הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר לאור כל הוויכוחים שרצים פה בזמן באחרון..

למדת את זה מקרוספיט?

כבר אמרתי שאני סתם מגיב תגובות קרוספיט לא קשורות?
חחח כן אם אני לא טועה אז באנדורנס

אבל הטבלה די טיפשית לדעתי, למרות שאין לי כוח להיכנס לזה. פשוט הראיתי טבלה אם כבר הסכמנו שbb יותר מפתח למוזרקים...

ומעניין אותי לדעת מה אתה חושב על הפוסטים האחרונים שהגבתי לכם...
וביכלל חברה פה- אתם חושבים שיותר קל להתאושש מסט עצים?

כבר אמרתי שאני סתם מגיב תגובות קרוספיט לא קשורות?
חחח כן אם אני לא טועה אז באנדורנס

אבל הטבלה די טיפשית לדעתי, למרות שאין לי כוח להיכנס לזה. פשוט הראיתי טבלה אם כבר הסכמנו שbb יותר מפתח למוזרקים...

ומעניין אותי לדעת מה אתה חושב על הפוסטים האחרונים שהגבתי לכם...
וביכלל חברה פה- אתם חושבים שיותר קל להתאושש מסט עצים?

אתה בכוח מחפש שמישהו יסכים איתך.
אני לא מבין את מי ומה אתה מנסה לשכנע בדיון הזה יום שלם.

תעשה פעם סקוואט 20 חזרות (בשמו העממין ווידו מייקר), עם משהו שהוא קרוב לRM20 לפחות. תגיד לי איך תרגיש. אני לא מבין על מה הויכוח. גם זה קשה, וגם זה קשה. מה זה משנה ממה יותר קשה להתאושש.

מעולם לא חשבתי על זה זה באמת מעניין לי את ה***. כשאתה עובד עם משקל שהוא קרוב לRM מסויים, בין עם זה 5, או אם 8 או 12 מכל דבר יהיה קשה להתאושש.
בדרך כלל החזרות הגבוהות יותר יש גם בחילות וסחרחורות.

אתה בכוח מחפש שמישהו יסכים איתך.
אני לא מבין את מי ומה אתה מנסה לשכנע בדיון הזה יום שלם.

תעשה פעם סקוואט 20 חזרות (בשמו העממין ווידו מייקר), עם משהו שהוא קרוב לRM20 לפחות. תגיד לי איך תרגיש. אני לא מבין על מה הויכוח. גם זה קשה, וגם זה קשה. מה זה משנה ממה יותר קשה להתאושש.

מעולם לא חשבתי על זה זה באמת מעניין לי את ה***. כשאתה עובד עם משקל שהוא קרוב לRM מסויים, בין עם זה 5, או אם 8 או 12 מכל דבר יהיה קשה להתאושש.
בדרך כלל החזרות הגבוהות יותר יש גם בחילות וסחרחורות.

למה אתה מגיב אם זה לא מעניין אותך? פעם הבאה זה יימחק שוב.

לקולד פייר- לגבי התגובה לזאפטה מן אני יכתוב שוב:
זה שאתה מראה מניסיון אישי זה בסדר, אבל גם שאנאבולי מספר שתוכניות כוח לא עבדו עליו ועל חבר שלו ונפח כן. וביכלל אין לנו מושג איך הם התאמנו, לאיזה משקלים הם הגיעו וכו', ואולי ביכלל סוד ההצלחה של האימוני נפח שלהם זה המשקלים שהם הגיעו אליהם בכוח...מה שאני מנסה להגיד שכל אחד שאומר ניסיתי או יש לי חבר-לא אומר שזה נכון...
נשמע הגיוני מה שאתה אומר אבל תחשוב על זה בהיגיון. בכל תוכנית בכל מצב שעושים סטים עצימים עושים פחות סטים. בתוכניות כוח - הסטים עצימים אז עושים פחות סטים, בנפח הסטים פחות עצימים אז עושים יותר.

גם בתוכנית של ה ADVANCED (כל הכבוד לך שהגעתה לרמה הזאת מקווה שגם אחרי הצבא שאני יחזור להתאמן רציני אני גם יגיע יום אחד....ואם אתה שואל אותי גם היום אני מוכר כל תפקיד בצבא בשביל להיות עם חדר כושר חח...) בתקופה העצימה של התוכנית יש פחות סטים מאשר בתקופת הנפח, ביגלל שיותר קשה להתאושש מכל סט עצים, אם שמורידים חזרות בסט אז יותר קל להתאושש
היינו צריכים לעלות כמות סטים ולא להוריד כלומר אם בנפח עשינו 5x5 אז עכשיו משו כמו 7x3, כי לפי מה שאתה אומר יותר קל להתאושש מכל סט ולא יותר קשה אז אפשר לעשות עוד סטים.
אבל בפועל דווקא מורידים את כמות הסטים..למה? כי יותר קשה להתאושש מסט עצים.

יכול להיות שבסט עם יותר חזרות יהיה יותר פאמפ, והשריר ירגיש יותר תפוס יום אחרי אבל מבחינת ירידה של רמת הביצועים, היא תרד יותר אחרי סט עצים, וגם מבחינת רמת התאוששות היא תעלה יותר אחרי סט עצים (ביגלל הצורך בהתאוששות...

ואמרתי כבר בהודעה הקודמת שלי שלגבי ss- זה לא הוויכוח אם אפשר לעשות אותה עם נפח יותר גבוה ועלייה יותר איטית במשקלים, לדעתי דווקא אי אפשר וביגלל זה אני כל כך מעריץ את ה-5 חזרות ואימוני כוח...

אבל מצד שני אני כן חושב שיותר קל להתאושש מסט של 10 מאשר מס עצים של 5

ולKMAN-אני לא מנסה לשכנע אפאחד , דוגרי שאלתי מה עוד אנשים חושבים כי אני רוצה לדעת בעצמי
תחשבו על זה לאימוני נפח אין קיום אם גם עושים פחות סטים מאשר בכוח. עד עכשיו חשבתי שבאימוני נפח עושים יותר סטים ביגלל שיותר קל להתאושש מכל סט
וביגלל זה באימון FBW רגיל שמתאמן שרק נכנס לחדר כושר מקבל, יש יותר סטים מאשר בתוכנית עצימה כמו ב ss למשל.

מניסיון אישי ( לצערי) אימונים עם נפח גבוה גרמו לי להרבה פציעות ודלקות- באימוני כוח זה עדין לא קרא לי. שמזה אני יכול להסיק שהגוף מתאושש מזה פחות טוב ( הגוף שלי לפחות - כי "כל גוף שונה" )

מה שכן רוב האנשים שמתאמנים עם נפח עצום כמעט ולא עושים\ עושים בעצימות נמוכה תרגילים מורכבים כי מהם באמת יותר קשה להתאושש.

ומאוחרי כל ניסיון אישי ( גם שלי) אי אפשר ממש להשוות כי אתה לא יודע מה כל אחד אכל\ התאמן\ תיסף\ איזה חומר לקח.... ועוד.....

ואת SS אי אפשר לעשות עם נפח יותר גבוה כי רוב הסיכויים שלא תצליח לעלות משקלי עבודה מאימון לאימון לתקופה של יותר משבועיים- מה שנוגד את עקרונות התכנית.

נערך לאחרונה:
ברור
אם ב-SS הייתי עושה 10 חזרות לדוגמא, לא הייתי מצליח להתאושש בשיט, גם אם ההעלאת משקלים תהיה באותם אחוזים, זה לא משנה

לקולד פייר- לגבי התגובה לזאפטה מן אני יכתוב שוב:
זה שאתה מראה מניסיון אישי זה בסדר, אבל גם שאנאבולי מספר שתוכניות כוח לא עבדו עליו ועל חבר שלו ונפח כן. וביכלל אין לנו מושג איך הם התאמנו, לאיזה משקלים הם הגיעו וכו', ואולי ביכלל סוד ההצלחה של האימוני נפח שלהם זה המשקלים שהם הגיעו אליהם בכוח...מה שאני מנסה להגיד שכל אחד שאומר ניסיתי או יש לי חבר-לא אומר שזה נכון...
נשמע הגיוני מה שאתה אומר אבל תחשוב על זה בהיגיון. בכל תוכנית בכל מצב שעושים סטים עצימים עושים פחות סטים. בתוכניות כוח - הסטים עצימים אז עושים פחות סטים, בנפח הסטים פחות עצימים אז עושים יותר.

גם בתוכנית של ה ADVANCED (כל הכבוד לך שהגעתה לרמה הזאת מקווה שגם אחרי הצבא שאני יחזור להתאמן רציני אני גם יגיע יום אחד....ואם אתה שואל אותי גם היום אני מוכר כל תפקיד בצבא בשביל להיות עם חדר כושר חח...) בתקופה העצימה של התוכנית יש פחות סטים מאשר בתקופת הנפח, ביגלל שיותר קשה להתאושש מכל סט עצים, אם שמורידים חזרות בסט אז יותר קל להתאושש
היינו צריכים לעלות כמות סטים ולא להוריד כלומר אם בנפח עשינו 5x5 אז עכשיו משו כמו 7x3, כי לפי מה שאתה אומר יותר קל להתאושש מכל סט ולא יותר קשה אז אפשר לעשות עוד סטים.

אני לא יודע למה אתה רוצה שאני אחזור על זה, אבל שיהיה. אתה טוען שיותר קל להתאושש מסט של 10 מאשר סט של 5. לכן יותר קל להתאושש מ-3 סטים של 10 מאשר 3 סטים של 5. וזה פשוט לא נכון, לא רק לפי הניסיון שלי אלא של כל מי שעשה את זה.

אחר כך אתה משנה את הטענה שלך שיותר קל להתאושש מ5 סטים של 5 מאשר 7 סטים של 3. זה אולי נכון ואולי לא, אבל מה שעשית זה השוות את הנפח. ברור שאם כמות החזרות הכוללת זהה והמשקל שאתה מרים יותר גבוה זה כנראה יהיה עומס יותר גדול. אבל זו בכלל לא הטענה שלך. אתה חושב שיותר קשה להתאושש מסט של 3 מאשר סט של 5, ושוב זה לא נכון.
תחשוב אם משקולנים שמתאמנים 14 פעמים בשבוע היו יכולים לעשות את זה עם סטים של5 כל יום.

לגבי ההתאוששות מסטים זה תלוי איך אתה עובד.
גם בנפח יש כל מני שיטות. אני לא אומר שהן מבוססות על משהו או שיש היגיון, אבל לצורך העניין, אדם שיעבוד עם משקל שהוא RM כלשהוא בתכנית נפח, כנראה יצטרך להוריד משקלים כל סט.
מצד שני אפשר לעשות "אקרוס" עם משקל קל ואז ההתאוששות היא שונה.

זה הבעיה עם תוכניות נפח סטייל BB. אין לזה התחלה ואין לזה סוף. זה לא משהו שיטתי.

בכל מקרה מהניסיון שלי לעשות סט עם יותר חזרות (10 ומעלה) מרגיש יותר חרא מסט יותר כבד לפחות חזרות.
גם אם נניח יותר קשה להתאושש מיותר חזרות זה לא אומר שזה בהכרח יותר טוב.

קולדפייר: אני לא מבין למה מחקת את ההודעה. חצי מהחברים שלך כאן מספימים כשבא להם. מה גם שלא הספמתי. WHATEVER

קולדפייר: אני לא מבין למה מחקת את ההודעה. חצי מהחברים שלך כאן מספימים כשבא להם. מה גם שלא הספמתי. WHATEVER

כי זו הודעה חסרת תוכן בניסיון להשתיק מישהו אחר. לא מוצא חן בעיני ולכן אני מוחק.

אין לי חברים.

בעזהי"ת

coldfire כבר תמצת את הכל בסמוך ואין לי מה להוסיף, אז רק הערה קטנה בנוגע לנקודה הזו. הורדת כמות הסטים קשורה הרבה יותר ל-over reaching של תקופת הנפח, ולא למשהו אחר. והנה לך שוב את אותו הגורם: נפח.

אחר כך אתה משנה את הטענה שלך שיותר קל להתאושש מ5 סטים של 5 מאשר 7 סטים של 3. זה אולי נכון ואולי לא, אבל מה שעשית זה השוות את הנפח. ברור שאם כמות החזרות הכוללת זהה והמשקל שאתה מרים יותר גבוה זה כנראה יהיה עומס יותר גדול.

חחח לא שיניתי את הטענה, אמרתי שבכל תוכנית מכל סוג שהיא שמעלים עצימות מורידים כמות סטים. כמו בטקסס ביום האחרון עושים רק סט אחד, או כמו בתוכניות למתקדמים יורדים ל 3x3, או כמו שההבדל בין כוח לנפח הוא שבכוח הסטים עצימים ובנפח פחות אבל יש יותר סטים.

אז אמרתי שאם מה שאתה אומר זה נכון למה שעוברים לסטים יותר עצימים בכל סוג של תוכנית נותנים פחות סטים.
כלומר ב 5 חזרות נותנים 5 סטים לדוגמא
וב 3 חזרות נותנים רק 3.
אם היה יותר קל להתאושש מסט של שלוש היינו אמורים לעשות יותר מ5 סטים ולא פחות.

ואני כל כך חופר על זה כי שאני ייתן למתאמן שלי בחדר כושר לדוגמא תוכנית FBW
שמתחילה כל פעם בסקוואט 3x10 הוא אמור ליפול מהרגליים, וטכנית שאנשים עושים כאלה תוכניות הם מתאוששים.

ולכל החברה שכל פעם אומרים שאחרי סט של 20 כואב לך יותר, או תפוס לך יותר- אני פשוט לא מדבר על זה או על פאמפ. אני מדבר על ירידה ברמת ביצועים ועלייה בהתאוששות.

חחח לא שיניתי את הטענה, אמרתי שבכל תוכנית מכל סוג שהיא שמעלים עצימות מורידים כמות סטים. כמו בטקסס ביום האחרון עושים רק סט אחד, או כמו בתוכניות למתקדמים יורדים ל 3x3, או כמו שההבדל בין כוח לנפח הוא שבכוח הסטים עצימים ובנפח פחות אבל יש יותר סטים.

אז אמרתי שאם מה שאתה אומר זה נכון למה שעוברים לסטים יותר עצימים בכל סוג של תוכנית נותנים פחות סטים.
כלומר ב 5 חזרות נותנים 5 סטים לדוגמא
וב 3 חזרות נותנים רק 3.
אם היה יותר קל להתאושש מסט של שלוש היינו אמורים לעשות יותר מ5 סטים ולא פחות.

ואני כל כך חופר על זה כי שאני ייתן למתאמן שלי בחדר כושר לדוגמא תוכנית FBW
שמתחילה כל פעם בסקוואט 3x10 הוא אמור ליפול מהרגליים, וטכנית שאנשים עושים כאלה תוכניות הם מתאוששים.

ולכל החברה שכל פעם אומרים שאחרי סט של 20 כואב לך יותר, או תפוס לך יותר- אני פשוט לא מדבר על זה או על פאמפ. אני מדבר על ירידה ברמת ביצועים ועלייה בהתאוששות.

אנחנו לא מדברים על התאוששות בזמן אימון, אלא אחרי אימון. ברור שככל שהסט יותר עצים אתה תוכל לעשות פחות סטים כאלה פר אימון. זו לא הנקודה, אתה טענת טענה שלא קשורה לנפח: סט של 10 פוגע בהתאוששות פחות מסט של 5, ועם הטענה הזאת אני לא מסכים.

אנשים שעושים תוכניות FBW לא מוסיפים משקל כל אימון פעם אחרונה שבדקתי, ורובם בכלל לא עושים סקוואט אמיתי, אם בכלל.

לגבי ירידה ברמת הביצועים - זה גם לא נכון. אפשר לעשות סקוואטים שקרובים מאוד ל-1RM שלך כל יום. אי אפשר לעשות אותו הדבר עם 10 חזרות.

אנחנו לא מדברים על התאוששות בזמן אימון, אלא אחרי אימון. ברור שככל שהסט יותר עצים אתה תוכל לעשות פחות סטים כאלה פר אימון. זו לא הנקודה, אתה טענת טענה שלא קשורה לנפח: סט של 10 פוגע בהתאוששות פחות מסט של 5, ועם הטענה הזאת אני לא מסכים.

אנשים שעושים תוכניות FBW לא מוסיפים משקל כל אימון פעם אחרונה שבדקתי, ורובם בכלל לא עושים סקוואט אמיתי, אם בכלל.

לגבי ירידה ברמת הביצועים - זה גם לא נכון. אפשר לעשות סקוואטים שקרובים מאוד ל-1RM שלך כל יום. אי אפשר לעשות אותו הדבר עם 10 חזרות.
אחלה אז חידשתם לי.
עד היום חשבתי שלדוגמא באימוני נפח לא עובדים עם סטים בעצימות גבוהה כי קשה להתאושש מהם, וגם בהמון מאמרים של ss כתוב את זה...

וזה עדיין לא כל כך מסתדר לי בראש, אז איך מתאוששים מאימוני נפח?
ואם מכל סט יותר קשה להתאושש למה יש יותר סטים?

אחלה אז חידשתם לי.
עד היום חשבתי שלדוגמא באימוני נפח לא עובדים עם סטים בעצימות גבוהה כי קשה להתאושש מהם, וגם בהמון מאמרים של ss כתוב את זה...

רוב הפעמים העצימות משתנה בין התרגילים. יש תרגילים עם עצימות גבוה ויש נמוכה.

יש יותר סטים כי אתה לא עובד בעצימות שעובדים באימוני כוח.

אחלה אז חידשתם לי.

שוב פספסת, זה לא סט מול סט. זה סה"כ העבודה שעשית. וזו גם בדרך כלל הסיבה שבילדרים עובדים על אותן קבוצות שרירים בתדירות נמוכה יותר.

שוב פספסת, זה לא סט מול סט. זה סה"כ העבודה שעשית. וזו גם בדרך כלל הסיבה שבילדרים עובדים על אותן קבוצות שרירים בתדירות נמוכה יותר.

וגם כי הם לא עובדים בעצימות שעובדים בה באימוני כוח. לדוגמא:
יהיה לא אפשרי לעשות 9 סטים בעצימות גבוה לחזה באותו אימון ( מתעייפים תוך כמה סטים), לכן העצימות תירד, השריר יקבל פחות גירוי, פחות היפרטרופיה.
זה פשוט לא יעיל למתאמן מתחיל.
לעומת זאת.
בתכנית FBW
3 סטים לחזה לדוגמא.
יהיה אפשרי לעשות 3 סטים של בנץ' בעצימות גבוה, אתה עושה את זה 3 פעמים בשבוע= יותר יעיל למתאמן המתחיל

יש משהו שאתה מסתמך עליו כשאתה רושם את זה? זה רשום בPP או במקור אחר או שזה רק מהניסיון שלך?

"ספורט הוא פעילות שמטרתה השתתפות בתחרות, בבידור עצמי או בהנאה ודרכים אחרות. בדרך כלל הספורט יכלול פעילות גופנית מאומצת, אך יש ענפי ספורט דוגמת שחמט שאין בהם פעילות גופנית רבה."

בודיבילדינג עונה על הדרישות האלה 😃
גם אוננות עונה על הדרישות האלה.

חחח הבנתי שזה סך הכול העבודה...אני חופר על סט מול סט כי עד היום המחשבה שלי הייתה הפוכה, וחשבתי שהסטים פחות עצימים יותר קל להתאושש

ויש לך איזשהי הוכחה לזה?
כי תחשוב על זה ככה עם אתה עושה 100 לאנג'ים על משקל גוף ישרוף לך כמו מטורף. ויום אחרי תרגיש טוב מאוד את השריר, אבל עדיין מבחינת התאוששות יותר קל להתאושש מסט כזה, ורמת הביצועים תרד הרבה פחות. נכון שבמקרה כזה אתה מרים פחות מ 40 אחוז מה-RM1 אז זה לא מדד לשום דבר.

אבל מה שאני מנסה להגיד זה שכמה שורף לך וכמה אתה תפוס ( כבר אמרתי את זה כמה פעמים זה לא מדד).
שורה תחתונה אחרי סט של 10 רמת הביצועים תרד יותר מאשר אחרי סט של 5?

לEMZ -הרגתה אותי מצחוק קבל מוניטין

Back
למעלה תחתית