקוואטים מלאים על משקלי עבודה אמיתיים, ורציתי להתייעץ אתכם בקשר למצב שלי :

לפני סביבות ה10 שנים עברתי 2 ניתוחים בעמוד השדרה בחוליות L1-L2 עקב גידול שפיר שנקרא אוסטובלאסטומה. מאז הכל טוב והייתי במעקב שנתי עד לגיוס, ושום דבר חריג לא קרה.

הבעיה היא בסקוואטים - הגב כואב לי אחרי שאני מבצע אותם. זה לא כאב נוראי בכלל אבל אני פוחד שאני עושה פה נזק בלתי הפיך. יכול להיות שהטכניקה שלי דורשת שיפור ואני מתכוון באמת לצלם את הסקוואטים שלי השבוע, אבל זה עדיין קצת מפחיד.

הרופאים בצבא לא יתנו לי שום פתרון, מקסימום יגידו לי להפסיק להתאמן לחלוטין. ולמעקב באיכילוב אני לא יכול להגיע היות ואני חייל לתפארת...

אשמח לשמוע דעות והצעות מכם.. במיוחד מכאלה שבאים מרקע של רפואה כמו אלירן ומשה 😃

תודה.

1) תצלם את הסקוואטים.
2) זה לא אחראי מצידנו לענות על שאלה כזאת ואנחנו גם לא יכולים. צריך לדעת אם נשאר נזק מהניתוח, מה מצבך היום וכו'. אתה עדין במעקב? אצל מי? למה לא לשאול את הרופא האישי שלך אם יש מניעה מפעילות גופנית?
3) תמיד תפקח עין, דברים כאלה יכולים לחזור מידי פעם ויכול להיות שזה בכלל לא הסקוואט.
4) אל תלך לרופאים בצבא אלא לרופאים אזרחים. ותפסיק להיות חייל טוב אחרת זה יעלה לך בבריאות.
5) רוב הסיכויים שזה כאבי מתחילים 😃 אבל כמו שאמרתי אי אפשר לדעת יותר מידי. הכלי הכי טוב לאנשים שיושבים מול מחשב זה סרטון של הסקוואט.

אגב, איך גילו לך? כאבים?

העצה הכי טובה שלי, תמצא רופא ספורט, שמתאמן ומבין באימונים, תשלם לו בצורה פרטית ותלך לייעוץ. אלו לא דברים לפתור בכותלי הפורום ואני לא ממליץ לעשות את התרגיל על דעת עצמך. אם אכפת לך מהבריאות שלך, הייתי הולך אפילו לכמה רופאים כאלו בין היתר אורוטופד מומלץ ובעל שם. שוב, בתור בן אדם בצבא זה יעלה לך כסף ואולי לא מעט, אבל אם זה חשוב לך אולי כדאי להשקיע מאשר לעשות נזק לטווח הארוך.

• פותח/ת השרשור
תודה על התשובות..
הרופא שטיפל בי ועשה לי את המעקב היה דר' ויינטרופ מאיכילוב הדסה, אם אתם מכירים..
גילו לי את זה בכלל מכאבי בטן כרוניים שהיו לי.. הגידול לחץ על הבטן כנראה.
בכל מקרה, אני אנסה להוציא אסמכתא תקציבית כדי לחזור למעקב באיכילוב.
בתקופה שעוד הייתי במעקב אני זוכר שהוא דווקא המליץ על פעילות גופנית, אבל לא נראה לי שהוא התכוון לתרגילים כמו סקוואט חח..

אני אחפש רופא ספורט. אם יש לכם מישהו להמליץ לי אני אשמח. אני לא רוצה ליפול על רופא אידיוט כמו כל הבררה שאוספים בשביל כתבות נגד אבקת חלבון בערוץ 2... :/

תודה

מסכים עם משה. אתה כרגע לא במעקב של אונקולוג/אורטופד?
אין מה לעשות, הדרך הטובה ביותר לבריאות טובה היא רפואה פרטית. מצא איזה רופא שמומחה לאוסטאובלסטומה ודבר איתו. שאל אותו על פעילות עצימה ועומס לא קטן.
ואני לא יודע כמה רופא ספורט יבין בגידולים ובהישנות שלהם, אבל אני אישית לא מכיר רופאי ספורט ששווים משהו. אולי אחרים פה כן מכירים.

אגב, באיזה שלב היה הגידול? ולפי מה שאני יודע אתה צריך להיות במעקב כל הזמן.

• פותח/ת השרשור
אני במעקב שנתי "כביכול", אבל המעקב התבצע דרך קופת החולים שלי ובית החולים איכילוב - מוסדות שאין לי גישה אליהם יותר בתור חייל. לפחות לא בצורה רגילה.
אני באמת אבקש אסמכתא למעקב מהיחידה מחר...

אני לא יודע הרבה על הגידול.. יש לי תיק רפואי של איזה 200 עמוד בבית שאני אוכל לעיין בו ולענות לך. אני יחזור מהשמירה מחר ואני אעדכן 😃
אני רק יודע שבניתוח הראשון הליצנים חתכו לא נכון ולא יכלו להוציא את כל הגידול בלי להפוך אותי לנכה, אז סגרו וניתחו בצד שבועיים לאחר מכן.
בהתחלה איבחנו את זה לא נכון וחשבו שנשאר לי כמה חודשים... כל הזין חחח

אם התחלת מעקב באיכילוב אתה יכול להשאר שם. ואם לא, תהפוך כמה שולחנות ויתנו לך כמה הפניות שאתה רוצה.
בקיצור, עזוב את הפורום, קח את התיק ואת עצמך בידיים, תשיג הפניות ותחקור את הרופא.

למעקב באיכילוב אני לא יכול להגיע היות ואני חייל לתפארת...

אין לי שום דעה שיכולה להועיל לך בפן הרפואי בנושא ,
עממה אני מפציר בך בכל לשון של בקשה אל תהיה חייל לתפארת, תלמד מניסיונם של אחרים, כמה שזה חרוש ובנלי בצבא מבינים רק כוח !

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית