הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ צריך את עזרתכם (בעיקר מאמנים ואנשי נסיון)

יוסף

משתמש מתחיל
4
0
נק' מוניטין:
0
4
0
שלום ,
אני בן 21 , ורק לפני שבועיים החלטתי לכנס לחדר כושר פעם ראשונה בחיים שלי 😃
המטרה שלי כמו רוב האנשים היא הורדת אחוז שומן ועלייה במסת שריר .
הניתונים שלי ביום הראשון בחדר כושר הם :
גובה : 175 משקל : 68.8 אחוז שומן : 21.8% מסת שריר : 38.6%

היום אחרי שבועיים בחדר כושר יש לי :
משקל : 68.7 אחוז שומן : 19.4% מסת שריר : 40.5%

השאלה שלי :
האם לפי הניתונים אני עובד בסדר ? או שצריך להגיע לתוצאות יותר טובות בתקופה של שבועיים ??
שאלה שנייה :
כמה מומלץ להיות אחוז השומן ואחוז מסת שריר ??

תודה לכם מראש
יוסף

• פותח/ת השרשור
כתבתי בעיקר מאמנים ו....
וזה נובע מחוסר הידע שלי בתחום הזה והרצון להתחיל נכון .
אבל בכל מקרה ברור שגם דעות של אחרים אני מקבל בשמחה 😃

עלייה במאסת שריר וירידה באחוז שומן היא בלתי אפשרית
לעליה במאסת שריר אתה צריך להיות בעל מאזן קלורי חיובי (להכניס יותר ממה שאתה מוציא כאנרגיה) ולהורדת שומן,להיפך.
מעניין אותי מאיפה הבאת את הנתונים של האחוזים בגוף שלך,זה לא אומר שום דבר אבל אני מניח שזה לא מדויק ושגוי מאוד (הבדיקה היחידה שתוכל להתסמך עליה היא בווינגייט,ואני לא מאמין שעשית אותה)
אני ממליץ לך לכתוב את תוכנית האימונים שלך ואת התזונה שלך שנוכל לעזור לך.
ותוך כדי לקרוא את המדריך בפורטל של איך לגדול והלחזק.
בהצלחה בהמשך

---------- התגובה התווספה ב 14:14 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 14:13 ----------

אם האחוז שומן שלך גבוה מידי,אני ממליץ לך להתחיל מתוכנית חיטוב,כדי שתהיה לך התחלה טובה יותר ולא תגיע לאחוז שומן גבוה מידי.
גם על זה יש מאמר בפורטל

• פותח/ת השרשור
תודה על התגובה 😃
תוכנית האימון שלי היא לפי ABC , אני מתאמן 3 ימים ברצף ואחר כך יום מנוחה . בכל יום אימון אני עושה הליכה כ 30 דקות אחרי האימון .
הניתונים הם מהמכון , יש שמה מכשיר שמחשב את זה (כמו מאזניים עם חבל שמרימים ...) .
לגבי התזונה אני כל יום שותה כוס חלב , כל יום קופסה-קופסה וחצי טונה , ואחי האימון שותה אבקה , וגם יש ארוחה גדולה כל יום מהשהו אחר (אורז , בשר ...) זהו בעיקר .

נערך לאחרונה:
בכיף הייתי עונה לך אבל אתה רוצה רק את עזרתם של מאמנים או בעלי ניסיון רב 🖕

קצת צורם לעיניים ידידי, למה ככה? הוא לא התכוון לפגוע בך אישית, אל תקח ללב הוא פשוט לא רוצה שייטעו אותו וזה הגיוני מאוד! בכל אופן, בפעם הבאה אני בטוח שתגיב יותר לעניין 😃

שלום ,
אני בן 21 , ורק לפני שבועיים החלטתי לכנס לחדר כושר פעם ראשונה בחיים שלי 😃
המטרה שלי כמו רוב האנשים היא הורדת אחוז שומן ועלייה במסת שריר .
הניתונים שלי ביום הראשון בחדר כושר הם :
גובה : 175 משקל : 68.8 אחוז שומן : 21.8% מסת שריר : 38.6%

היום אחרי שבועיים בחדר כושר יש לי :
משקל : 68.7 אחוז שומן : 19.4% מסת שריר : 40.5%

השאלה שלי :
האם לפי הניתונים אני עובד בסדר ? או שצריך להגיע לתוצאות יותר טובות בתקופה של שבועיים ??
שאלה שנייה :
כמה מומלץ להיות אחוז השומן ואחוז מסת שריר ??

תודה לכם מראש
יוסף

יוסף היקר, איך היו החלומות בלילה? 😉

בכל אופן, הכל תלוי במטרות שלך וביעדים שאתה מציב לעצמך, לכל אחד יש פרספקטיבה שונה, אחד יגיד שאתה קטן מידי, השני שגדול מידי, השלישי ששמן מידי וכן הלאה, זה לא נגמר.
אני מאמין במשפט "פשוט תהיה אתה", ותעשה מה שאתה רוצה, וחושב שנכון!
ברגע שתאהב את עצמך אחרים יאהבו אותך גם כן !

שיהיה בהצלחה!

עלייה במאסת שריר וירידה באחוז שומן היא בלתי אפשרית
הבחור הוא גם צעיר, גם מתחיל וטרי לחלוטין וגם עם אחוז שומן לא נמוך. בהתחלה הוא כן יכול לעלות במאסת שריר תוך ירידה בכמות השומן, אבל אתה צודק שלא לאורך זמן.

---------- התגובה התווספה ב 14:32 ---------- התגובה הקודמת הייתה ב 14:30 ----------

תודה על התגובה 😃
תוכנית האימון שלי היא לפי ABC , אני מתאמן 3 ימים ברצף ואחר כך יום מנוחה . בכל יום אימון אני עושה הליכה כ 30 דקות אחרי האימון .
הניתונים הם מהמכון , יש שמה מכשיר שמחשב את זה (כמו מאזניים עם חבל שמרימים ...) .
לגבי התזונה אני כל יום שותה כוס חלב , כל יום קופסה-קופסה וחצי טונה , ואחי האימון שותה אבקה , וגם יש ארוחה גדולה כל יום מהשהו אחר (אורז , בשר ...) זהו בעיקר .
א. תוכנית זוועתית בשביל מתאמן מתחיל. פשוט זוועתית. תתחיל לקרוא מאמרים בפורטל, גם לגבי אימונים וגם לגבי תזונה.

ב. המכשירים האלה רחוקים מלהיות אמינים, יש להם סטיות ממש לא קטנות ואני מדבר בסדר גודל של אחוזים שלמים (והרבה) אז להסתמך עליהם בקטע של שברי אחוז זה ממש לא לעניין. המדד היחיד שלך (פרט למראה) הוא משקל, שעליו אתה עולה בתנאים זהים כל הזמן, הכי טוב בבוקר לפני ארוחה ואחרי התפנות.

תודה על התגובה 😃

אתה לא אוכל כלום
זה נראה שאתה לא כ"כ יודע מה אתה עושה וקיבלת הרבה עצות ממאמנים בחדר כושר
תתחיל לקרוא קצת
אבל קודם תחליט מה אתה רוצה
חיטוב או מאסה
ואז תתחיל לקרוא בהתאם
ממליץ לך להפסיק עם הABC והפמפומים ולעבור לתוכנית כוח כלשהי,בתור מתאמן מתחיל,אתה תגדל משניהם אותו דבר.אבל במידה ותצליח בSS (תוכנית כוח למתחילים) אני יכול להבטיח לך שכל אימון יהיה הרבה יותר כיף מאשר לבוא ולפמפם את עצמך כדי להחתים כרטיס שהיית בחד"כ ובנוסף תוכל לשפר את הכוח שלך ואת הטכניקה בתרגילים מורכבים
מה שהמון אנשים לא עושים ומעדיפים לקחת משקולת של 15 קילו ולאונן על עצמם במראה

קצת צורם לעיניים ידידי, למה ככה? הוא לא התכוון לפגוע בך אישית, אל תקח ללב הוא פשוט לא רוצה שייטעו אותו וזה הגיוני מאוד! בכל אופן, בפעם הבאה אני בטוח שתגיב יותר לעניין 😃
יוסף היקר, איך היו החלומות בלילה? 😉

בכל אופן, הכל תלוי במטרות שלך וביעדים שאתה מציב לעצמך, לכל אחד יש פרספקטיבה שונה, אחד יגיד שאתה קטן מידי, השני שגדול מידי, השלישי ששמן מידי וכן הלאה, זה לא נגמר.
אני מאמין במשפט "פשוט תהיה אתה", ותעשה מה שאתה רוצה, וחושב שנכון!
ברגע שתאהב את עצמך אחרים יאהבו אותך גם כן !

שיהיה בהצלחה!
בנאדם שואל איך התוכנית אימונים שלו ואתה עונה לו "פשוט תהיה אתה ותעשה מה שאתה רוצה"? ספאמר! קבל מוניטין שלילי.
ועוד אומר למישהו אחר שהוא לא מגיב לעניין! 😵

בנאדם שואל איך התוכנית אימונים שלו ואתה עונה לו "פשוט תהיה אתה ותעשה מה שאתה רוצה"? ספאמר! קבל מוניטין שלילי.
ועוד אומר למישהו אחר שהוא לא מגיב לעניין! 😵

מנהלת יקרה, הוא שאל בפירוש "כמה מומלץ", להיות אחוז השומן ומסת השריר.
וכפי שאת בוודאי יודעת, זה נתון לפרשנות ודעה סובייקטיבית.
בודיבילדר לא ישמח מרמת מסת השריר שהוא יכול להגיע אליה בצורה טבעית! כלומר, גם אם הוא יהיה בעל מסת שריר מירבית שגופו יכול להכיל בודיבילדר יגיד לו שהוא לא מספיק שרירי!
ולעומת זאת, אדם מן הרחוב יכול להגיד על אדם שמתאמן כמה חודשים שהוא שרירי מידי וצריך לרדת בנפח הגוף! אז איך אפשר לענות על זה בצורה אחרת?

הוא גם לא שאל בכלל על תוכנית האימונים, אני לא רואה שום פירוט של תרגילים, סטים, חזרות וכו'

בכל אופן, הכי חשוב שבחיים המוניטין יהיה חיובי!

יום טוב לך, לא התכוונתי להיות ספאמר, אני פשוט מביע את דעתי הכנה.

😃

הוא גם לא שאל בכלל על תוכנית האימונים, אני לא רואה שום פירוט של תרגילים, סטים, חזרות וכו'
😃
הוא שאל:
"השאלה שלי :
שאלה שנייה :
כמה מומלץ להיות אחוז השומן ואחוז מסת שריר ??"

במקרה כזה אפשר לשאול אותו מה המטרות שלו ואיך הוא מתאמן, ואז להמשיך בהתאם.
אין אחוז מומלץ של מסת שריר. יש טווח אחוזי שומן שנחשב ל "בריא". רמות דיוק של שיטות שונות למדידת אחוזי שומן זה כבר שאלה אחרת.

אבל אם אתה רוצה לדבר עם אנשים "לאהוב את עצמם כמו שהם" ו"לעשות מה שהם חושבים לנכון" - אז זה באוף טופיק, או בפורום של פסיכולוגיה.

בודיבילדר לא ישמח מרמת מסת השריר שהוא יכול להגיע אליה בצורה טבעית! כלומר, גם אם הוא יהיה בעל מסת שריר מירבית שגופו יכול להכיל בודיבילדר יגיד לו שהוא לא מספיק שרירי!
ולעומת זאת, אדם מן הרחוב יכול להגיד על אדם שמתאמן כמה חודשים שהוא שרירי מידי וצריך לרדת בנפח הגוף! אז איך אפשר לענות על זה בצורה אחרת?

בכל אופן, הכי חשוב שבחיים המוניטין יהיה חיובי!

יום טוב לך, לא התכוונתי להיות ספאמר, אני פשוט מביע את דעתי הכנה.

😃

קלעתה בול תמיד אומרים עליי שאני יותר מידי וצריך לרדת ושזה כבר מגעיל
אני שם 🖕 וממשיך כי אני יודע שזה כלום

הוא שאל:
"השאלה שלי :
שאלה שנייה :
כמה מומלץ להיות אחוז השומן ואחוז מסת שריר ??"

במקרה כזה אפשר לשאול אותו מה המטרות שלו ואיך הוא מתאמן, ואז להמשיך בהתאם.
אין אחוז מומלץ של מסת שריר. יש טווח אחוזי שומן שנחשב ל "בריא". רמות דיוק של שיטות שונות למדידת אחוזי שומן זה כבר שאלה אחרת.

אבל אם אתה רוצה לדבר עם אנשים "לאהוב את עצמם כמו שהם" ו"לעשות מה שהם חושבים לנכון" - אז זה באוף טופיק, או בפורום של פסיכולוגיה.

למה בכוח? 😃

כולנו פה במטרה לעזור אחד לשני, וגם אם את לא מבינה משהו שמישהו אחר כותב,או לא מסכימה איתו זה אינו אומר שהוא טועה, או שאין לו זכות להביע דעה.

הכוונה בלאהוב את עצמך היא להתאמן כדי להיות מרוצה בעצמך, מעצמך! ולא לפי מה שחברי הפורום יחליטו שטוב, או לא טוב.

בכל אופן, אני לא כאן כדי להתווכח, רק רוצה לעזור ולהיעזר!

👋

יום טוב 😃

• פותח/ת השרשור
באמת תודה לכל מי שהגיב .

- לגבי המשפט : "אי אפשר להוריד שומן תוך כדי עלייה במסת שריר"
את האמת זה נשמע מאוד הגיוני ותמיד חשבתי על הסתירה שעומדת מאחורי שתי המטרות ביחד ... אבל המון תודה לך שהפנית אותי למאגר המאמרים ושם לפי מה שקראתי יש אפשרות להשיג את 2 המטרות רק בשני מצבים המפורטים במאמר , אחד מהם הוא : המתחיל עם העודף שומן .
(קישור למאמר : http://www.kilogram.co.il/1633/הורדה-בשומן-תוך-כדי-העלאה-במסת-השריר/ ) .
אז נראה לי שאני כן יכול להשיג את המטרה שלי , השאלה עכשיו עד מתי אני יכול לסמוך על זה ? (לקחת בחשבון כמו שאמרתי שאני מתאמו 3 ימים ברצף ואחר כך יום אחד מנוחה) .

- לגבי האוכל , לפי המאמרים אני צריך להכניס לגוף שלי 1.5-2 גרם של חלבון לכל 1 קילו , אז זה יוצא שאני צריך כל יום בין 104-135 גרם של חלבון . לפי האוכל שאני אוכל (קופסא וחצי טונה זה 35 גרם , האבקה זה בערך גם 35 גרם , החלב זה כ- 20גרם , והארוחה הגדולה שמכילה בשר מינימום יש בה 25 גרם חלבון .... זה יוצא ס"כ 115 גרם בהנחה שאני לא מוסיף עוד דברים כמו גלידה , שוקו , יקרות , פירות ... אז מבחינת האוכל נראה לי שזה בסדר ) .

- לגבי תוכנית האימון תודה על הערות שלכם ואני אתייעץ עם מאמן חדר הכושר בנושא הזה .

תודה 😃

באמת תודה לכל מי שהגיב .

- לגבי המשפט : "אי אפשר להוריד שומן תוך כדי עלייה במסת שריר"
את האמת זה נשמע מאוד הגיוני ותמיד חשבתי על הסתירה שעומדת מאחורי שתי המטרות ביחד ... אבל המון תודה לך שהפנית אותי למאגר המאמרים ושם לפי מה שקראתי יש אפשרות להשיג את 2 המטרות רק בשני מצבים המפורטים במאמר , אחד מהם הוא : המתחיל עם העודף שומן .
(קישור למאמר : http://www.kilogram.co.il/1633/הורדה-בשומן-תוך-כדי-העלאה-במסת-השריר/ ) .
אז נראה לי שאני כן יכול להשיג את המטרה שלי , השאלה עכשיו עד מתי אני יכול לסמוך על זה ? (לקחת בחשבון כמו שאמרתי שאני מתאמו 3 ימים ברצף ואחר כך יום אחד מנוחה) .

- לגבי האוכל , לפי המאמרים אני צריך להכניס לגוף שלי 1.5-2 גרם של חלבון לכל 1 קילו , אז זה יוצא שאני צריך כל יום בין 104-135 גרם של חלבון . לפי האוכל שאני אוכל (קופסא וחצי טונה זה 35 גרם , האבקה זה בערך גם 35 גרם , החלב זה כ- 20גרם , והארוחה הגדולה שמכילה בשר מינימום יש בה 25 גרם חלבון .... זה יוצא ס"כ 115 גרם בהנחה שאני לא מוסיף עוד דברים כמו גלידה , שוקו , יקרות , פירות ... אז מבחינת האוכל נראה לי שזה בסדר ) .

- לגבי תוכנית האימון תודה על הערות שלכם ואני אתייעץ עם מאמן חדר הכושר בנושא הזה .

תודה 😃
אתה 68 ק"ג על 1.75, אין לך עודף שומן. כאשר מדברים על עודף שומן, מדברים על obese עם 30% שומן ומעלה, אתה לא בקטגוריה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית