הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ קריאטין העלה למישהו את התפקודי כליות?

• פותח/ת השרשור shirel
  • פורסם בתאריך

shirel

משתמש מתחיל
80
0
נק' מוניטין:
0
80
0
קניתי קריאטין ואני "בסרטים"
אני לוקח יום כן יום לא 5 גרם ( מה גם שאני לא יודע כמה זה ישפיע אם ככה)

רציתי לדעת אם הקריאטין גרם למישהו בבדיקות דם?
אם אני לא טועה הurea משקף את התפקודי כליות, לא?

תודה על התשובות...

בתקופה שלקחתי קריאטין עשיתי העמסה (5 ימים של 20-25 גרם ביום) ואז תחזוקה שבה לקחתי בערך 2-3 גרם ליום למשך שישה שבועות, ולא קרה לי שום דבר לכליות.

urea לא קשור לקראטין זה תוצר פסולת של חלבונים קריאטין מעלה את הקריאטנין כמו שאמרו לך שגם הוא מפונה דרך הכליות. למה אתה חושב שזה עושה לך נזק לכליות?

הוא כנראה אוכל הרבה חלבון ו"מאשים" את הקריאטין כמו הרבה אנשים.
קריאטין משפיע רק על קריאטינין כמו שאני ועדי אמרנו.

אף אחד לא אמר שזה מזיק. אתה יכול לפנות לאשכול המיתוסים שלי ולחפש שם. יש התיחסות לתפקוד כליות וצריכת חלבון.

חלבון לא גורם לתפקודי כליות גבוהים ואין שום בעיה לצרוך כמויות גבוהות של חלבון לאדם בריא. חלבון מעלה את רמות ה UREA בפלזמה שזה מוצר פסולת אשר נובע ממאזן חנקתי מעל הנורמה אין שום בעיה לכליות להתמודד עם זה זה מתפנה בשתן אבל בבדיקת דם רואים את זה. זה הכל קריאטין מעלה את רמות הקראטנין בדם וזה לא שייך לכליות

• פותח/ת השרשור
הוא כנראה אוכל הרבה חלבון ו"מאשים" את הקריאטין כמו הרבה אנשים.
קריאטין משפיע רק על קריאטינין כמו שאני ועדי אמרנו.

לא האשמתי אף אחד, ולא עשיתי בדיקת דם עדיין
קראתי שקריאטין לא אמור לעשות נזק לכליות לאנשים בריאים

סך הכל שאלתי על ניסיון של בני אדם. 😣

תודה על התשובות

אז למה התכוונת ב:

משתמע מדברייך כאילו החלבון גורם לתפקודי כליות גבוהים, אבל אולי אני לא יורד לסוף דעתך.
אשמח להסבר, תודה.
כל מוצר בכמות מוגזמת יכול לגרום לבעיות בגוף, גם מים. מינונים של כ-5 גרם לק"ג משקל נמצאו כבטוחים לשימוש לאנשים בריאים.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית