הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מכונות לחיזוק הגוף/SS

bigLamb

משתמש מתחיל
112
0
נק' מוניטין:
0
112
0
אז ככה, אני רוצה להתחיל להתאמן בתוכנית SS... עכשיו לפני שאני מתחיל את התוכנית אני עושה
מכונות כדי לחזק את הגוף ואחרי זה אני נח 10 דקות ועובד על הטכניקה בSS בלי משקל.
ככה למשך שבועים/שלוש שבועות ואז אני עובר לSS נטו.

התוכנית שהמדריך עשה לי לחיזוק השרירים/גידים:
חזה- לחיצת חזה במכשיר 12X2
גב- חתירה במכשיר 12X2
רגליים- לחיצת רגליים במכשיר 12X2
כתפיים- הרמה לצדדים (משקוליות) 12X2
יד קדמית- כפיפה בישיבה (משקוליות) 12X2
יד אחורית- פשיטת ידיים עמידה (מוט משולש) 12X2 CROSS
כפיפות בטן על מזרון- 15X2 (תאמת אני יכול יותר אבל זה מה שהוא אמר)
זוקפי גב - 12X2

ויש לי כמה שאלות:
במכונות כמה חזרות כדאי לעשות? 12 או 8 או 5 חזרות?
ועוד משהו.. במכונות לעלות במשקל בזמן הזה? ואם כן בכמה לעלות וכל כמה זמן?

תודה לעוזרים! 😃

נערך לאחרונה:
זה ממש מיותר,התוכנית SS היא תוכנית למתחילים,אין טעם לתוכנית לפני,סתם בזבוז זמן
תתעסק בללמוד טכניקה ולהעלות משקלים
תעלה אותם לפורום,כדאי שלא תעשה משהו לא נכון ונוכל לתקן אותך
בהצלחה

בן אדם שבחיים לא נגע במשקולות, ושאולי יכח לו זמן ללמוד את הטכניקה של התרגילים ב SS, ממש לא יזיק לעבוד כמה שבועות במכונות. מהסיבה העיקרית שעד שהוא ילמד את הטכניקה ויתחיל לשים משקל, הוא יוכל בקטנה לתת לגוף להתרגל לעומס אימון ולהתחזק...

ולגבי המכונות ואללה גם אני פעם שאלתי את עצמי, אפשר לעבוד כוח במכונות, ל 5 חזרות ?.. (בלי קשר להתקדמות.. בהנחה שכן היו קפיצות קטנות במכונות)

בן אדם שבחיים לא נגע במשקולות, ושאולי יכח לו זמן ללמוד את הטכניקה של התרגילים ב SS, ממש לא יזיק לעבוד כמה שבועות במכונות. מהסיבה העיקרית שעד שהוא ילמד את הטכניקה ויתחיל לשים משקל, הוא יוכל בקטנה לתת לגוף להתרגל לעומס אימון ולהתחזק...

ולגבי המכונות ואללה גם אני פעם שאלתי את עצמי, אפשר לעבוד כוח במכונות, ל 5 חזרות ?.. (בלי קשר להתקדמות.. בהנחה שכן היו קפיצות קטנות במכונות)
יש ביסוס למה שאתה אומר? כי זה נראה לי כמו שטויות
זה לא שהוא שם על עצמו 200 קילו על האימון הראשון
גם מכונות יפעילו עליו עומס מה זה קשור?

אפשר לעשות כל דבר כל עוד יש אפשרות לעלות את העומס בהדרגה. גם מכונות אם צריך מסיבה כלשהיא. אבל הבעיה שמתישהו תתקע.

• פותח/ת השרשור
תקישבו, תודה על זה שאתם מנסים לעזור... אבל כל אחד אומר משהו אחר ואני לא יודע למי להקשיב.
אני פשוט רק צריך את המכונות למשך 3 שבועות כדי לחזק את הגוף לא בצורה דרסטית אלא בצורה
שתאפשר לי להחזיק את המוטות בשביל הSS, כדי לחזק את הגידים והשרירים וזה רק למשך
3 שבועות מקסימום ואז אני עובר לSS נטו זא"ת בלי מכשירים.. רק SS.

אז יש מצב אתם מגבשים לי פה החלטה/עזרה ושתענו לי על השאלות הבאות?

נערך לאחרונה:
אין פה תשובה חד משעמית, בעיקר בגלל שזה לא משהו כל כך חשוב...
אתה יכול לעובד קצת מכונות לפני ה SS אתה יכול ישר להתחיל SS... חלק באמת יהיה להם עדיף לעבוד מכונות לפני SS אחרים יהיו מספיק גדולים וחזקים בשביל להתחיל ישר עם SS - תלוי בכל אחד.

מה שכן - זה לא יזיק.

ובמכונות תעבוד 8-12 לא כזה משנה, אבל לא 5. המטרה פה לא לפתח כוח אלה להסתגל למשקלים, לתנועה...

ביסוס למה?
כמה ספאם אפשר לרשום בשביל אפקה למען השם
אל תבוא לבלבל בשכל ,אני מבקש ביסוס למה שהוא אומר כי זה נשמע לי כמו חרא אחד גדול,יש לך הסבר במקומו?.

תקישבו, תודה על זה שאתם מנסים לעזור... אבל כל אחד אומר משהו אחר ואני לא יודע למי להקשיב.
אני פשוט רק צריך את המכונות למשך 3 שבועות כדי לחזק את הגוף לא בצורה דרסטית אלא בצורה
שתאפשר לי להחזיק את המוטות בשביל הSS, כדי לחזק את הגידים והשרירים וזה רק למשך
3 שבועות מקסימום ואז אני עובר לSS נטו זא"ת בלי מכשירים.. רק SS.

אז יש מצב אתם מגבשים לי פה החלטה/עזרה ושתענו לי על השאלות הבאות?
תעשה מה שאתה רוצה,זה מיותר
SS היא תוכנית למתחילים,אין תוכנית ללפני תוכנית מתחילים וזה סתם זמן שתבזבז עד שתלמד את הטכניקה.עדיף שתנצל את הזמן בלהתקדם בSS ולא לעשות את כל החרא ליד.במיוחד שאין ביסוס למה שאומרים פה ולסיבה שאתה רוצה לעשות את מה שאתה רוצה.
אין פה תשובה חד משעמית, בעיקר בגלל שזה לא משהו כל כך חשוב...
אתה יכול לעובד קצת מכונות לפני ה SS אתה יכול ישר להתחיל SS... חלק באמת יהיה להם עדיף לעבוד מכונות לפני SS אחרים יהיו מספיק גדולים וחזקים בשביל להתחיל ישר עם SS - תלוי בכל אחד.

מה שכן - זה לא יזיק.

ובמכונות תעבוד 8-12 לא כזה משנה, אבל לא 5. המטרה פה לא לפתח כוח אלה להסתגל למשקלים, לתנועה...
אתה פשוט מבלבל פה את המוח תסלח לי,אתה שולל 5 חזרות,למה זה?
תראה את ASHKENAZI מהפורום שהתאמן איתי בחדכ,הוא לא היה צריך שום דבר לפני כדי להתחיל SS והוא עם יופי של משקלים
אני מתבסס על משהו שאתה אומר לו לעבוד 8-12?

אני למדתי את הטכניקה של ss בלי מדריך
גם עד שעברתי להתאמן בבית המדריך בחדר כושר רב איתי כל שני אימונים על זה, כי אנשים שאלו אותי מה אני עושה וניסו גם והוא היה נגד דדליפט וכו'.
ועדיין הצלחתי ללמוד את הטכניקה מה dvd של ריפטו ומקריאת מאמרים, ושיפרתי אותה משמעותית שקראתי את הספר

ולנושא: לדעתי לפחות אתה יכול לחזק את הגוף בצורה בסיסית כמו שאתה רוצה ולהכין אותו לעבודה עם מוט בכך שאתה עובד עם מוט
תתחיל ללמוד את הטכניקה, ותתחיל ממשקלים נמוכים ואז תעלה בהדרגה בקצב של התוכנית
התחלה ממשקלים נמוכים גם תעזור לך לא להתקע מהר

אל תבוא לבלבל בשכל ,אני מבקש ביסוס למה שהוא אומר כי זה נשמע לי כמו חרא אחד גדול,יש לך הסבר במקומו?.

תעשה מה שאתה רוצה,זה מיותר
SS היא תוכנית למתחילים,אין תוכנית ללפני תוכנית מתחילים וזה סתם זמן שתבזבז עד שתלמד את הטכניקה.עדיף שתנצל את הזמן בלהתקדם בSS ולא לעשות את כל החרא ליד.במיוחד שאין ביסוס למה שאומרים פה ולסיבה שאתה רוצה לעשות את מה שאתה רוצה.

אתה פשוט מבלבל פה את המוח תסלח לי,אתה שולל 5 חזרות,למה זה?
תראה את ASHKENAZI מהפורום שהתאמן איתי בחדכ,הוא לא היה צריך שום דבר לפני כדי להתחיל SS והוא עם יופי של משקלים
אני מתבסס על משהו שאתה אומר לו לעבוד 8-12?

מה הבעיה שלך...? אמרתי, הרוב ואפילו כולם יכולים להתחיל ישר עם SS, אבל לעבוד כמה שבועות על מכונות ובמקביל ללמוד את הטכניקה של התרגילים לא יזיק לאף אחד... מה אתה רוצה שאני יבסס לך פה !?!?!?

ולמה לעבוד 8-12 חזרות במכונות ? קודם כל למה לא... אם אתה ממליץ 5, או יותר מ 12 אז תסביר למה. דבר שני, 8-12 תווך היפרטרופיה רגיל, ושוב העבודה כן היא לא בשביל ממש לגדול או להתחזק אלה בשביל להתרגל לעבודה בחד"כ, אז סטים של 5 ניראה לי קצת מדי בשבילך המטרה הזאת... וסטים של 20 סתם לא יתנו שום דבר.

מה הבעיה שלך...? אמרתי, הרוב ואפילו כולם יכולים להתחיל ישר עם SS, אבל לעבוד כמה שבועות על מכונות ובמקביל ללמוד את הטכניקה של התרגילים לא יזיק לאף אחד... מה אתה רוצה שאני יבסס לך פה !?!?!?

ולמה לעבוד 8-12 חזרות במכונות ? קודם כל למה לא... אם אתה ממליץ 5, או יותר מ 12 אז תסביר למה. דבר שני, 8-12 תווך היפרטרופיה רגיל, ושוב העבודה כן היא לא בשביל ממש לגדול או להתחזק אלה בשביל להתרגל לעבודה בחד"כ, אז סטים של 5 ניראה לי קצת מדי בשבילך המטרה הזאת... וסטים של 20 סתם לא יתנו שום דבר.

לפעמים יש הבדל משמעותי בין מה שההגיון אומר לבין עובדות.
טווח היפרטרופיה?
קרא קצת, ואם אתה טוען שקראת, אז קרא עוד קצת לפני שאתה מייעץ לאנשים כשזה לא בא מנסיונך האישי.

בשביל לתרגל סטים של 5 יאפשרו לך לעבוד בצורה נכונה, כל החזרות מעל 5 יתחילו להראות לא טוב לאט לאט.
באימון הראשון מוצאים את המשקל עבודה ככה שזה לא משנה אם אתה עושה SS AB או לא יודע מה כשאתה לוחץ בנצ' אתה תלחץ משקל סביר באימון הראשון ולא מוט ריק

אם יש תרגיל שאתה לא שולט בטכניקה אתה תתרגל עם משקל קל, ועם הטכניקה סבירה אתה תוסיף משקל ומאימון לאימון, מעט משקל ותשפר את הטכניקה כל הזמן

השאלה היא האם אתה יודע לבצע את התרגילים, אם אתה לא שולט בסקוואט ודדליפט אתה צריך קודם כל ללמוד את התרגילים הללו (בנצ' ופרס יותר קל לבצע בצורה סבירה)

וויבריל כבר הוציא לי את המילים מהפה,אין כל ביסוס למה שאתה אומר ואפילו לא היגיון,סתם בזבוז זמן
מה יעזור לו לעלות משקלי עבודה במוט אם הוא לא יכול להרים מוט ריק ולשמור על גב ישר?

מה אמר שלא?
אתה לא יכלת להריםמוט ריק של דדליפט לפני שהתאמנת?

סתם בזבוז של שלוש שבועות לדעתי...אפילו שזה רק שלוש שבועות
תלמד את הטכניקה ותתחיל ss
שלוש שבועות ב ss זה המון יחסית

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית