עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
אחי אני מצטער מאוד אתה ממש טועה ומה זאתה אומר ממש ממש לא נכון.כבר הסברתי.
דיבול בתור סייקל 1 יכול להניב תוצאות יפות מאוד, במיוחד אם אתה אחרי חיטוב, או הפסקה ארוכה באימונים, בגלל הזיכרון שריר, אתה תחזיר את כל המסה שאיבדת בזמן קצר. וגם היתרון פה שאתה לא מזריק טסט' חיצוני לגוף , והעליה במסת השריר תיהיה אפשרית לשימור, בניגוד לסייקל עם טסט'..
עוד דוגמה נניח ואתה עשית סייקל 1
לא משנה כמה חומרים תשלב אתה תעלה X קילו, אם אם תקח טרן טסט' ודיבול ביחד, אתה תגיע לאותם תוצאות שהיית לוקח מטסט' בלבד.
אני בעד דיבול למי שרוצה לעשות סייקל ממש בקטנה ולא באופן קבוע.
אחי אני מצטער מאוד אתה ממש טועה ומה זאתה אומר ממש ממש לא נכון.
הטענות של פה הם לא נכונות. הסיבה שאתה עולה מהר במשקל לאחר חיטוב לא קשורה לזיכרון שריר אלה לעובדה שהמטבוליזם שלך עולה והגוף יכול להפנות קלוריות לבניית שריר.כבר הסברתי.
דיבול בתור סייקל 1 יכול להניב תוצאות יפות מאוד, במיוחד אם אתה אחרי חיטוב, או הפסקה ארוכה באימונים, בגלל הזיכרון שריר, אתה תחזיר את כל המסה שאיבדת בזמן קצר. וגם היתרון פה שאתה לא מזריק טסט' חיצוני לגוף , והעליה במסת השריר תיהיה אפשרית לשימור, בניגוד לסייקל עם טסט'..
עוד דוגמה נניח ואתה עשית סייקל 1
לא משנה כמה חומרים תשלב אתה תעלה X קילו, אם אם תקח טרן טסט' ודיבול ביחד, אתה תגיע לאותם תוצאות שהיית לוקח מטסט' בלבד.
אני בעד דיבול למי שרוצה לעשות סייקל ממש בקטנה ולא באופן קבוע.
כן במידה ואתה לא לוקח HCG ו AI במהלך הסייקל בוודאי.גבר אני אומר את זה מהנסיון שלי אם החומר.. זה שזה לא מומלץ אני מסכים.
בסה"כ הוויכוח שלי היה פה עם משה, וטוב שהברת כאן את הנקודה.
אם דיבול מצריך PCT אגרסיבי, מה קורה אם סייקל אם טסט' ודיבול?.. ה-PCT לא יהיה יותר אגרסיבי?
אוקי.
יש לי אז שאלה, דוגמה ונניח ואני עכשיו לוקח טסט' דקה ודיבול, עליתי ב-4 שבועות 8 קילו, בשבוע ה-5 החומרים כבר מגיעים לרמות אופטימליות. לדעתך המשקל ימשיך לעלות במשך 5 השבועות הנוטרים ?..למרות העליה של ה-8 קילו ?
ואם כבר עוד שאלה קטנה.
מה דעתך על סייקל של 6 שבועות במינון של 750 מ"ג לשבוע, במקום סייקל של 10 שבועות, במינון של 500 מ"ג לשבוע, מה הכי אפקטיבי לדעתך?
ברור שלאחר 4 שבועות שבהם עלית 8 קילו העליה תהיה פחות משמעותית מהשבוע ה 9.
(זה לא רק קשור לחומרים). לדעתי ההבדלים יהיו יחסית זניחים למרות שבסייקל של 6 שבועות העליה תהיה מהירה יותר בגלל המינון הגדול יותר אבל בסך הכל הכללי העליה תהיה פחות או יותר זהה בהנחה שהתנאים שווים. (תזונה אימונים מנוחה וכו). לגבי התאוששות כם כן פחות או יותר שווה. בהנחה שPCT נכון ותקין ונלקח HCG במהלך הסייקל
בסך הכל הכללי בסייקל של 500מג ל 10 שבועות נלקחו 5גרם טסט ואילו ב 6 שבועות של 750מג נלקחו 4.5 גרם. הבדל זניח לכל הדיעות במינונים האלה.
בגדול אני חושב על סייקל קצר במינון גבוה, כחיסכון בחומרים.
אבל השאלה בגדול, אם ועלינו 10 קילו ב-6 שבועות. שבהם נקלח HCG ובסיום הסייקל נרד למינון של 100 מ"ג טסט לשבוע,כמין גשר למשך 3 שבועות .ואז שוב פעם נכנס לאותו סייקל באותו מינון,
תיהיה התקדמות טובה יותר מאשר סייקל רציף של 10 שבועות במינון של 500 מ"ג?..
כמובן שתזונה אימונים ושינה בהתאם, השאלה מה הכי אפקטיבי לטווח ארוך?
אני אסביר בקצרה למה ממש לא מומלץ לעשות סייקלים של דיבול בלבד.
אני אסביר טיפה על המבנה המולקולרי של דיבול על מנת שתבינו איך בדיוק הוא עובד בגוף (לא לדאוג אני לא הולך לחפור)
דיבול בנוי משרשרת של 20 פחמנים (עם שינוי בפחמן ה 17 מה שגורם למעבר למחזור הדם דרך הכבד)
לדיבול יכולת חלשה (יחסית) להיצמד לקולטן האנרוגני. הוא גורם לעליה מהירה בכוח ועליה בסינתוז החלבון מה שגורם להוספת שריר,הוא גורם לירידה בחלבון ה SHBG מה שמביא לעליה של רמות הטסט החופשיות בדם.
בקיצור דיבול הוא סטרואיד חזק אשר בהחלט מביא לעליה בכח ומסת השריר.
עכשיו בואו נדבר טיפה על תופעות הלוואי שדיבול גורם להם. דיבול עובר המרה לאסטרוגן ע"י אנזים aromatase
אבל הוא לא מומר לאסטרוגן רגיל אלה לצורה יותר פוטנטית של אסטרוגן methylestrodiol שביא צורה חזקה מאוד של אסטרוגן ועמידה יותר מה שכמובן יכול לגרום לגיינו (אפשר להתגונן ע"י AI או serms) הוא יביא לספיחת נוזלים גבוהה מאוד (מה שמטעה וגורם לחשוב שהעליה היא ברובה במסת השריר) דיבול יגרום גם לעליה בלחץ הדם גם בגלל שהוא גורם לספיחת סודיום גבוהה. דיבול יגרום להשבתה חזקה של ציר ה HTPA ולהשבתה חזקה של ייצור הטסט הטבעי. דיבול יגרום לעליה בכולסטרול הרע וירידה בכולסטרול הטוב. דיבול יגרום לעליה בטריגלצירידים.
דיבול מצריך PCT יחסית אגרסיבי (בגלל התצורה הפוטנטית של אסטרוגן שאליה הוא מומר.) עכשיו אני אסביר מדוע יהיה קשה לשמור על התוצאות לאחר סייקל דיבול בלבד. לדיבול זמן מחצית החיים של 6-8 שעות. זאת אומר שהוא מתפנה מהגוף בצורה מהירה. לאחר שמפסיקים לקחת את החומר תהיה ירידה דרמטית בקצב סינתוז החלבון יתהיה עליה דרמטית ברמות ה SHBG (וירידה ברמות הטסט החופשי) תהיה רמה גבוהה של אסטרוגן. כל הגורמים האלה יגרמו לירידה דרמטית במסת השריר וזה לא משנה כמה אוכל אדם ידחוף או כמה חזק הוא יתאמן הגוף לא יכול לשמר את המסה הזאת פיזיולוגית. מה שכן יקרה במצב כזה זה עליה במסת השומן
(חוסר טסט + אסטרוגן גבוה+קורטזול גבוהה= שומן!!!).
בקיצור הסיבה שלא מומלץ לעשות סייקלים של דיבול לבד היא לא כי אי אפשר לעשות אפשר וגם אפשר וגם יהיו תוצאות הבעיה היא בהרגלים כאלה שהנזק עולה על התועלת וצריך לחשוב על הבריאות בעיקר כאשר לוקחים חומרים והגרלים כאלה יביאו לבעיות בריאותיות לא היום ולא מחר ולא עוד שנה או שנתיים אלה עוד 20-30 שנה. ופה אנשים לא חושבים לטווח הרחוק מעניין אותם רק להוסיף עוד קילו שנתיים. זאת מחשבה מסוכנת ובעייתית.
שלא לדבר על החוסר יעילות של סייקל כזה. וכן הוא בהחלט מצריך PCT ואפילו דיי אגסיבי. אז תעשו לי טובה תתחילו לעשות דברים כמו שצריך. "להבין" בחומרים זה לא רק לדעת מי השחקנים המובילים בשוק ואיזו חברה יש לה חומר טוב או לא הוא להכיר את שלל סוגי הסטרואידים. זה לדעת איך לשלב מה לשלב איך להתאושש איך חומרים משפעים על הגוף ובאיזה עוצמה. ופה ידידיי יש חוסר ידע לרוב האנשים. אז לא סייקל של דיבול לבד ממש לא מומלץ מסיבה פשוטה הוא לא יעיל ובעל תופעות לוואי שלא מצדיקות את התוצאות.