הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ כאבים בצד ימין של הגב התחתון לאחר אימון ריצה (אחרי יומיים שעשיתי AB)

Enforcer

משתמש פעיל
673
1
נק' מוניטין:
163
673
1
ובכן, לקחתי מהאתר תוכנית AB שמתאימה לחיטוב.
ביום שני עשיתי A ולאחר מכן 40 דק' ריצה (10 דק' מתוכם הליכה מהירה)
ביום שלישי B ללא ריצה
יום רביעי הלכתי רק למטרת ריצה- הרגשתי שהרבה יותר קשה לי לרוץ במהירות שרצתי ביום שני, ושאני לא אצליח לסחוב את הריצה אם אני אבחר בשיפוע שבחרתי ביום שני.
כ-5-10 דקות אחרי הריצה הרגשתי שצד ימין של הגב התחתון מתחיל לכאוב מעט, והכאבים ממשיכים עד עכשיו.

הכאבים לא כל כך מדאיגים אותי, כי אני יודע שהם יעברו תוך יום- יומיים.

השאלה שלי- ממה הם נובעים ?
בגלל שאחרי שהתאמנתי ביום שני ושלישי- הייתי אמור לנוח היום ?
או שסתם העמסתי על עצמי?
או שזה בכלל קרה בגלל שעשיתי תנועה לא נכונה בריצה\שיפוע ?

תודה מראש לעוזרים.

אם אתה יודע שהם יעברו תוך יום, למה זה משנה ממה הם נובעים? אתה תתעכב על כל כאב קטן שיופיע לך כתוצאה מאימונים?

• פותח/ת השרשור
אם אתה יודע שהם יעברו תוך יום, למה זה משנה ממה הם נובעים? אתה תתעכב על כל כאב קטן שיופיע לך כתוצאה מאימונים?

כי אני לא רוצה לעשות היום או מחר את אותה טעות ולהפוך את הכאבים האלה ממשהו חד פעמי לכאבים יותר חזקים שישארו לאורך זמן.
מפריע לי שהכאבים האלה לא הופיעו במשך היומיים שעשיתי אימוני כוח, אלא דווקא ביום השלישי שעשיתי ריצה, ומעניין אותי אם זה קשור לעובדה שלא נתתי לגוף מנוחה ביום השלישי, או שפשוט עשיתי תנועה לא נכונה בריצה.

אם אתה לא יודע, ובטח לא סיפרת ממה יתכן והם הופיעו, אף אחד לא יוכל להגיד לך בוודאות ממה הם.

• פותח/ת השרשור
אם אתה לא יודע, ובטח לא סיפרת ממה יתכן והם הופיעו, אף אחד לא יוכל להגיד לך בוודאות ממה הם.

אמרתי ממה יתכן והם הופיע- עקב זה שהתאמנתי 3 ימים ברצף במקום לעשות יום מנוחה, ויתכן כי הופיעו בגלל תנועה לא נכונה בזמן הריצה.
זה מה שרציתי לשאול את החבר'ה כאן- מה יותר הגיוני מצידם.

בסדר, אבל עדיין יש מלא סיבות, זה שהתאמנת ברצף לא אומר ממה זה קרה.

בכל מקרה, כמו שקולד פייר אמר לך יש מלא סיבות, מה גם שלהסביר מה זה "כואב" דרך האינטרנט זה בעיה.

לדעתי יותר הגיוני שעשית תנועה לא נכונה ומתחת שריר.
תקפיד לעשות חימום טוב לפני הריצה (כמו שהיה לך ביום שני - אימון).

קודם כל תעשה מתיחות לכל השרירים לא רק לרגליים.
וקח 5 דקות לפני הריצה לחמם את השרירים (כפיפות בטן, שכיבות סמיכה וכו').

נתחיל מזה שאני לא רץ. דבר שני, אני לא עושה מתיחות אף פעם. דבר שלישי שאני חוזר עליו, מתיחות זה לא חימום וחימום זה לא מתיחות.

• פותח/ת השרשור
נתחיל מזה שאני לא רץ. דבר שני, אני לא עושה מתיחות אף פעם. דבר שלישי שאני חוזר עליו, מתיחות זה לא חימום וחימום זה לא מתיחות.

אז איזה חימום אתה כן ממליץ לעשות לפני ריצה? (במידה והגעתי למכון כושר רק בשביל לרוץ ולא עשיתי אימון לפני)

מעבר לזה, 4 פעמים בשבוע אימון אירובי במשך 40-45 דקות שמתוכו נטו ריצה זה 30-35 דקות, זה סבבה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית