ייעוץ בעיה עם מרחקים לאימון אינטרוולים

• פותח/ת השרשור Snatch
  • פורסם בתאריך

Snatch

משתמש מתחיל
268
13
נק' מוניטין:
33
268
13
אני כרגע עושה ריצה איטית של 30-40 דקות והייתי מעדיף לעבור לאימון אינטרוולים, או לשלב את שניהם.
הבעיה עם אינטרוולים היא שאין באיזור שלי(גר במושב קטן) שום דרך/כביש/מסלול שאני יודע את האורך שלו
אפילו לא בערך, ככה שאי אפשר לקבוע תוכנית מסודרת.
מה אפשר לעשות בעניין הזה? יש דרך פשוטה למצוא אורך של דרך ברמה של מטרים?

אני כרגע עושה ריצה איטית של 30-40 דקות והייתי מעדיף לעבור לאימון אינטרוולים, או לשלב את שניהם.
הבעיה עם אינטרוולים היא שאין באיזור שלי(גר במושב קטן) שום דרך/כביש/מסלול שאני יודע את האורך שלו
אפילו לא בערך, ככה שאי אפשר לקבוע תוכנית מסודרת.
מה אפשר לעשות בעניין הזה? יש דרך פשוטה למצוא אורך של דרך ברמה של מטרים?

תמדוד עם הספידומטר של הרכב, או בgoogle earth.

ואם יש לך אייפון/אייפוד יש תוכנה שעובדת יחד עם הGPS והיא אומרת כמה עברת היא מראה לך את המסלול מה המהירות שלך וכ'ו..
דבר שימושי..

זה לא הכי מדויק בעולם, אבל זה מספיק טוב בשביל מה שאתה צריך.
מה לא מדויק בזה?

בהנחה ואתה יודע למדוד (כלומר מודד מסלול ולא קו אווירי ויודע לזהות את המסלול שלך בתצלום) זה כלי מדויק מאוד ומה כבר יכול להיות לא מדויק בתצלום לוויון שנמדד אלקטרונית ע"פ קנ"מ?

את המסלולים שלי אני מודד גם בגוגל וגם עם רכב וביינתים לא מצאתי סתירות משמעותיות.

מה לא מדויק בזה?

בהנחה ואתה יודע למדוד (כלומר מודד מסלול ולא קו אווירי ויודע לזהות את המסלול שלך בתצלום) זה כלי מדויק מאוד ומה כבר יכול להיות לא מדויק בתצלום לוויון שנמדד אלקטרונית ע"פ קנ"מ?

את המסלולים שלי אני מודד גם בגוגל וגם עם רכב וביינתים לא מצאתי סתירות משמעותיות.
הרזולוציה של זה היא 20 מטר אני חושב, וגם המדידה של רכב היא לא הכי מדויקת בעולם.
זה מספיק טוב בשביל מה שצריך, אבל זה לא מושלם.

בעזהי"ת

יש לך שם גבעה קטנה, או משהו כזה? רוץ אותה למעלה, ותלך אותה חזרה למטה. אם תשתמש באותו קטע, הלוך חזור, תוכל לוודא שקטעי המאמץ והמנוחה שלך, הם פחות או יותר באותו אורך.

• פותח/ת השרשור
הסתדרתי עם התוכנה, תודה לכולם. עכשיו בקשר לאימונים...
חשבתי לעשות בשבוע 3 אימוני כוח,אחד אינטרוולים 8X250,אחד ריצה ארוכה בסביבות 5-8KM
זה יעיל לסיבולת ובו זמנית להתקדמות במשקלים ?
ועוד שאלה - אפשר לוותר על הריצה הארוכה ולשמר/לשפר את הסיבולת והיכולת לרוץ מרחק ארוך ע"י עוד אימון אינטרוולים ?

הסתדרתי עם התוכנה, תודה לכולם. עכשיו בקשר לאימונים...
חשבתי לעשות בשבוע 3 אימוני כוח,אחד אינטרוולים 8X250,אחד ריצה ארוכה בסביבות 5-8KM
זה יעיל לסיבולת ובו זמנית להתקדמות במשקלים ?
ועוד שאלה - אפשר לוותר על הריצה הארוכה ולשמר/לשפר את הסיבולת והיכולת לרוץ מרחק ארוך ע"י עוד אימון אינטרוולים ?
5 אימונים בשבוע, שמתוכם 4 אימונים הם עצימים, זה דיי הרבה, בייחוד למישהו שהוא לא מאוד מאומן. אתה יכול להתחיל עם זה ולראות איך אתה מרגיש. אם אתה מרגיש שזה קשה לך מדיי, תוריד את ריצת הנפח ואחרי כל אימון משקולות תעשה איזה 30 דקות ריצה בעצימות בינונית.

בקשר לשיפור בסיבולת- חשוב לעשות את שניהם, וכניראה שאפילו עדיף לעשות 2 אימונים של ריצות ארוכות בשבוע מאשר אינטרוולים וריצה ארוכה. בשביל לשמר את הכושר שלך האימונים האלה יספיקו, בשביל לשפר אותו בצורה משמעותית אתה תצטרך להתאמן יותר.

בקשר לאינטרוואלים- אני הרבה יותר אוהב את החלוקה לפי זמן ולא לפי מרחק
לדוגמא 30 שניות ספרינט 90 שניות ריצה קלה, 8 סטים
על ההתקדמות וסוגי האימונים אתה יכול לקרוא במדריך שפעם פירסמתי פה או ב hiit.net

• פותח/ת השרשור
5 אימונים בשבוע, שמתוכם 4 אימונים הם עצימים, זה דיי הרבה, בייחוד למישהו שהוא לא מאוד מאומן. אתה יכול להתחיל עם זה ולראות איך אתה מרגיש. אם אתה מרגיש שזה קשה לך מדיי, תוריד את ריצת הנפח ואחרי כל אימון משקולות תעשה איזה 30 דקות ריצה בעצימות בינונית.

בקשר לשיפור בסיבולת- חשוב לעשות את שניהם, וכניראה שאפילו עדיף לעשות 2 אימונים של ריצות ארוכות בשבוע מאשר אינטרוולים וריצה ארוכה. בשביל לשמר את הכושר שלך האימונים האלה יספיקו, בשביל לשפר אותו בצורה משמעותית אתה תצטרך להתאמן יותר.
לעשות אחרי כל אימון משקולות 30 דקות ריצה לא יהיה קל יותר משני אימוני ריצה כשאחת היא נפח והשנייה עצימות.
אני לא רוצה לוותר על התועלת של אימון אינטרוולים, הריצה הארוכה זה במקום 2 אימוני אינטרוולים כדי להתאושש,
ואם אפשר לשפר(או אפילו לשמר) את היכולת לרוץ למרחק ארוך, עוד יותר טוב.
חוץ מזה שאינטרוולים טוב יותר בשבילי כי בשנה הקרובה יהיה לי הרבה לחץ ואימון כזה הוא יעיל וקצר.
בינתיים יכול להיות באמת שזה יקשה עם 3 סקוואטים בשבוע,
אבל בתוכנית הבאה אני מתכוון להוריד קצת את העומס מהרגליים.
זה אומר אימון סקוואט+דדליפט אחד בשבוע (צריך לצמצם את הפער בין הלחיצות למשיכות+סקוואט).

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית