הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון תזונה לפי סוג דם?

• פותח/ת השרשור ^pala
  • פורסם בתאריך

^pala

משתמש משקיע
5,176
2,304
נק' מוניטין:
16,791
5,176
2,304
לאחרונה נתקלתי באישה שאמרה להורים שלי שלא מומלץ לאנשים עם סוג דם O לצרוך מוצרי חלב.
האם יש אמת במה שהיא אומרת? למה?
איך סוג הדם משפיע על התזונה בגוף?
האם צריך להתחשב בסוג הדם של האדם בתזונה?
האם סוג הדם הוא חלק קריטי בתזונה?

יש לי את הספר בבית, לא יודע לגבי הרעיון. לא ניסיתי.

אישית לדעתי יש היגיון בכך שלא כל בני האדם בעולם אמורים לחיות על אותה תזונה בדיוק. יש אנשים שקשה להם לאכול דברים מסויימים או שפשוט לא עושים טוב לגוף שלהם.

יש לי את הספר בבית, לא יודע לגבי הרעיון. לא ניסיתי.

אישית לדעתי יש היגיון בכך שלא כל בני האדם בעולם אמורים לחיות על אותה תזונה בדיוק. יש אנשים שקשה להם לאכול דברים מסויימים או שפשוט לא עושים טוב לגוף שלהם.
אלרגיות למזון זה דבר נרחב ואין כלל שאומר שלמי שיש סוג דם O יהיה רגיש ללקטוז כי רגישים ללקטוז תמצא בכל סוגי הדם בעולם ובגלל זה לא תצליח לעולם למצוא כלל של מזון על בסיס סוג דם.

אלרגיות למזון זה דבר נרחב ואין כלל שאומר שלמי שיש סוג דם O יהיה רגיש ללקטוז כי רגישים ללקטוז תמצא בכל סוגי הדם בעולם ובגלל זה לא תצליח לעולם למצוא כלל של מזון על בסיס סוג דם.

נכון

חשבתי על זה שאולי מבחינה אבולוציונית בגלל שאנשים שונים חיו במקומות שונים ובכל מקום היה סוג מזון שונה (מזג האוויר אקלים וכו) זה איך שהוא השפיע אולי. אבל יש בזה כמה חורים שלא מסתדרים לי.

נכון

חשבתי על זה שאולי מבחינה אבולוציונית בגלל שאנשים שונים חיו במקומות שונים ובכל מקום היה סוג מזון שונה (מזג האוויר אקלים וכו) זה איך שהוא השפיע אולי. אבל יש בזה כמה חורים שלא מסתדרים לי.

לא לגמריי קשור אבל מקרוביוטיקה היא צורת תזונה שמתייחסת גם לאיזור מגורים

היו כמה דיונים בנושא בפורום, אין לי רפרנסים שאני ממש יכול להביא לך, זו דעתי בכל מקרה.
אתה יכול לקרוא את הספר שוטי החלב אם מעניין אותך.

ואם אתה רוצה לעשות ניסוי מעשי, תנסה להפסיק לשתות חלב ולהמנע ממוצרי חלב למשך חודש ותראה אם אתה מרגיש שינוי.

(אגב אני לא אומר להתנזר לגמריי ממוצרי חלב)

היו כמה דיונים בנושא בפורום, אין לי רפרנסים שאני ממש יכול להביא לך, זו דעתי בכל מקרה.

ואם אתה רוצה לעשות ניסוי מעשי, תנסה להפסיק לשתות חלב ולהמנע ממוצרי חלב למשך חודש ותראה אם אתה מרגיש שינוי.

במה אני אמור להרגיש שינוי?? חשבתי שחלב הוא נחשב למזון מומלץ למתאמנים ואנאבולי וכו'...

במה אני אמור להרגיש שינוי?? חשבתי שחלב הוא נחשב למזון מומלץ למתאמנים ואנאבולי וכו'...

שמע אני לא יודע להגיד לך בדיוק, לי אישית היו הרבה כאבי בטן מוזרים שהיו באים בצורה לא סדירה או משהו כזה, כשהפסקתי עם החלב הם הפסיקו (אחרי שנה בערך).

יש לגבי החלב דעות לכאן ולכאן, קשה לתת תשובה חד משמעית

איזה שינוי אמורים להרגיש בדיוק?

איזה שינוי אמורים להרגיש בדיוק?

זה פשוט מאוד.. אתה מתחיל כך:
mjpicspt24998copyjf9dy3.jpg

ומסיים כך:
430113-5.jpg

שאני יבין, אתה טוען שחלב שמר אותו שחור, וכשהוא הפסיק הוא הפך ללבן? כנראה שזה היה שוקו ולא חלב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית