הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חגורה

ElemenTal

משתמש פעיל
832
26
נק' מוניטין:
633
832
26
1. אני יודע שיש כאלה שיגידו שלהתחיל להשתמש בחגורה אפשר מתי שרוצים, אבל בכללי ההמלצה זה כשהסקוואט הוא פי 1.5 ממשקל הגוף - השאלה שלי זה פי 1.5 ממשקל הגוף רגיל או המסה הרזה ?
2. היום עשיתי סט אחרון עם חגורה, אז קודם כל זה מאוד עזר, כי סט שני בלי חגורה עשיתי רק לשלוש וסט אחרון עם חגורה לחמש, אז רק רציתי לדעת אם יש הסבר של איך זה עובד ולמה זה עוזר ?
3. זה אפשרי לעשות ככה לבינתים (עד לשימוש מלא בחוגרה) שסט ראשון שני יהיו בלי חגורה וסט שלישי עם חגורה ? או שברגע שעשיתי סט אחרון עם חגורה אז אימון הבא סט ראשון בלי יהיה כבד רצח ? (אני ב SS)

ציטוט מתוך המאמר "ציוד אישי בחדר הכושר" מהפורטל
"חגורה מייצבת את עמוד השדרה ע"י הוספה ללחץ התווך-בטני שנגרם משרירי הבטן, ככה שהחגורה היא כמו שריר בטן נוסף. שריר בטן נוסף המאפשר לבצע סקוואט ומשיכות עם יותר משקל, כך מציבים יותר לחץ על שרירי היעד ועל עמוד השדרה, ואלו דורשים שיותר עבודה תתבצע ע"י כל מערכות אלו."

בעיקרון זה גורם לשרירי הבטן לייצר יותר כוח וזה מייצב אותך, מה שמוריד חלק מהעומס בתנועה.

אבל לא מומלץ להשתמש בה כל הזמן, עדיף שתתאמן בצורה רגילה כמה שיותר זמן ורק שאתה הולך על שיא חדש או מרגיש שקשה לך ואתה לא יכול לעשות עוד סט תשים אותה, לפעמים קורה שאני מביא את החגורה איתי ולא משתמש בה אימון שלם.

• פותח/ת השרשור
כמו שאמרתי אני ב SS, כל אימון זה משקל גבוה יותר. אז מה שאתה אומר כן אפשר להשתמש בא חלקית, רק מתי שמרגיש שאולי אני לא אסיים תסט הבא...

(מה זה בתמונה שלך... עכבר או נחש ? ומה הוא אוכל ענב ? )

1. שטויות, אתה יכול להשתמש גם אחרי סקוואט של 1.2 משקל גוף ואפילו לפני אם אתה חושב שזה הכרחי.
2. ענו לך
3. אין סיבה לעשות דבר כזה.. תעשה הכל או כלום עם חגורה, העיקר שאתה מתקדם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית