הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ לימוד BOR, SQUAT, DEADLIFT

ElemenTal

משתמש פעיל
832
26
נק' מוניטין:
633
832
26
יש איזה חבר שרציתי ללהמליץ לו על SS, בינתים הוא לא כל כך בעיניין אבל לפחות המלצתי לו לנסות BOR במקום התרגיל מסור (אם ככה קוראים לזה, מה שעושים יד יד)

קיצר הוא פשוט לא יכול להתכופף ל 90 מעלות עם גב ישר. בעמדיה הגב שלו ניראה רגיל לגמרי, לא עקמת לא כלום, אבל לכופף תגב ולשמור עליו ישר, פשוט אין מצב, יש עיקום רציני גב ממש עגול בעיקר בגב התחתון.
אז סתם רציתי לדעת איך בן אדם כזה אמור לעשות BOR או תרגילים יותר קשים כמו סקוואט ודדליפט ?

מה זאת אומרת איך? הוא ילמד איך. יש אנשים עם מודעות גופנית נמוכה כמו ששמת לב. לוקח לו פשוט יותר זמן ללמוד. או שאתה לא מסביר לו ברור, שאין עם זה בעיה, אבל זו גם אפשרות.
זה לא "שהלך עליו", פשוט לוקח לו יותר זמן ללמוד.

• פותח/ת השרשור
הסברתי לו איך לקווץ שכמות, איך אמורה להיות ההרגשה של גב תחתון מוחזק (ע"י שכיבה על הבטן והרמת רגלים וידיים) אבל לא עוזר.
ובאמת יש אנשים עם מודעות גופנית נמוכה... אני מדגים לו להתכופף מהגב עם רגליים כמעט ישרות ומה שהוא עושה זה עם גב כמעט ישר מכופף ברכיים P:

1. אולי הוא פשוט לא גמיש מספיק.
2. איך אתה הראת לו? באויר כזה או עם מוט?
כי יש אנשים שלא יכולים להכינס לתנוחה הנכונה אלא אם הם מחזיקים משהו ש"יקבע" אותם לריצפה כמו שיש אנשים שעם מוט עושים סקוואט מצויין אבל בלי הם מאבדים שיווי משקל.

לפני שהתחלתי עם הסקוואט והדדליפט הייתי ממש לא גמיש בגב ולאט לאט השתפרתי בזכות התרגילים ואני עוד רק בהתחלה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית