הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ ריצה לאחר אימון משקולות

solari0

משתמש מתחיל
22
0
נק' מוניטין:
0
22
0
מישהו אמר לי שזה לא טוב לרוץ אחרי אימון משקולות כי אתה מאבד את המסה או משהו כזה(אני לא מבין גדול בזה).
זה נכון או שטויות?

שטויות זה שאתה מאבד את המאסה, הכל תלוי במאזן הקלורי, מבחינה רעיונית בלבד: אתה יכול לעשות SS ולרוץ מרתון כל יום ועדיין לגדול. הכל תלוי במאזן הקלורי שלך ובהתאוששות.

מה שכן יכול להיות הוא מצב שאתה מתאמן חזק בחדר כושר, לאחר מכן עושה אימון אירובי עצים ופוגע לעצמך בהתאוששות-זה כן.

לכן ההמלצה היא להתמקד במדד ספציפי: או שיפור הכח או אירובי, מתאמן מתחיל אולי יכול לשפר את שניהם במקביל, בשלב מסויים יבוא אחד על חשבון השני.

בהצלחה

אם כבר עלתה שאלה - ריצה אחרי אימון עצים זה בסדר ? (ריצה קלה, לא לצורך להשתפר בזה אלה קצת אירובי, בשביל היתרונות שבזה...)
בין ריצה ביום מנוחה, ריצה ביום אימון לפני אימון, וריצה ביום אימון אחרי אימון מה הכי מומלץ ?

אם כבר עלתה שאלה - ריצה אחרי אימון עצים זה בסדר ? (ריצה קלה, לא לצורך להשתפר בזה אלה קצת אירובי, בשביל היתרונות שבזה...)
בין ריצה ביום מנוחה, ריצה ביום אימון לפני אימון, וריצה ביום אימון אחרי אימון מה הכי מומלץ ?
מומלץ להשאיר לפחות 1-2 (עדיפות ל2) ימי מנוחה מלאים בשבוע. אם בגלל אירובי ביום שהוא לא אימון משקולות יוצא לך שאין ימי מנוחה, עדיף לעשות את זה באותו היום עם אימון המשקולות.

• פותח/ת השרשור
אני רוצה לעשות אימון אירובי של חצי שעה אחרי אימון המשקולות כי יש לי 18.5 אחוזי שומן בגוף ואין לי זמן לעשות את זה ביום שהוא לא אימון משקולות אז זה בסדר לרוץ אימון אירובי עצים אחרי המשקולות?

אני רוצה לעשות אימון אירובי של חצי שעה אחרי אימון המשקולות כי יש לי 18.5 אחוזי שומן בגוף ואין לי זמן לעשות את זה ביום שהוא לא אימון משקולות אז זה בסדר לרוץ אימון אירובי עצים אחרי המשקולות?
כן, אני אישית מכיר חבר שאחרי אימון משקולות הוא עושה שעה אירובי, שים לב שאתה עושה אחרי אימון המשקולות ולא לפניו כי אז תהיה ממש מוטש.

אם המטרה היא לעלות מסת שריר - וותר על האירובי אחרי ,
שהמטרה היא להעלות מסת שריר אתה צריך מאזן קלורי חיובי - להכניס יותר משמוציאים, ריצה תורמת לסילבות לב ריאה ובריאות כללית אבל לא לגדילה של שרירי חזה למשל,
אם אתה במצב של שימור וחיטוב- הייתי שוקל להוסיף ריצה, אישית לא אוהבת לרוץ בחדר כושר אלא מעדיפה לרוץ בחוץ

בכל מקרה אתה יכול להוסיף 20-40 דקות ריצה קלה או אחרי אימון או ביום מנוחה

את הסוף שבוע תשאיר רק למנוחה לדעתי(ככה אני עושה)
ריצה פעילות אירובית מתונה אפילו יכולה לעזור לך להתאוששות

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית