הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון אסור לאכול סטייק לפני השינה וצריך לפתוח קופסאות טונה באוטו

Mike Bikov

מנהל אתר
103,265
12,428
מנהל
נק' מוניטין:
58,705
103,265
12,428
jester.gif
jester.gif
jester.gif
jester.gif
jester.gif
🤡🤡🤡

jester.gif
jester.gif
jester.gif
jester.gif
jester.gif
jester.gif
🤡🤡​

נערך לאחרונה:
כי בשינה אין עיכול. בגלל כי מערכת העיכול היא מערכת שמאוד בשליטה והיא לא אוטונומית בכלל!

שאלה בלי קשר לכך שמערכת העיכול פועלת תמיד, זה שסטייק יתעכל יותר לאט מביצים זה נכון?
למה זה?

• פותח/ת השרשור
שאלה בלי קשר לכך שמערכת העיכול פועלת תמיד, זה שסטייק יתעכל יותר לאט מביצים זה נכון?
למה זה?
כי זה תלוי בהרכב התזונתי והכמות שאתה מכניס. 100 קלוריות לא יתעכלו באותו הזמן כמו 500 קלוריות וכן הלאה. בנוסף, מזון עתיר יותר בשומן יתעכל לאט יותר. יש עוד פרמטרים כמו מזון נוזלי כנגד מוצק, הנוזלי יתעכל יותר מהר.

כי זה תלוי בהרכב התזונתי והכמות שאתה מכניס. 100 קלוריות לא יתעכלו באותו הזמן כמו 500 קלוריות וכן הלאה. בנוסף, מזון עתיר יותר בשומן יתעכל לאט יותר. יש עוד פרמטרים כמו מזון נוזלי כנגד מוצק, הנוזלי יתעכל יותר מהר.
100 קלוריות משומן יתעכלו יותר לאט מ100 קלוריות מפחממה?

• פותח/ת השרשור
אם אנחנו לא מדברים על פחמימות שמכילים סיבים תזונתיים אז כן העיכול בגדול אמור לקחת אותו זמן. קח בחשבון ש 100 קלוריות של פחמימות זה 25 גרם פחמימה ו 100 קלוריות של שומן זה 11 גרם של שומן, ככה שמבחינת התפוקה, מערכת העיכול תעכל את הפחמימות פי 2 (וקצת) יותר מהר.

זאת השאלה שלי, אם ההפרש נובע רק מזה שבגרם שומן יש יותר קלוריות או שגם לאותה כמות קלוריות יהיה עיכול איטי יותר.
אז אני מבין שכן?

זאת השאלה שלי, אם ההפרש נובע רק מזה שבגרם שומן יש יותר קלוריות או שגם לאותה כמות קלוריות יהיה עיכול איטי יותר.
אז אני מבין שכן?

אני מניח שגם תהליך הפירוק של השומן(לחומצה שומנית וגליצרול) לוקח יותר זמן מלפרק פחמימה(לפחמימה פחות מורכבת)

אבל בקשר לאכילה לפני השינה יש קצת צדק בדברים שלה מבחינת טיב השינה. אני זוכר את עצמי ב-IF אוכל ארוחת שחיטות ב11 בלילה והשינה שלי הייתה על הפרצוף בגלל זה.

אז אני מבין שכן?

תהליך העיכול של פחמימות מתחיל בפה ותהליך העיכול של השומן מתחיל במעי הדק, ככה שפחמימה תתפרק מהר יותר.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית