הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר לאור כל הוויכוחים שרצים פה בזמן באחרון..

אשמח לקבל לפחות את ההגדרות לאיכות, עומק, קשיחות,דחיסות לשריר מסטס היקר.

כן אחי. הוא למד את זה.
גם מי שלוקח ויני מגדל עוד ראש לבייספס.

איך אני משפר דחיסות שריר ?
אף אחד מהבילדרים לא יכול לעזור לי ?

אחרי שקראתי את כל הדיון(שדי הפך להטרלות חחח) זה דעתי בנושא
1.היתרון הכללי, או יותר נכון הרעיון מאחורי אימוני נפח הוא שאם למשל מתאמן יכול להתאושש מ5 סטים לרגליים של כוח (5 חזרות למשל) אז הוא יוכל להתאושש מיותר סטים שיש בהם 8 חזרות, נגיד 7-8 סטים...
כל סיב בשריר או שהוא מתכווץ או שלא, אין יותר או פחות ובטווח 6-8 חזרות כל הסיבים בשריר מתכווצים (כל הסיבים בשריר מתכווצים שהגוף מפיק 80 אחוז בערך מהכוח המירבי...) בידיוק כמו ב סטים של כוח.
אז מה שקיבלנו היא שאנחנו יכולים להתאושש מיותר סטים, שכל סט בפני עצמו גורם ליותר היפרטרופיה.
2.לעומת מה שאמרתי באחד, הערך אולי החשוב ביותר בהתקדמות באימונים היא עלייה במשקלי עבודה. עלייה במשקלים=גדילה בשריר. ברור שכולם פה יודעים את זה אבל אני מדגיש את זה שוב כדי להראות את היתרון של אימוני כוח. סתם דוגמא היא שבריאן הינדרוק הבין את זה שהוא כתב את HST, אז החליט שמתחילים כל סייקל במנוחה של שבועיים שתגרום לכך שהגוף לא יהיה רגיל למשקלים ובכל אימון יעלה קצת את המשקל וייגרום לגדילה... נכון שHST היא לא אימון כוח אבל הראתי איך בחור שהגיע מתחום של bb השתמש בערך לצרכים שלו
הרעיון של בריאן יפה אבל מתאמן מתחיל יכול לעלות במשקלי עבודה ע"י שבירת שיאים כל אימון (או לפחות כמעט כל אימון...), מתאמן בינוני כל שבוע וכך הלאה...
אז מה ישלנו? היתרון באימוני כוח הוא שהעלייה במשקלי עבודה נעשית לאורך זמן, לעומת אימוני נפח שנתקעים בהם מהר יותר, והרבה פעמים הבנייה שלהם גם לא חכמה ולא מתאימה למתאמן.

3. ראיתי פה שאנאבולי כתב שחבר שלו/הוא עבדו עם תוכניות כוח וזה לא עבד עליהם טוב ואז שהם עברו לנפח הם התקדמו משמעותית...
אז זה אחד האפשרויות של תוכניות כוח, להביא אותך למשקלים גבוהים(תוך כדי גדילה) ואז לעבור תקופה לאימוני נפח כדי לנצל את המשקלים לעוד יותר גדילה(עם היתרונות שכתבתי ב-1). כמו שאני רואה את זה אימון הכוח עזר לו/לחבר שלו הרבה, ואימוני הנפח היו נראים לו כל כך משמעותיים ביגלל המשקלים שהוא הגיע אליהם בכוח.

ויש לי שתי שאלות
1. שאני נכנס לחדר כושר ממוצע יש הרבה חברה עם גוף מכובד מאוד , חזה מפותח וכו'... שייצא לי לדבר עם אני נתקל בכאלה שאני כמעט בטוח שהם טבעיים, בנייה נכונה של התוכנית נפח, התקדמות במשקלים עם הזמן, חלק אפילו ניסו תוכניות כוח לעלות משקלים ולחזור לנפח. ואפילו אלה שחושבים שהם מנסים לעזור אומרים דברים כמו " אל תיתן הרבה סטים לידיים, תרגיל אחד מספיק הם יעבדו הרבה בחתירה ועדיף להתאושש מהאימון מאשר לתת יותר מידי סטים"
אז אחרי שחברה אומרים לי כאלה משפטים אני מבין את היידע באימונים ומאיפה מגיעה ההתקדמות שלהם
אבל מצד שני יש כל כך הרבה חברה בחדר כושר שעושים 6 סטים של בנצ' ואז עוד סופר סטים, ודרופ סטים לחזה
מסיימים אימון חזה למשל עם כמות מטורפת של סטים והמשקל עבודה שלהם פשוט מצחיק יחסית לגודל בד"כ בסביבות ה 80-90 קילו...כמה מהחברה האלה טבעיים? כי באמת קשה להאמין שכל כך הרבה מזריקים...
2. החברה הגדולים בwl טבעיים? עושים להם בדיקות סמים בשונה מpl?

נערך לאחרונה:
אחרי שקראתי את כל הדיון(שדי הפך להטרלות חחח) זה דעתי בנושא
1.היתרון הכללי, או יותר נכון הרעיון מאחורי אימוני נפח הוא שאם למשל מתאמן יכול להתאושש מ5 סטים לרגליים של כוח (5 חזרות למשל) אז הוא יוכל להתאושש מיותר סטים שיש בהם 8 חזרות, נגיד 7-8 סטים...
כל סיב בשריר או שהוא מתכווץ או שלא, אין יותר או פחות ובטווח 6-8 חזרות כל הסיבים בשריר מתכווצים (כל הסיבים בשריר מתכווצים שהגוף מפיק 80 אחוז בערך מהכוח המירבי...) בידיוק כמו ב סטים של כוח.
אז מה שקיבלנו היא שאנחנו יכולים להתאושש מיותר סטים, שכל סט בפני עצמו גורם ליותר היפרטרופיה.

מאיפה הבאת את השטויות האלה?

או במילים אחרות, לאף אחד מכם אין באמת שמץ של מושג מה זה.

אני לא מסתלבט, באמת
אני רוצה להבין איך משפרים כל אלמנט ?
ונניח אם אני עובד ל 12-15 חזרות עם מנוחות קצרות או 8 חזרות ומנוחות יותר ארוכות

יום יבוא ואני אפרוש לבילדינג
MOO,לא פייר,בשיחה פרונטלית לא דיברת ככה מגעיל
אני בשוק אחי! מה זה אומר בנוי אחרת? יש לך סיבים סגולים?
אני יסביר,מבנה הגוף הוא שונה מאדם לאדם,כמו כן אורך השריר ומקומות חיבור שלו לעצם נותן מראה שונה מאדם לאדם ,הפאקטורים כמו רגישות שחמצוציות ומערכת איכול- זה על רגל אחד על "בנוי אחרת"
זה הרבה לרשום,תתקשר אלי
או במילים אחרות, לאף אחד מכם אין באמת שמץ של מושג מה זה.

יש מושג,יש תוצאות,יש דינמיקה של שיפור מעונה לעונה.

האמת שלשפר דחיסות שריר באמת נשמע מעניין במיוחד לדברים כמו אומנויות לחימה ופוטבול שהגוף צריך לספוג מכות.

קשה להגיד את זה אבל אני נוטה להסכים אם אנטון חחח.. דבר אחד אני רוצה להבין מכל ה PL שממממ מדברים פה
על מה ולמה אתם חושבים שתכניות כח עדיפות על תוכניות ווליום? אני אשמח להסבר אמיתי ומפורט אני לא בא להטריל אני באמת רוצה לדעת מאיפה הגישה הזאת. טענות כמו "זה יהפוך אותך ליותר חזק וככה תוכל להרים יותר משקל" לא יתקבלו אנחנו מדברים פה על עדיפות לפיתוח השריר ולא על איזה תוכנית תהפוף אותי ליותר חזק. ועוד דבר "דחיסות שריר" זאת פונקציה של מסה.

קשה להגיד את זה אבל אני נוטה להסכים אם אנטון חחח.. דבר אחד אני רוצה להבין מכל ה PL שממממ מדברים פה
על מה ולמה אתם חושבים שתכניות כח עדיפות על תוכניות ווליום? אני אשמח להסבר אמיתי ומפורט אני לא בא להטריל אני באמת רוצה לדעת מאיפה הגישה הזאת. טענות כמו "זה יהפוך אותך ליותר חזק וככה תוכל להרים יותר משקל" לא יתקבלו אנחנו מדברים פה על עדיפות לפיתוח השריר ולא על איזה תוכנית תהפוף אותי ליותר חזק. ועוד דבר "דחיסות שריר" זאת פונקציה של מסה.

לדעתי כבר די כתבתי הסבר (מאוד כללי וכו'...)

אם אתה רוצה ביסוס למשו תשאל למה

אני יסביר,מבנה הגוף הוא שונה מאדם לאדם,כמו כן אורך השריר ומקומות חיבור שלו לעצם נותן מראה שונה מאדם לאדם ,הפאקטורים כמו רגישות שחמצוציות ומערכת איכול- זה על רגל אחד על "בנוי אחרת"

זה הרבה לרשום,תתקשר אלי

אין בעיה אני אדבר איתך
אני באמת לא צוחק/מזלזל ורוצה ללמוד

הלו הלו תנו תקציר או משו גם אנחנו רוצים לדעת

אני אעזור לך.

אתה זורק משפטים לאוויר. החברים פה באמת מנסים להבין את מה שאתה אומר ולכן מבקשים הסברים. עכשיו כששואלים אותך שאלות אתה נשמע כמו מישהו שנכנס לריק וכל מה שאתה אומר זה בלי שום ביסוס או הגיון (חוץ מלהגיד שסטס אמר ואין ספק שהוא המלך האגדי הכל יכול והמדהים). אז אתה לא יכול לצפות שנקבל את זה. העניין הוא שכל פעם מסבירים לך את זה ואתה בכל זאת בוחר להיות מפגר. אז מה שנותר לעשות זה לצחוק עלייך.

תמשיך להיות תקוע בלהתרכז בתחתונים ורודים נרא לאן זה יקדם אותך...
אין לי איך להסביר הכול כי אני גם לא שואל למה אני עושה וזהו, הוא מאמן שלי אני סומך עליו 200% לא גם אם יגיד לי להסתובב על הראש כול היום בלי להתאמן ולאכול במקדונלס אני יעשה את זה ויעלה לבמה..מלא דברים היו נראים לי לא הגיונים בהתחלה שהססתי ופחדתי לעשות
אי אפשר להתווכח אם תוצאות תחרות הזאת אני הולך אחריו בעיינים עצומות.
אל תקבלו את זה זה בעיה שלכם תקשיבו לריפטו המלך הוא הריי אגדייייי
כן, יש אנשים שיש להם 4 רגליים למשל.
ספאם!
אשמח לקבל לפחות את ההגדרות לאיכות, עומק, קשיחות,דחיסות לשריר מסטס היקר.
מה הוא חייב לך משהו? לך תפתח קצת מאמרים בנושא
כן אחי. הוא למד את זה.
גם מי שלוקח ויני מגדל עוד ראש לבייספס.
ספאם
מדיאטה לדיאטה אתה משטבח הרבה פוזינג גם

לדעתי כבר די כתבתי הסבר (מאוד כללי וכו'...)

אם אתה רוצה ביסוס למשו תשאל למה

מה כתבת? אני לא ראיתי כלום. אני רוצה ביסוס לטענה המטומטמת שתוכניות כל עדיפות על תוכניות ווליום לגדילה

שריר גודל תחת גירוי מוגבר, הגדלת המשקל תגביר את הגירוי, המשקל יגדיל את השריר.

אני נת על זה שהבילדרים מתאגדים תמיד ובוכים שמעליבים ומקפחים אותם אבל העיקר לא שמים לב שהם יורדים ומתנגחים עם כל שיטה ששונה משלהם מר "טענה מטומטמת".

זה הרבה לרשום,תתקשר אלי

אפשר גם הסבר בבקשה?

Back
למעלה תחתית