הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון בעיית עייפות

• פותח/ת השרשור lbs92
  • פורסם בתאריך

lbs92

משתמש מתחיל
176
0
נק' מוניטין:
-33
176
0
שלום,

אני מתאמן כרגע בתוכנית AB מפוצלת, 4 פעמים בשבוע.

תוכנית A כוללת: חזה+רגליים+יד קדמית
תוכנית B כוללת: גב+כתפיים+יד אחורית

אני מתאמן 4 פעמים בשבוע בימים ראשון, שלישי, חמישי ושישי.
בתקופה האחרונה שמתי לב לבעיה שנוצרה לי עקב התנגשות בימים- ביום חמישי אני מבצע אימון A, ולמחרת, יום שישי, אימון B.
אני שם לב שתמיד בימי שישי כשאני עושה אימון B (גב, כתפיים, טרייספס) ישנה ירידה בביצועים שלי לעומת אימון B שאני מבצע ביום שלישי, לאחר יום מנוחה (יום שני). כנראה שביום חמישי אני עובד חזק מדי על החזה וגם היד קדמית שלי מתעייפת בסופו של דבר. ככה שאם יוצא לי לעשות אימון B יום אחרי , היד קדמית שלי עייפה וכך יש ירידה בביצועים של תרגילי הגב ואותו דבר גם לגבי היד אחורית- כנראה עבדה חזק מדי יום לפני באימון A (חזה) ובגלל זה היא עייפה יום אחרי.

מה אפשר לעשות במצב כזה? האם עדיף לשנות את הימים כדי שלא יהיו לי התנגשויות כאלו? כי אני מרגיש שאת האימון B שאני עושה ביום שישי אני עושה סתם, כי אני לא מנצל באמת את המקסימום שיכולתי להוציא מעצמי.

אולי אתה לא אוכל מספיק, לא ישן מספיק, או משהו אחר...אי אפשר לדעת רק על סמך זה ש 'אתה עייף'.
אולי לך אישית תתאים יותר תוכנית אחרת אבל אין שום בעיה עם תוכניות AB ויש בפורטאל דוגמאות והסברים. עלה והצלח.

תשנה את החלוקה לפלג גוף עליון/תחתון או שתעבור ל3 פעמים בשבוע FBW
תראה שהנפח שאתה עובד איתו לא גדול מדי (תלמד מזה נפח/עצימות/תדירות)
זה יפתור לך את הבעיות אם באמת הבעיה זה אימונים ולא אוכל/שינה...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית