כה אני יודע שצריך להתאמן על זה.. אבל הקטע שתכנית כוח שאני עושה אני עושה מתח עם משקל 5 חזרות.. ואני רוצה לנוסת את התכנית של 50 מתח או השיטה של ביל סטאר.. איך אני משלב את השיפור מתח בתכנית כח? מבחינת זמנים אימונים.. מקווה שהבנתם אותו
שלום לך שבלולון,
עדיף שתמשיך לעשות את תכנית הכוח ולהתאמן על מתח בדיוק כמו שאתה מתאמן על כל תרגיל אחר. תמשיך לעשות אותו, תמשיך לאכול ולישון כמו שצריך ואתה תשתפר בדיוק במתח בדיוק כמו שתשתפר בתרגילים האחרים.
לא אמרת את זה..
בכל מקרה, בשביל לעשות מתח אתה חייב להתאמן על מתח.
אם תמשיך להתאמן על מספר החזרות אתה תחזק את הסיבולת שלך
אם תתאמן על כמה משקל אתה מרים בחזרה, אתה תחזק את הכוח שלך
אם אתה רוצה לעשות 15-20 מתח, אין לי עצה אחרת חוץ מלהגיד לך לעשות מתח ללא משקל בימים שאין לך אימון (התכנית של ביל סטאר או 50 עליות מתח)
ואתה תשתפר. רק שזה כנראה יפגע לך בהתאוששות.
לא חבל?
אם אתה רוצה להשתפר במתח עם משקל גוף תעשה דבר כזה :
כל אימון נגיד אתה עושה 3 סטים עד כשל, אימון ראשון עשית 20 חזרות בכללי, אז אימון הבא תנסה לעשות 21 חזרות אפילו ביותר סטים של פחות חזרות
לי זה שיפר את המתח מ2-3 בסט ל15-20 בכל סט ( וגם עליתי במשקל גוף אז בכלל)
אדון שבלולון- אני אתן לך דוגמא אחרת. פעם היית עושה בנצ' של 30 קילו לדוג' ל10 חזרות ונקרעת. לאחר מכן התחלת תוכנית כוח והגעת ל100 קילו- עכשיו ה30 קילו יראו כמו משחק ילדים נכון? הדבר תקף גם לגבי מתח. פעם הייתי עושה מתח 3X7 עם משקל גוף ונקרעתי. התחלתי להעלות משקלים ל3X5 עד שהגעתי ל30 קילו קשורים עליי- היום אני עושה 20+ מתח בלי בעיה. שיהיה בהצלחה