הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

האם חלבון נהפח לשומן?

yosi231

משתמש פעיל
710
2
נק' מוניטין:
159
710
2
הולמספלייס
אז חבר שלי אומר לי שחלבון נהפח לשומן (אפילו אם אתה לוקח 2 גרם פר קילו משקל גוף שזה לא יותר מידי)
וזה למה אנשים וכל הבאדי בילדרים שמפסיקיל להתאמן נהפחים לשמנים גם למשל ארנולד שוורצנגר...
הוא אפילו הביא דוגמא של מלא חבירם של אבא שלו אז זה נכון? אם לא מישהו יכול להוכיח או להגיד לפחות למה? כי לדעתי זה לא נכון מה שהוא אומר והוא אומר שגם אבקת חלבון מזיק ושבכללי חלבון נאגר איפשהוא בגוף ויכול לסתום עורקים...

זה לא נכון. אם לגוף אין צורך בשרירים ה"עודפים" נקרא לזה (הפסקת אימונים נניח) הגוף יפרק אותם. הגוף שלך לא טיפש כדי להפוך את זה לשומן מיותר. אלה שתי רקמות שונות - שריר ושומן.

מה שכן, אם מדובר באדם גדול מאוד (אני מדבר על אנשים שהם בטוח לא חברים של אבא של חבר שלך סמוך עלי), יכול להיות שבגלל שהעור היה מתוח אולי הוא יהיה רפוי קצת האיזור הבטן. אבל אין קשר לשומן.

עוד סיטואציה אפשרית היא אדם שהפסיק להתאמן ימשיך לאכול הרבה כמו שהוא היה רגיל וימשיך להשמין, אבל עדיין, זה לא שהשריר הופך לשומן

ובקשר לאבקות חלבון גם שטויות. יש מאמר על זה בפורטל מאמרים.

1. חלבון נהפך לשומן אבל נדרשות כמויות גדולות יותר מ2 גרם לק"ג משקל ולכן זה לא סביר. להפוך חלבון לשומן לוקח המון אנרגיה מהגוף ולכן זה תהליך בזבזני יחסית ולא יעיל (המסלול יחסית ארוך, לפחות לרוב חומצות האמינו).

2. כל הבאדיבילדרים שמפסיקים להתאמן עולים בשומן כי הם אוכלים יותר ממה שהגוף שלהם שורף. כשהם התאמנו וכשהיה להם הרבה מסת שריר, הם שרפו יותר קלוריות. כרגע הגוף שלהם שורף פחות קלוריות (אפילו פי 2 פחות במקרים מסויימים אף יותר) ואז הם עולים במשקל. בנוסף, אותם הבאדיבילדרים יורדים במסת השריר תוך כדי שמירה על אותה מסת השומן, אבל במקרה הזה % השומן שלהם עולה כי הם איבוד מסה רזה ומשקל בכללי, כך שמסת השומן שלהם מהווה נתח יותר גדול מכלל הרכב הגוף.

3. חברים של אבא שלך שמנים כי המטאבוליזם יורד ככל שמתבגרים ועולים בגיל. רוב האנשים אוכלים יותר עם הגיל ונלכן נהיים שמנים (יחד עם חוסר פעילות גופנית וכן הלאה).

4. תחליף חברים.

• פותח/ת השרשור
חחח תודה אני הדווקחתי עם שני חברים על זה, בדיוק אמרתי להם מה שאמרתם לי פה חחח אחד אמר לי שמורה לביולוגיה אמרה לו שגם חלבון נהפח לשריר וגם אבא שלו והחבר השני בכלל המורה שלו לספורט אמרה לו ששריר נהפח לשומן.... הראשון גם אמר לי אי אפשר להתווקח עם עובדות (לשמשל זאת שהמורה לביולוגיה אמרה) אז יש משהוא שאני יכול להוכיח לו(מאמר או משהו כזה)?

נערך לאחרונה:
אבא של חבר שלך קמצן שלא רוצה לקנות לבן שלו אבקה בשביל זה הוא ממציא לו תירוצים והבן שלו מספראותם לך !!!

• פותח/ת השרשור
הוא עדיין לא מאמין לי שחלבון נהפח לשומן והוא 100% בטוח במה שהוא אומר איך ני מוכיח לו?

1. חלבון נהפך לשומן אבל נדרשות כמויות גדולות יותר מ2 גרם לק"ג משקל ולכן זה לא סביר. להפוך חלבון לשומן לוקח המון אנרגיה מהגוף ולכן זה תהליך בזבזני יחסית ולא יעיל (המסלול יחסית ארוך, לפחות לרוב חומצות האמינו).

2. כל הבאדיבילדרים שמפסיקים להתאמן עולים בשומן כי הם אוכלים יותר ממה שהגוף שלהם שורף. כשהם התאמנו וכשהיה להם הרבה מסת שריר, הם שרפו יותר קלוריות. כרגע הגוף שלהם שורף פחות קלוריות (אפילו פי 2 פחות במקרים מסויימים אף יותר) ואז הם עולים במשקל. בנוסף, אותם הבאדיבילדרים יורדים במסת השריר תוך כדי שמירה על אותה מסת השומן, אבל במקרה הזה % השומן שלהם עולה כי הם איבוד מסה רזה ומשקל בכללי, כך שמסת השומן שלהם מהווה נתח יותר גדול מכלל הרכב הגוף.

3. חברים של אבא שלך שמנים כי המטאבוליזם יורד ככל שמתבגרים ועולים בגיל. רוב האנשים אוכלים יותר עם הגיל ונלכן נהיים שמנים (יחד עם חוסר פעילות גופנית וכן הלאה).

4. תחליף חברים.
לפי דעתי ב2 גם הם מפסיקים לקחת סטרואידים וזה גם משנה את חילוף החומרים לא?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית