הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ למה לרוץ? איך לרוץ? כמה לרוץ?

avrahm90

משתמש משקיע
2,082
573
נק' מוניטין:
8,998
2,082
573
שלום לכולם ושבוע טוב!

יש לי שאלות בנוגע לריצה...
השאלה הראשונה היא בעצם למה חשוב לרוץ? למה זה בריא? למה זה מועיל לגוף? מה חשיבות הריצה?

השאלה השנייה תתבסס על פי התשובה לשאלה הראשונה.. איך יהיה יותר מועיל\בריא לרוץ? ריצות ארוכות (בדקות) אבל במהירות איטית, או ריצה קצרה אבל במהירות מהירה? לשריפת קלוריות איך יהיה עדיף לרוץ? לבריאות הגוף איך יהיה עדיף לרוץ? לסיבות אחרות (שפירטתם בתשובה לשאלה הראשונה) איך יהיה יותר מועיל לרוץ?

אם יש מאמר איכותי ואמין שמסדר הכל אני גם אשמח.. אני בכוונה לא הרצתי חיפוש בגוגל כי אני רוצה תשובות יותר מכוונות ואמינות.

תודה רבה לכולם ושבוע טוב!😃

אני לא בטוח שריצה פר סה חשובה או מועילה מאוד , אלא אם אתה מתאמן לספורט כלשהו בעל דרישות ספציפיות.

אם אתה נהנה מריצה - זה מועיל לנפש.

אם אתה מעוניין לפתח סבולת אירובית אז ריצה תהיה הכרחית לשם כך.

להורדה במשקל עדיף לעשות אינטרוולים קצרים ועצימים בנפח נמוך(10 דקות) ולאחר מכן ריצה קלה (20-30 דקות).

אני לא בטוח שריצה פר סה חשובה או מועילה מאוד , אלא אם אתה מתאמן לספורט כלשהו בעל דרישות ספציפיות.

אם אתה נהנה מריצה - זה מועיל לנפש.

אם אתה מעוניין לפתח סבולת אירובית אז ריצה תהיה הכרחית לשם כך.

להורדה במשקל עדיף לעשות אינטרוולים קצרים ועצימים בנפח נמוך(10 דקות) ולאחר מכן ריצה קלה (20-30 דקות).
בישביל לפתח סיבולת עדיף ריצה רגילה או אינטרוולים?

סבולת למה
יש כמה מעגלי אנרגיה בגוף ואם אתה רוצה להיות טוב באחד מהם אתה צריך להתאמן ספציפית על אותו דבר

לדוגמא
שחקני כדור יעשו אינטרוואלים (יותר שימוש בגלוקוג ופינוי ח"ח)
רצי מרתון יעשו פעילות אירובית (יותר שימוש בחמצן)

שלום לכולם ושבוע טוב!

יש לי שאלות בנוגע לריצה...
השאלה הראשונה היא בעצם למה חשוב לרוץ? למה זה בריא? למה זה מועיל לגוף? מה חשיבות הריצה?

השאלה השנייה תתבסס על פי התשובה לשאלה הראשונה.. איך יהיה יותר מועיל\בריא לרוץ? ריצות ארוכות (בדקות) אבל במהירות איטית, או ריצה קצרה אבל במהירות מהירה? לשריפת קלוריות איך יהיה עדיף לרוץ? לבריאות הגוף איך יהיה עדיף לרוץ? לסיבות אחרות (שפירטתם בתשובה לשאלה הראשונה) איך יהיה יותר מועיל לרוץ?

אם יש מאמר איכותי ואמין שמסדר הכל אני גם אשמח.. אני בכוונה לא הרצתי חיפוש בגוגל כי אני רוצה תשובות יותר מכוונות ואמינות.

תודה רבה לכולם ושבוע טוב!😃
בטוח שיש מאמרים בנושא...תריץ חיפוש..
ריצה משפרת את תפקוד הלב וכלי הדם, שריפת שומן, משפרת צמיחה מיטוכנדרית ועוד ועוד...
ביכלל, מאוד בריא ליהיות בכושר ולהיות בעל סיבולת לב ריאה (עוד פעם אם תחפש על זה חומר תמצא מלא).
לריצות ארוכות במהירות איטית יש כל כך הרבה חסרונות כמו ירידה במסת שריר, ירידה בכוח, ירידה במהירות, ירידה ברמת הטוסטסטרון וכו'... אפשר להיכנס לכושר מצוין (ולדעתי אפילו יותר בקלות) עם אימונים עצימים. אבל כמובן שכדי לעשות את זה בתוכנית מסודרת. אימונים עצימים כמו אינטרוואלים וכו' גם יעזרו לך מאוד בחיטוב אם המטרה שלך היא לשרוף קלוריות.

בישביל לפתח סיבולת עדיף ריצה רגילה או אינטרוולים?
אינטרוואלים אבל אפשר לגוון מאוד באימונים
אתה יכול להסתכל באתר של crossfit endurance לראות דוגמאות

סבולת למה
יש כמה מעגלי אנרגיה בגוף ואם אתה רוצה להיות טוב באחד מהם אתה צריך להתאמן ספציפית על אותו דבר

לדוגמא
שחקני כדור יעשו אינטרוואלים (יותר שימוש בגלוקוג ופינוי ח"ח)
רצי מרתון יעשו פעילות אירובית (יותר שימוש בחמצן)
ולשפר תוצאת 2 קילומטר?
אני בכלל לא מצליח לסיים את זה בריצה

• פותח/ת השרשור
תודה רבה על התשובות..

מתשובותיכם אני מבין שריצת אינטוואלים תהיה עדיפה על פני סוגי ריצה אחרים בכלליות.

אם אפשר הסבר מדוייק מהי ריצת אינטרוואלים ואיך היא מתבצעת אני מאוד אודה לכם...

תודה מראש ויום טוב!😃

תודה רבה על התשובות..

תודה מראש ויום טוב!😃

אני עכשיו מתאמן ליום סיירות ובאימוני ריצה אני מגוון בין אינטרוואלים קצרים (כמו 10x100), ארוכים (כמו 6x600 ו 2דק מנוחה ביניהם) ובין ריצות בניסיון לשפר זמנים...

תודה רבה על התשובות..

תודה מראש ויום טוב!😃

חלק א':

http://www.kilogram.co.il/2104/ספרינטים-לא-רק-לאצנים-חלק-א/

וחלק ב':

http://www.kilogram.co.il/2138/ספרינטים-לא-רק-לאצנים-חלק-ב/

בהצלחה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית